Plăcintă cu Dovleac



PLĂCINTĂ CU DOVLEAC

Ingrediente

Pentru aluat

- 250 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 600 g de făină
- 2 ouă

Pentru umplutură

- 1 kg dovleac
- 4 linguri de zahăr
- 1 ou
- scorțișoară pisată
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se cerne făina, se face o adîncitură în mijlocul castronului în care
se frămîntă aluatul, se adaugă peste făină sare, o cană plină de
smîntînă, două ouă și jumătate din cantitate de margarină, înmuiată
pe foc moale.
Se frămîntă din nou timp de un sfert de oră, cu jumătate din
cantitatea de margarină rămasă.
Se lasă aluatul la rece, se frămîntă din nou cu restul de margarină,
apoi se lasă să se odihnească la rece încă o oră.
Se pregătește în acest timp umplutura astfel : se rade dovleacul de
coajă, se dă pe răzătoare și se pune într-o cratiță emailată să se înmoaie
pe foc mic.
Se adaugă zahărul cînd dovleacul a lăsat suc, apoi se ia de pe foc.
Se răcește amestecul, se parfumează cu scorțișoară pisată și se
adaugă un ou crud.
Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două și se întind foi
groase de 1 cm.
Se așază o foaie pe fundul unei tăvi de plăcintă, se întinde peste ea
umplutura de dovleac și se acoperă cu foaia rămasă.
Se introduce plăcinta în cuptorul fierbinte și se coace la foc
potrivit trei sferturi de oră.
Se scoate și se pudrează cu zahăr farin, se lasă să se răcească o
jumătate de oră și apoi se taie pătrate.
Plăcinta de dovleac se servește ca desert.


Plăcintă cu Dovleac



PLĂCINTĂ CU DOVLEAC

Ingrediente

Pentru aluat

- 250 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 600 g de făină
- 2 ouă

Pentru umplutură

- 1 kg dovleac
- 4 linguri de zahăr
- 1 ou
- scorțișoară pisată
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se cerne făina, se face o adîncitură în mijlocul castronului în care
se frămîntă aluatul, se adaugă peste făină sare, o cană plină de
smîntînă, două ouă și jumătate din cantitate de margarină, înmuiată
pe foc moale.
Se frămîntă din nou timp de un sfert de oră, cu jumătate din
cantitatea de margarină rămasă.
Se lasă aluatul la rece, se frămîntă din nou cu restul de margarină,
apoi se lasă să se odihnească la rece încă o oră.
Se pregătește în acest timp umplutura astfel : se rade dovleacul de
coajă, se dă pe răzătoare și se pune într-o cratiță emailată să se înmoaie
pe foc mic.
Se adaugă zahărul cînd dovleacul a lăsat suc, apoi se ia de pe foc.
Se răcește amestecul, se parfumează cu scorțișoară pisată și se
adaugă un ou crud.
Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două și se întind foi
groase de 1 cm.
Se așază o foaie pe fundul unei tăvi de plăcintă, se întinde peste ea
umplutura de dovleac și se acoperă cu foaia rămasă.
Se introduce plăcinta în cuptorul fierbinte și se coace la foc
potrivit trei sferturi de oră.
Se scoate și se pudrează cu zahăr farin, se lasă să se răcească o
jumătate de oră și apoi se taie pătrate.
Plăcinta de dovleac se servește ca desert.


Plăcintă cu Carne din Aluat Fraged



PLĂCINTĂ CU CARNE DIN ALUAT FRAGED


Ingrediente

Pentru aluat

- 250 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 2 ouă
- 500 g făină

Pentru umplutură

- 1/2 kg carne
- 100 g salam
- 2 cepe
- 1 ou
- mentă măcinată
- sare
- 100 ml ulei

Mod de preparare


Se freacă margarina spumă, se adaugă gălbenușurile, pe rînd,
smîntîna și se omogenizează bine, apoi se adaugă făina
cernută proaspăt.
Se frămîntă un aluat tare, timp de un sfert de oră, după care
se lasă să se odihnească la rece.
În acest timp se pregătește umplutura pentru plăcintă astfel :
se trece carnea prin mașina de tocat, se amestecă cu salamul
tăiat felii subțiri și se pune să se călească în ulei cald împreună
cu cepele tocate mărunt.
Amestecul se ține pe foc mic pînă cînd nu mai are sos, apoi se
răcește și se amestecă compoziția cu un ou crud, sare, mentă
măcinată sau piper măcinat.
Se omogenizează și se folosește rece.
Se scoate aluatul din frigider, se împarte în două părți egale, se
întind foi cu vergeaua de lemn, se pune o foaie în tava de
plăcintă neunsă, se acoperă cu compoziția de carne și cu cealaltă
foaie de aluat.
Plăcinta se introduce în cuptorul fierbinte, la foc potrivit, pentru
trei sferturi de oră.
Se lasă să se răcească și se taie doar călduță.
Se servește ca aperitiv sau ca fel de mîncare, călduță, alături de
băuturi făcute în casă.


Plăcintă cu Carne din Aluat Fraged



PLĂCINTĂ CU CARNE DIN ALUAT FRAGED


Ingrediente

Pentru aluat

- 250 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 2 ouă
- 500 g făină

Pentru umplutură

- 1/2 kg carne
- 100 g salam
- 2 cepe
- 1 ou
- mentă măcinată
- sare
- 100 ml ulei

Mod de preparare


Se freacă margarina spumă, se adaugă gălbenușurile, pe rînd,
smîntîna și se omogenizează bine, apoi se adaugă făina
cernută proaspăt.
Se frămîntă un aluat tare, timp de un sfert de oră, după care
se lasă să se odihnească la rece.
În acest timp se pregătește umplutura pentru plăcintă astfel :
se trece carnea prin mașina de tocat, se amestecă cu salamul
tăiat felii subțiri și se pune să se călească în ulei cald împreună
cu cepele tocate mărunt.
Amestecul se ține pe foc mic pînă cînd nu mai are sos, apoi se
răcește și se amestecă compoziția cu un ou crud, sare, mentă
măcinată sau piper măcinat.
Se omogenizează și se folosește rece.
Se scoate aluatul din frigider, se împarte în două părți egale, se
întind foi cu vergeaua de lemn, se pune o foaie în tava de
plăcintă neunsă, se acoperă cu compoziția de carne și cu cealaltă
foaie de aluat.
Plăcinta se introduce în cuptorul fierbinte, la foc potrivit, pentru
trei sferturi de oră.
Se lasă să se răcească și se taie doar călduță.
Se servește ca aperitiv sau ca fel de mîncare, călduță, alături de
băuturi făcute în casă.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții