Fourstafide



FOURSTAFIDE


Ingrediente

- 250 g unt
- 300 g făină
- 200 g stafide
- vanilie
- 8 albușuri
- 1 lingură de ulei
- sare



Mod de preparare

Se freacă untul, care a stat la temperatura camerei
cîteva ore, cu zahărul și albușurile adăugate pe rînd.
În amestec se pun stafide curățate și spălate, care au
stat cu vanilia cîteva minute, se amestecă energic, apoi
se adaugă făina cernută proaspăt.
Se pune un praf de sare și se mai freacă amestecul cinci
minute.
Prin omogenizare se introduce în aluat o cantitate mare
de aer, care ajută aluatul să devină pufos.
Se coc la foc iute.


Fourstafide



FOURSTAFIDE


Ingrediente

- 250 g unt
- 300 g făină
- 200 g stafide
- vanilie
- 8 albușuri
- 1 lingură de ulei
- sare



Mod de preparare

Se freacă untul, care a stat la temperatura camerei
cîteva ore, cu zahărul și albușurile adăugate pe rînd.
În amestec se pun stafide curățate și spălate, care au
stat cu vanilia cîteva minute, se amestecă energic, apoi
se adaugă făina cernută proaspăt.
Se pune un praf de sare și se mai freacă amestecul cinci
minute.
Prin omogenizare se introduce în aluat o cantitate mare
de aer, care ajută aluatul să devină pufos.
Se coc la foc iute.


Fursecuri cu Cacao



FURSECURI CU CACAO


Ingrediente

- 200 g unt
- 200 g margarină
- 150 g zahăr
- 30 g cacao
- sare
- coajă de lămîie sau portocală
- 5 ouă



 Mod de preparare


Se înmoaie la temperatura camerei untul și margarina,
după care se freacă spumă împreună cu zahărul adăugat
treptat.
Operația durează 20 de minute.
Se rade coaja de lămîie sau de portocală peste amestec, se
încorporează ouăle pe rînd, se adaugă un vîrf de cuțit de
sare, iar cînd crema este omogenă, se toarnă făina în ploaie.
Se amestecă în continuare cu o furculiță și se ia din aluat o
parte care se amestecă cu cacaua cernută proaspăt.
Se pun fursecurile într-o tavă neunsă, se acoperă cu aluat
în care s-a cernut cacao și se coc la foc iute.
Se scot cînd se desprind de pe tavă și au marginile ușor
rumenite.
Se pudrează cu zahăr farin și se lasă să se răcească.


Fursecuri cu Cacao



FURSECURI CU CACAO


Ingrediente

- 200 g unt
- 200 g margarină
- 150 g zahăr
- 30 g cacao
- sare
- coajă de lămîie sau portocală
- 5 ouă



 Mod de preparare


Se înmoaie la temperatura camerei untul și margarina,
după care se freacă spumă împreună cu zahărul adăugat
treptat.
Operația durează 20 de minute.
Se rade coaja de lămîie sau de portocală peste amestec, se
încorporează ouăle pe rînd, se adaugă un vîrf de cuțit de
sare, iar cînd crema este omogenă, se toarnă făina în ploaie.
Se amestecă în continuare cu o furculiță și se ia din aluat o
parte care se amestecă cu cacaua cernută proaspăt.
Se pun fursecurile într-o tavă neunsă, se acoperă cu aluat
în care s-a cernut cacao și se coc la foc iute.
Se scot cînd se desprind de pe tavă și au marginile ușor
rumenite.
Se pudrează cu zahăr farin și se lasă să se răcească.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții