Fursecuri cu Nuci 1



FURSECURI CU NUCI 1

Ingrediente


- 250 g de unt
- 250 g margarină
- 150 g zahăr pudră
- 650 g făină
- coajă de lămîie
- sare
- 5 ouă
- vanilie
- 10 nuci tocate



Mod de preparare

Se pun într-un vas emailat untul, margarina și zahărul
ca să se amestece la cald.
Cînd amestecul s-a înmuiat, se adaugă un praf de sare
și se freacă energic cu o furculiță mai mare, pentru ca
omogenizarea să se facă repede.
Se adaugă ouăle pe rînd, iar cînd amestecul arată ca o
pastă, se toarnă făina în ploaie.
Se ia din amestec cu o linguriță și se pun fursecuri pe o
tavă neunsă, să se coacă la foc iute.
În amestec se pun zece nuci tocate mărunt și se parfumează
cu vanilie, rom sau vanilină.
Fursecurile sînt gata atunci se desprind de pe tavă.
Se scot și se pudrează cu zahăr farin.



Fursecuri cu Nuci 1



FURSECURI CU NUCI 1

Ingrediente


- 250 g de unt
- 250 g margarină
- 150 g zahăr pudră
- 650 g făină
- coajă de lămîie
- sare
- 5 ouă
- vanilie
- 10 nuci tocate



Mod de preparare

Se pun într-un vas emailat untul, margarina și zahărul
ca să se amestece la cald.
Cînd amestecul s-a înmuiat, se adaugă un praf de sare
și se freacă energic cu o furculiță mai mare, pentru ca
omogenizarea să se facă repede.
Se adaugă ouăle pe rînd, iar cînd amestecul arată ca o
pastă, se toarnă făina în ploaie.
Se ia din amestec cu o linguriță și se pun fursecuri pe o
tavă neunsă, să se coacă la foc iute.
În amestec se pun zece nuci tocate mărunt și se parfumează
cu vanilie, rom sau vanilină.
Fursecurile sînt gata atunci se desprind de pe tavă.
Se scot și se pudrează cu zahăr farin.



Piroști



PIROȘTI


Ingrediente

- 1/4 kg făină
- sare
- drojdie de bere
- 1 lingură de unt
- 1 pahar de ulei
- 100 g rasol fiert
- 1 ou
- 100 g șuncă slabă



Mod de preparare


Se face aluat din făină, ulei, sare și puțină drojdie
înmuiată în lapte.
Aluatul se întinde imediat, se taie în formă de
pătrate care se umplu cu un amestec preparat din
rasol fiert și tăiat mărunt, un gălbenuș crud, șuncă
slabă tocată și puțină sare.
Pătratele se lipesc la colțuri cu albuș bătut și se coc
într-o tavă neunsă.
Se ung cu unt cît sînt calde și se servesc imediat,
alături de bere sau vin roșu.



Piroști



PIROȘTI


Ingrediente

- 1/4 kg făină
- sare
- drojdie de bere
- 1 lingură de unt
- 1 pahar de ulei
- 100 g rasol fiert
- 1 ou
- 100 g șuncă slabă



Mod de preparare


Se face aluat din făină, ulei, sare și puțină drojdie
înmuiată în lapte.
Aluatul se întinde imediat, se taie în formă de
pătrate care se umplu cu un amestec preparat din
rasol fiert și tăiat mărunt, un gălbenuș crud, șuncă
slabă tocată și puțină sare.
Pătratele se lipesc la colțuri cu albuș bătut și se coc
într-o tavă neunsă.
Se ung cu unt cît sînt calde și se servesc imediat,
alături de bere sau vin roșu.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții