Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Fursecuri cu Nuci 1
FURSECURI CU NUCI 1
Ingrediente
- 250 g de unt
- 250 g margarină
- 150 g zahăr pudră
- 650 g făină
- coajă de lămîie
- sare
- 5 ouă
- vanilie
- 10 nuci tocate
Mod de preparare
Se pun într-un vas emailat untul, margarina și zahărul
ca să se amestece la cald.
Cînd amestecul s-a înmuiat, se adaugă un praf de sare
și se freacă energic cu o furculiță mai mare, pentru ca
omogenizarea să se facă repede.
Se adaugă ouăle pe rînd, iar cînd amestecul arată ca o
pastă, se toarnă făina în ploaie.
Se ia din amestec cu o linguriță și se pun fursecuri pe o
tavă neunsă, să se coacă la foc iute.
În amestec se pun zece nuci tocate mărunt și se parfumează
cu vanilie, rom sau vanilină.
Fursecurile sînt gata atunci se desprind de pe tavă.
Se scot și se pudrează cu zahăr farin.
Fursecuri cu Nuci 1
FURSECURI CU NUCI 1
Ingrediente
- 250 g de unt
- 250 g margarină
- 150 g zahăr pudră
- 650 g făină
- coajă de lămîie
- sare
- 5 ouă
- vanilie
- 10 nuci tocate
Mod de preparare
Se pun într-un vas emailat untul, margarina și zahărul
ca să se amestece la cald.
Cînd amestecul s-a înmuiat, se adaugă un praf de sare
și se freacă energic cu o furculiță mai mare, pentru ca
omogenizarea să se facă repede.
Se adaugă ouăle pe rînd, iar cînd amestecul arată ca o
pastă, se toarnă făina în ploaie.
Se ia din amestec cu o linguriță și se pun fursecuri pe o
tavă neunsă, să se coacă la foc iute.
În amestec se pun zece nuci tocate mărunt și se parfumează
cu vanilie, rom sau vanilină.
Fursecurile sînt gata atunci se desprind de pe tavă.
Se scot și se pudrează cu zahăr farin.
Piroști
PIROȘTI
Ingrediente
- 1/4 kg făină
- sare
- drojdie de bere
- 1 lingură de unt
- 1 pahar de ulei
- 100 g rasol fiert
- 1 ou
- 100 g șuncă slabă
Mod de preparare
Se face aluat din făină, ulei, sare și puțină drojdie
înmuiată în lapte.
Aluatul se întinde imediat, se taie în formă de
pătrate care se umplu cu un amestec preparat din
rasol fiert și tăiat mărunt, un gălbenuș crud, șuncă
slabă tocată și puțină sare.
Pătratele se lipesc la colțuri cu albuș bătut și se coc
într-o tavă neunsă.
Se ung cu unt cît sînt calde și se servesc imediat,
alături de bere sau vin roșu.
Piroști
PIROȘTI
Ingrediente
- 1/4 kg făină
- sare
- drojdie de bere
- 1 lingură de unt
- 1 pahar de ulei
- 100 g rasol fiert
- 1 ou
- 100 g șuncă slabă
Mod de preparare
Se face aluat din făină, ulei, sare și puțină drojdie
înmuiată în lapte.
Aluatul se întinde imediat, se taie în formă de
pătrate care se umplu cu un amestec preparat din
rasol fiert și tăiat mărunt, un gălbenuș crud, șuncă
slabă tocată și puțină sare.
Pătratele se lipesc la colțuri cu albuș bătut și se coc
într-o tavă neunsă.
Se ung cu unt cît sînt calde și se servesc imediat,
alături de bere sau vin roșu.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții