Plăcintă cu Carne din Aluat Fraged



PLĂCINTĂ CU CARNE DIN ALUAT FRAGED


Ingrediente

Pentru aluat

- 250 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 2 ouă
- 500 g făină

Pentru umplutură

- 1/2 kg carne
- 100 g salam
- 2 cepe
- 1 ou
- mentă măcinată
- sare
- 100 ml ulei

Mod de preparare


Se freacă margarina spumă, se adaugă gălbenușurile, pe rînd,
smîntîna și se omogenizează bine, apoi se adaugă făina
cernută proaspăt.
Se frămîntă un aluat tare, timp de un sfert de oră, după care
se lasă să se odihnească la rece.
În acest timp se pregătește umplutura pentru plăcintă astfel :
se trece carnea prin mașina de tocat, se amestecă cu salamul
tăiat felii subțiri și se pune să se călească în ulei cald împreună
cu cepele tocate mărunt.
Amestecul se ține pe foc mic pînă cînd nu mai are sos, apoi se
răcește și se amestecă compoziția cu un ou crud, sare, mentă
măcinată sau piper măcinat.
Se omogenizează și se folosește rece.
Se scoate aluatul din frigider, se împarte în două părți egale, se
întind foi cu vergeaua de lemn, se pune o foaie în tava de
plăcintă neunsă, se acoperă cu compoziția de carne și cu cealaltă
foaie de aluat.
Plăcinta se introduce în cuptorul fierbinte, la foc potrivit, pentru
trei sferturi de oră.
Se lasă să se răcească și se taie doar călduță.
Se servește ca aperitiv sau ca fel de mîncare, călduță, alături de
băuturi făcute în casă.


Plăcintă cu Carne din Aluat Fraged



PLĂCINTĂ CU CARNE DIN ALUAT FRAGED


Ingrediente

Pentru aluat

- 250 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 2 ouă
- 500 g făină

Pentru umplutură

- 1/2 kg carne
- 100 g salam
- 2 cepe
- 1 ou
- mentă măcinată
- sare
- 100 ml ulei

Mod de preparare


Se freacă margarina spumă, se adaugă gălbenușurile, pe rînd,
smîntîna și se omogenizează bine, apoi se adaugă făina
cernută proaspăt.
Se frămîntă un aluat tare, timp de un sfert de oră, după care
se lasă să se odihnească la rece.
În acest timp se pregătește umplutura pentru plăcintă astfel :
se trece carnea prin mașina de tocat, se amestecă cu salamul
tăiat felii subțiri și se pune să se călească în ulei cald împreună
cu cepele tocate mărunt.
Amestecul se ține pe foc mic pînă cînd nu mai are sos, apoi se
răcește și se amestecă compoziția cu un ou crud, sare, mentă
măcinată sau piper măcinat.
Se omogenizează și se folosește rece.
Se scoate aluatul din frigider, se împarte în două părți egale, se
întind foi cu vergeaua de lemn, se pune o foaie în tava de
plăcintă neunsă, se acoperă cu compoziția de carne și cu cealaltă
foaie de aluat.
Plăcinta se introduce în cuptorul fierbinte, la foc potrivit, pentru
trei sferturi de oră.
Se lasă să se răcească și se taie doar călduță.
Se servește ca aperitiv sau ca fel de mîncare, călduță, alături de
băuturi făcute în casă.


Plăcintă cu Spanac



PLĂCINTĂ CU SPANAC

Ingrediente

- 250 g unt
- 250 ml apă caldă
- sare
- 500 g făină
- 1 kg de spanac
- unt
- sare


Mod de preparare

Se cerne făina și se pune într-un castron adînc.
Se face adîncitură în mijloc, se pune un praf de
sare, se înmoaie 50 g de unt pe foc, se pune peste
făină și se frămîntă un aluat tare, care se lasă la
rece, acoperit cu jumătate din cantitatea de unt rămasă.
Se scoate după o oră, se frămîntă bine pînă cînd
untul se încorporează în aluat, apoi se pune din
nou la rece pentru încă o oră.
Se scoate aluatul și se frămîntă cu restul de unt, se
ține la rece o oră, apoi se împarte aluatul în două
părți egale, se întind 2 foi groase de 1 cm, se așază
o foaie în tavă neunsă, se acoperă cu spanac și se
așază cealaltă foaie de aluat.
Spanacul se clocotește cinci minute în apă cu sare,
se scoate și se toacă mărunt.
Se scade pe foc mic cu o lingură de unt și un praf de
sare, se lasă să se răcească cînd nu mai are sos deloc.
Plăcintă cu spanac se servește caldă, dar și rece alături
de băuturi reci.


Plăcintă cu Spanac



PLĂCINTĂ CU SPANAC

Ingrediente

- 250 g unt
- 250 ml apă caldă
- sare
- 500 g făină
- 1 kg de spanac
- unt
- sare


Mod de preparare

Se cerne făina și se pune într-un castron adînc.
Se face adîncitură în mijloc, se pune un praf de
sare, se înmoaie 50 g de unt pe foc, se pune peste
făină și se frămîntă un aluat tare, care se lasă la
rece, acoperit cu jumătate din cantitatea de unt rămasă.
Se scoate după o oră, se frămîntă bine pînă cînd
untul se încorporează în aluat, apoi se pune din
nou la rece pentru încă o oră.
Se scoate aluatul și se frămîntă cu restul de unt, se
ține la rece o oră, apoi se împarte aluatul în două
părți egale, se întind 2 foi groase de 1 cm, se așază
o foaie în tavă neunsă, se acoperă cu spanac și se
așază cealaltă foaie de aluat.
Spanacul se clocotește cinci minute în apă cu sare,
se scoate și se toacă mărunt.
Se scade pe foc mic cu o lingură de unt și un praf de
sare, se lasă să se răcească cînd nu mai are sos deloc.
Plăcintă cu spanac se servește caldă, dar și rece alături
de băuturi reci.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții