Turte Coapte pe Plită



TURTE COAPTE PE PLITĂ


Ingrediente

- 1/2 kg făină
- 1 cană de lapte dulce
- sare
- drojdie ce bere ( cît o jumătate de nucă )
- 1 lingură de zahăr




Mod de preparare


Se cerne făina, se pune într-un castron adînc, se
adaugă sarea necesară și drojdia frecată cu o
lingură de zahăr pînă devine fluidă.
Peste făină se pune laptele cald și se frămîntă
timp de un sfert de oră un aluat tare, care se lasă
la cald pentru o oră.
Se întind foi subțiri de 1 - 2 cm, se coc pe plita
caldă, se întorc des ca să nu se ardă și se servesc
calde sau reci, la micul dejun, alături de ceai,
cafea cu lapte etc.



Turte Coapte pe Plită



TURTE COAPTE PE PLITĂ


Ingrediente

- 1/2 kg făină
- 1 cană de lapte dulce
- sare
- drojdie ce bere ( cît o jumătate de nucă )
- 1 lingură de zahăr




Mod de preparare


Se cerne făina, se pune într-un castron adînc, se
adaugă sarea necesară și drojdia frecată cu o
lingură de zahăr pînă devine fluidă.
Peste făină se pune laptele cald și se frămîntă
timp de un sfert de oră un aluat tare, care se lasă
la cald pentru o oră.
Se întind foi subțiri de 1 - 2 cm, se coc pe plita
caldă, se întorc des ca să nu se ardă și se servesc
calde sau reci, la micul dejun, alături de ceai,
cafea cu lapte etc.



Uscățele Ardelenești



USCĂȚELE ARDELENEȘTI


Ingrediente

- 1/4 l smîntînă
- 3 linguri de rom
sare
- 2 ouă
- zahăr farin
- 300 g făină
- drojdie ( cît o jumătate de nucă )



Mod de preparare


Se frămîntă un aluat tare din făină cernută, pusă
într-un castron adînc, două ouă întregi, sare, trei
linguri de rom și smîntînă, amestecate toate la rece
cu drojdie de bere cît o jumătate de nucă, frecată
cu o lingură de zahăr.
Aluatul se ține în frigider o jumătate de oră, după
care se întinde o foaie groasă de 1 - 2 cm și se
taie din ea forme cu gura paharului.
Se așază într-o tavă neunsă, se coc la foc iute și se
servesc după o jumătate de oră de coacere la foc
potrivit, presărate cu zahăr farin.



Uscățele Ardelenești



USCĂȚELE ARDELENEȘTI


Ingrediente

- 1/4 l smîntînă
- 3 linguri de rom
sare
- 2 ouă
- zahăr farin
- 300 g făină
- drojdie ( cît o jumătate de nucă )



Mod de preparare


Se frămîntă un aluat tare din făină cernută, pusă
într-un castron adînc, două ouă întregi, sare, trei
linguri de rom și smîntînă, amestecate toate la rece
cu drojdie de bere cît o jumătate de nucă, frecată
cu o lingură de zahăr.
Aluatul se ține în frigider o jumătate de oră, după
care se întinde o foaie groasă de 1 - 2 cm și se
taie din ea forme cu gura paharului.
Se așază într-o tavă neunsă, se coc la foc iute și se
servesc după o jumătate de oră de coacere la foc
potrivit, presărate cu zahăr farin.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții