Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Paleuri cu Nuci
PALEURI CU NUCI
Ingrediente
- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 350 g făină
- 8 gălbenușuri
- coajă de lămîie
- zahăr vanilat
- 200 g nuci
- un praf de sare
- marmeladă de caise
Mod de preparare
Untul se lasă la temperatura camerei cîteva ore,
după care se freacă spumă cu zahărul și coaja
de lămîie sau vanilia, pînă cînd zahărul nu se
mai simte în amestec.
Se adaugă rînd pe rînd gălbenușurile și apoi făina
în ploaie.
Se ia din amestec cu lingurița și se pun fursecurile
pe tava neunsă să se coacă în cuptorul foarte fierbinte,
la foc potrivit.
Se scot pe un platou, se lasă să se răcească puțin,
după care se lipesc două cîte două, avînd între ele
nucă măcinată în amestec cu marmeladă de caise.
Se pudrează cu zahăr farin în amestec cu zahăr vanilat.
Paleuri cu Nuci
PALEURI CU NUCI
Ingrediente
- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 350 g făină
- 8 gălbenușuri
- coajă de lămîie
- zahăr vanilat
- 200 g nuci
- un praf de sare
- marmeladă de caise
Mod de preparare
Untul se lasă la temperatura camerei cîteva ore,
după care se freacă spumă cu zahărul și coaja
de lămîie sau vanilia, pînă cînd zahărul nu se
mai simte în amestec.
Se adaugă rînd pe rînd gălbenușurile și apoi făina
în ploaie.
Se ia din amestec cu lingurița și se pun fursecurile
pe tava neunsă să se coacă în cuptorul foarte fierbinte,
la foc potrivit.
Se scot pe un platou, se lasă să se răcească puțin,
după care se lipesc două cîte două, avînd între ele
nucă măcinată în amestec cu marmeladă de caise.
Se pudrează cu zahăr farin în amestec cu zahăr vanilat.
Paleuri cu Cremă de Cacao
PALEURI CU CREMĂ DE CACAO
Ingrediente
- 200 g unt
- 200 g zahăr farin
- 4 ouă
- 300 g făină
- coajă de lămîie
- vanilie
Pentru umplutură
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de unt
- 4 linguri de zahăr
- 2 gălbenușuri
- 2 albușuri bătute spumă
- vanilie
Mod de preparare
Se lasă untul la temperatura camerei și se freacă după
două ore cu o furculiță pînă cînd arată ca o spumă.
Se pune zahărul și se continuă operația, adăugînd
gălbenușurile, pe rînd, coajă de lămîie și puțină
vanilină sau vanilie.
Se cerne făina, se toarnă în ploaie peste cremă și se
amestecă încet ca să se încorporeze bine, apoi se
adaugă albușurile bătute spumă.
Din aluat se ia cu lingurița și se pun fursecurile să se
coacă pe o tavă neunsă, la foc potrivit.
Se scot cînd au marginea uțor rumenită, se lasă cîteva
minute și se lipesc două cîte două cu cremă de cacao.
Crema se face la rece, amestecînd untul ( două linguri )
cu zahărul și gălbenușurile adăugate pe rînd.
În cremă se adaugă apoi cacaua cernută și albușurile
bătute spumă.
Ce regulă generală, trebuie știut că la fursecuri se pun
albușurile bătute spumă în aluat, atunci cînd acesta
este gata deja.
Albușurile se încorporează încet, pînă cînd se omogenizează
cu restul aluatului.
Paleuri cu Cremă de Cacao
PALEURI CU CREMĂ DE CACAO
Ingrediente
- 200 g unt
- 200 g zahăr farin
- 4 ouă
- 300 g făină
- coajă de lămîie
- vanilie
Pentru umplutură
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de unt
- 4 linguri de zahăr
- 2 gălbenușuri
- 2 albușuri bătute spumă
- vanilie
Mod de preparare
Se lasă untul la temperatura camerei și se freacă după
două ore cu o furculiță pînă cînd arată ca o spumă.
Se pune zahărul și se continuă operația, adăugînd
gălbenușurile, pe rînd, coajă de lămîie și puțină
vanilină sau vanilie.
Se cerne făina, se toarnă în ploaie peste cremă și se
amestecă încet ca să se încorporeze bine, apoi se
adaugă albușurile bătute spumă.
Din aluat se ia cu lingurița și se pun fursecurile să se
coacă pe o tavă neunsă, la foc potrivit.
Se scot cînd au marginea uțor rumenită, se lasă cîteva
minute și se lipesc două cîte două cu cremă de cacao.
Crema se face la rece, amestecînd untul ( două linguri )
cu zahărul și gălbenușurile adăugate pe rînd.
În cremă se adaugă apoi cacaua cernută și albușurile
bătute spumă.
Ce regulă generală, trebuie știut că la fursecuri se pun
albușurile bătute spumă în aluat, atunci cînd acesta
este gata deja.
Albușurile se încorporează încet, pînă cînd se omogenizează
cu restul aluatului.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții