Plăcintă cu Magiun și Mere, în Amestec cu Nuci Măcinate



PLĂCINTE CU MAGIN ȘI MERE, ÎN AMESTEC CU NUCI MĂCINATE


Ingrediente

- 250 ml lapte
- 250 ml ulei
- 1 ou
- sare
- 25 g drojdie de bere
- 500 g făină
- 8 mere
- 2 linguri magiun de prune
- 10 nuci


Mod de preparare

Se pune uleiul într-un castron adînc, se adaugă laptele treptat, frecînd
cu o lingură de lemn, se omogenizează, se adaugă un ou și drojdie de
bere frecată cu o lingură de zahăr.
Peste amestec se pune făina cernută proaspăt, se frămîntă un aluat
potrivit care se ține la rece cîteva ore înainte de a-l folosi.
Se pregătește umplutura astfel : se dau pe răzătoare opt mere mari,
acrișoare, se pune într-o cratiță emailată, pe foc mic, și se lasă să se
înmoaie, apoi se iau de pe foc, se amestecă cu două linguri de magiun
de prune sau de caise și cu zece nuci tocate mărunt sau măcinate.
Aluatul se împarte în două și se întind foi cu o vergea de lemn.
Se pune o foaie de aluat pe fundul unei tăvi de plăcinte, se întinde peste
ea umplutura, apoi se acoperă cu foaia rămasă.
Plăcinta se introduce în cuptorul fierbinte, pentru trei sferturi de oră, la
foc potrivit.
Se scoate cînd s-a rumenit, se pudrează cu zahăr farin și se taie după
o jumătate de oră.
Se servește caldă, dar și rece, ca desert.



Plăcintă cu Magiun și Mere, în Amestec cu Nuci Măcinate



PLĂCINTE CU MAGIN ȘI MERE, ÎN AMESTEC CU NUCI MĂCINATE


Ingrediente

- 250 ml lapte
- 250 ml ulei
- 1 ou
- sare
- 25 g drojdie de bere
- 500 g făină
- 8 mere
- 2 linguri magiun de prune
- 10 nuci


Mod de preparare

Se pune uleiul într-un castron adînc, se adaugă laptele treptat, frecînd
cu o lingură de lemn, se omogenizează, se adaugă un ou și drojdie de
bere frecată cu o lingură de zahăr.
Peste amestec se pune făina cernută proaspăt, se frămîntă un aluat
potrivit care se ține la rece cîteva ore înainte de a-l folosi.
Se pregătește umplutura astfel : se dau pe răzătoare opt mere mari,
acrișoare, se pune într-o cratiță emailată, pe foc mic, și se lasă să se
înmoaie, apoi se iau de pe foc, se amestecă cu două linguri de magiun
de prune sau de caise și cu zece nuci tocate mărunt sau măcinate.
Aluatul se împarte în două și se întind foi cu o vergea de lemn.
Se pune o foaie de aluat pe fundul unei tăvi de plăcinte, se întinde peste
ea umplutura, apoi se acoperă cu foaia rămasă.
Plăcinta se introduce în cuptorul fierbinte, pentru trei sferturi de oră, la
foc potrivit.
Se scoate cînd s-a rumenit, se pudrează cu zahăr farin și se taie după
o jumătate de oră.
Se servește caldă, dar și rece, ca desert.



Plăcintă cu Dovleac



PLĂCINTĂ CU DOVLEAC

Ingrediente

Pentru aluat

- 250 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 600 g de făină
- 2 ouă

Pentru umplutură

- 1 kg dovleac
- 4 linguri de zahăr
- 1 ou
- scorțișoară pisată
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se cerne făina, se face o adîncitură în mijlocul castronului în care
se frămîntă aluatul, se adaugă peste făină sare, o cană plină de
smîntînă, două ouă și jumătate din cantitate de margarină, înmuiată
pe foc moale.
Se frămîntă din nou timp de un sfert de oră, cu jumătate din
cantitatea de margarină rămasă.
Se lasă aluatul la rece, se frămîntă din nou cu restul de margarină,
apoi se lasă să se odihnească la rece încă o oră.
Se pregătește în acest timp umplutura astfel : se rade dovleacul de
coajă, se dă pe răzătoare și se pune într-o cratiță emailată să se înmoaie
pe foc mic.
Se adaugă zahărul cînd dovleacul a lăsat suc, apoi se ia de pe foc.
Se răcește amestecul, se parfumează cu scorțișoară pisată și se
adaugă un ou crud.
Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două și se întind foi
groase de 1 cm.
Se așază o foaie pe fundul unei tăvi de plăcintă, se întinde peste ea
umplutura de dovleac și se acoperă cu foaia rămasă.
Se introduce plăcinta în cuptorul fierbinte și se coace la foc
potrivit trei sferturi de oră.
Se scoate și se pudrează cu zahăr farin, se lasă să se răcească o
jumătate de oră și apoi se taie pătrate.
Plăcinta de dovleac se servește ca desert.


Plăcintă cu Dovleac



PLĂCINTĂ CU DOVLEAC

Ingrediente

Pentru aluat

- 250 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 600 g de făină
- 2 ouă

Pentru umplutură

- 1 kg dovleac
- 4 linguri de zahăr
- 1 ou
- scorțișoară pisată
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se cerne făina, se face o adîncitură în mijlocul castronului în care
se frămîntă aluatul, se adaugă peste făină sare, o cană plină de
smîntînă, două ouă și jumătate din cantitate de margarină, înmuiată
pe foc moale.
Se frămîntă din nou timp de un sfert de oră, cu jumătate din
cantitatea de margarină rămasă.
Se lasă aluatul la rece, se frămîntă din nou cu restul de margarină,
apoi se lasă să se odihnească la rece încă o oră.
Se pregătește în acest timp umplutura astfel : se rade dovleacul de
coajă, se dă pe răzătoare și se pune într-o cratiță emailată să se înmoaie
pe foc mic.
Se adaugă zahărul cînd dovleacul a lăsat suc, apoi se ia de pe foc.
Se răcește amestecul, se parfumează cu scorțișoară pisată și se
adaugă un ou crud.
Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două și se întind foi
groase de 1 cm.
Se așază o foaie pe fundul unei tăvi de plăcintă, se întinde peste ea
umplutura de dovleac și se acoperă cu foaia rămasă.
Se introduce plăcinta în cuptorul fierbinte și se coace la foc
potrivit trei sferturi de oră.
Se scoate și se pudrează cu zahăr farin, se lasă să se răcească o
jumătate de oră și apoi se taie pătrate.
Plăcinta de dovleac se servește ca desert.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții