Paleuri cu Nuci




PALEURI CU NUCI


Ingrediente

- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 350 g făină
- 8 gălbenușuri
- coajă de lămîie
- zahăr vanilat
- 200 g nuci
- un praf de sare
- marmeladă de caise



Mod de preparare

Untul se lasă la temperatura camerei cîteva ore,
după care se freacă spumă cu zahărul și coaja
de lămîie sau vanilia, pînă cînd zahărul nu se
mai simte în amestec.
Se adaugă rînd pe rînd gălbenușurile și apoi făina
în ploaie.
Se ia din amestec cu lingurița și se pun fursecurile
pe tava neunsă să se coacă în cuptorul foarte fierbinte,
la foc potrivit.
Se scot pe un platou, se lasă să se răcească puțin,
după care se lipesc două cîte două, avînd între ele
nucă măcinată în amestec cu marmeladă de caise.
Se pudrează cu zahăr farin în amestec cu zahăr vanilat.


Paleuri cu Nuci




PALEURI CU NUCI


Ingrediente

- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 350 g făină
- 8 gălbenușuri
- coajă de lămîie
- zahăr vanilat
- 200 g nuci
- un praf de sare
- marmeladă de caise



Mod de preparare

Untul se lasă la temperatura camerei cîteva ore,
după care se freacă spumă cu zahărul și coaja
de lămîie sau vanilia, pînă cînd zahărul nu se
mai simte în amestec.
Se adaugă rînd pe rînd gălbenușurile și apoi făina
în ploaie.
Se ia din amestec cu lingurița și se pun fursecurile
pe tava neunsă să se coacă în cuptorul foarte fierbinte,
la foc potrivit.
Se scot pe un platou, se lasă să se răcească puțin,
după care se lipesc două cîte două, avînd între ele
nucă măcinată în amestec cu marmeladă de caise.
Se pudrează cu zahăr farin în amestec cu zahăr vanilat.


Paleuri cu Cremă de Cacao



PALEURI CU CREMĂ DE CACAO


Ingrediente

- 200 g unt
- 200 g zahăr farin
- 4 ouă
- 300 g făină
- coajă de lămîie
- vanilie

Pentru umplutură

- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de unt
- 4 linguri de zahăr
- 2 gălbenușuri
- 2 albușuri bătute spumă
- vanilie

Mod de preparare

Se lasă untul la temperatura camerei și se freacă după
două ore cu o furculiță pînă cînd arată ca o spumă.
Se pune zahărul și se continuă operația, adăugînd
gălbenușurile, pe rînd, coajă de lămîie și puțină
vanilină sau vanilie.
Se cerne făina, se toarnă în ploaie peste cremă și se
amestecă încet ca să se încorporeze bine, apoi se
adaugă albușurile bătute spumă.
Din aluat se ia cu lingurița și se pun fursecurile să se
coacă pe o tavă neunsă, la foc potrivit.
Se scot cînd au marginea uțor rumenită, se lasă cîteva
minute și se lipesc două cîte două cu cremă de cacao.
Crema se face la rece, amestecînd untul ( două linguri )
cu zahărul și gălbenușurile adăugate pe rînd.
În cremă se adaugă apoi cacaua cernută și albușurile
bătute spumă.
Ce regulă generală, trebuie știut că la fursecuri se pun
albușurile bătute spumă în aluat, atunci cînd acesta
este gata deja.
Albușurile se încorporează încet, pînă cînd se omogenizează
cu restul aluatului.


Paleuri cu Cremă de Cacao



PALEURI CU CREMĂ DE CACAO


Ingrediente

- 200 g unt
- 200 g zahăr farin
- 4 ouă
- 300 g făină
- coajă de lămîie
- vanilie

Pentru umplutură

- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de unt
- 4 linguri de zahăr
- 2 gălbenușuri
- 2 albușuri bătute spumă
- vanilie

Mod de preparare

Se lasă untul la temperatura camerei și se freacă după
două ore cu o furculiță pînă cînd arată ca o spumă.
Se pune zahărul și se continuă operația, adăugînd
gălbenușurile, pe rînd, coajă de lămîie și puțină
vanilină sau vanilie.
Se cerne făina, se toarnă în ploaie peste cremă și se
amestecă încet ca să se încorporeze bine, apoi se
adaugă albușurile bătute spumă.
Din aluat se ia cu lingurița și se pun fursecurile să se
coacă pe o tavă neunsă, la foc potrivit.
Se scot cînd au marginea uțor rumenită, se lasă cîteva
minute și se lipesc două cîte două cu cremă de cacao.
Crema se face la rece, amestecînd untul ( două linguri )
cu zahărul și gălbenușurile adăugate pe rînd.
În cremă se adaugă apoi cacaua cernută și albușurile
bătute spumă.
Ce regulă generală, trebuie știut că la fursecuri se pun
albușurile bătute spumă în aluat, atunci cînd acesta
este gata deja.
Albușurile se încorporează încet, pînă cînd se omogenizează
cu restul aluatului.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții