Piroști



PIROȘTI


Ingrediente

- 1/4 kg făină
- sare
- drojdie de bere
- 1 lingură de unt
- 1 pahar de ulei
- 100 g rasol fiert
- 1 ou
- 100 g șuncă slabă



Mod de preparare


Se face aluat din făină, ulei, sare și puțină drojdie
înmuiată în lapte.
Aluatul se întinde imediat, se taie în formă de
pătrate care se umplu cu un amestec preparat din
rasol fiert și tăiat mărunt, un gălbenuș crud, șuncă
slabă tocată și puțină sare.
Pătratele se lipesc la colțuri cu albuș bătut și se coc
într-o tavă neunsă.
Se ung cu unt cît sînt calde și se servesc imediat,
alături de bere sau vin roșu.



Piroști



PIROȘTI


Ingrediente

- 1/4 kg făină
- sare
- drojdie de bere
- 1 lingură de unt
- 1 pahar de ulei
- 100 g rasol fiert
- 1 ou
- 100 g șuncă slabă



Mod de preparare


Se face aluat din făină, ulei, sare și puțină drojdie
înmuiată în lapte.
Aluatul se întinde imediat, se taie în formă de
pătrate care se umplu cu un amestec preparat din
rasol fiert și tăiat mărunt, un gălbenuș crud, șuncă
slabă tocată și puțină sare.
Pătratele se lipesc la colțuri cu albuș bătut și se coc
într-o tavă neunsă.
Se ung cu unt cît sînt calde și se servesc imediat,
alături de bere sau vin roșu.



Turte Prăjite în Ulei



TURTE PRĂJITE ÎN ULEI


Ingrediente

- 1/2 kg făină
- drojdie de bere ( cît o jumătate de nucă )
- 3 linguri de zahăr
- 1 ou
- 1 ceașcă de ulei
- sare



Mod de preparare


Se cerne făina într-un castron, se face o adîncitură
în mijloc, se adaugă un ou întreg, drojdia frecată
cu o lingură de zahăr, sare și două linguri de ulei.
Se frămîntă un aluat tare, cu apă călduță, care se
lasă la cald pentru o jumătate  de oră.
Se întind foi din aluat, care se prăjesc în ulei
fierbinte și se servesc calde sau reci, cu mult zahăr
deasupra.
Țin locul gogoșilor și cornurilor pentru micul dejun.


Turte Prăjite în Ulei



TURTE PRĂJITE ÎN ULEI


Ingrediente

- 1/2 kg făină
- drojdie de bere ( cît o jumătate de nucă )
- 3 linguri de zahăr
- 1 ou
- 1 ceașcă de ulei
- sare



Mod de preparare


Se cerne făina într-un castron, se face o adîncitură
în mijloc, se adaugă un ou întreg, drojdia frecată
cu o lingură de zahăr, sare și două linguri de ulei.
Se frămîntă un aluat tare, cu apă călduță, care se
lasă la cald pentru o jumătate  de oră.
Se întind foi din aluat, care se prăjesc în ulei
fierbinte și se servesc calde sau reci, cu mult zahăr
deasupra.
Țin locul gogoșilor și cornurilor pentru micul dejun.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții