Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Plăcintă cu Ciuperci și Carne
PLĂCINTĂ CU CIUPERCI ȘI CARNE
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g margarină
- 200 ml smîntînă
- sare
- 2 linguri de rom
- 400 g făină
-
Pentru umplutură
- 250 g carne slabă
- 200 g ciuperci
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei
Mod de preparare
Se cerne făina într-un vas adînc, se adaugă un praf de sare, se face
o adîncitură în mijlocul vasului și se pune în ea margarina topită
și smîntîna.
Se folosește numai jumătate din cantitatea de margarină, iar cealaltă
se păstrează la cald.
Se frămîntă timp de un sfert de oră un aluat mai moale, care se ține
la rece o oră, după care se scoate și se unge cu margarina rămasă.
Se frămîntă încă un sfert de oră, și se pune din nou la rece pentru o oră.
În acest timp se pregătește umplutura : se curăță ciupercile de partea tare
care a stat în pămînt, se spală cu multă apă rece și se toacă felii subțiri
împreună cu codițele.
Se toacă ceapa, se pun împreună cu carne tocată într-o cratiță emailată,
cu o ceșcuță de ulei.
Amestecul se ține pe foc mic o jumătate de oră.
În acest timp se amestecă ușor în compoziție, ca să nu se ardă ceapa.
Cînd amestecul nu mai are sos, se ia de pe foc și se lasă să se răcească,
se adaugă un ou, se sărează și se piperează după gust și se folosește rece.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 - 2 cm,
se pune umplutură pe fiecare foaie care se rulează pe lungul ei și se
așază toate pe o tavă neunsă, apoi introduc în cuptorul cald.
Se coc plăcintele la foc potrivit și se scot cînd s-au rumenit ușor.
Plăcintă cu Ciuperci și Carne
PLĂCINTĂ CU CIUPERCI ȘI CARNE
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g margarină
- 200 ml smîntînă
- sare
- 2 linguri de rom
- 400 g făină
-
Pentru umplutură
- 250 g carne slabă
- 200 g ciuperci
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei
Mod de preparare
Se cerne făina într-un vas adînc, se adaugă un praf de sare, se face
o adîncitură în mijlocul vasului și se pune în ea margarina topită
și smîntîna.
Se folosește numai jumătate din cantitatea de margarină, iar cealaltă
se păstrează la cald.
Se frămîntă timp de un sfert de oră un aluat mai moale, care se ține
la rece o oră, după care se scoate și se unge cu margarina rămasă.
Se frămîntă încă un sfert de oră, și se pune din nou la rece pentru o oră.
În acest timp se pregătește umplutura : se curăță ciupercile de partea tare
care a stat în pămînt, se spală cu multă apă rece și se toacă felii subțiri
împreună cu codițele.
Se toacă ceapa, se pun împreună cu carne tocată într-o cratiță emailată,
cu o ceșcuță de ulei.
Amestecul se ține pe foc mic o jumătate de oră.
În acest timp se amestecă ușor în compoziție, ca să nu se ardă ceapa.
Cînd amestecul nu mai are sos, se ia de pe foc și se lasă să se răcească,
se adaugă un ou, se sărează și se piperează după gust și se folosește rece.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 - 2 cm,
se pune umplutură pe fiecare foaie care se rulează pe lungul ei și se
așază toate pe o tavă neunsă, apoi introduc în cuptorul cald.
Se coc plăcintele la foc potrivit și se scot cînd s-au rumenit ușor.
Pateuri cu Brînză
PATEURI CU BRÎNZĂ
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g margarină
- 200 g brînză de vaci
- sare
- 400 g făină
Pentru umplutură
- 200 g brînză sărată
- 1 gălbenuș
- 1 lingură de smîntînă
Mod de preparare
Se lasă margarina la temperatura camerei, după care se freacă
spumă timp de zece minute.
Se pune peste margarină brînză de vaci, se adaugă un praf de
sare și se amestecă energic timp de un sfert de oră.
Se adaugă făina și se frămîntă un aluat tare, care se lasă să se
odihnească la rece timp de o oră.
Se pregătește umplutura astfel : brînza sărată se dă pe răzătoare,
se amestecă cu o lingură de smîntînă, se adaugă zahăr, dacă
brînza este prea sărată, și un gălbenuș de ou.
Se întinde aluatul foaie, se taie pătrate mici, se pune umplutură
pe un colț și se strîng colțurile pateurilor, care se ung cu albuș
bătut spumă.
Se coc pateurile la foc iute, se scot cînd s-au rumenit ușor și se
lasă să se răcească puțin.
Se servesc alături de must dulce sau bere de casă.
Pateuri cu Brînză
PATEURI CU BRÎNZĂ
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g margarină
- 200 g brînză de vaci
- sare
- 400 g făină
Pentru umplutură
- 200 g brînză sărată
- 1 gălbenuș
- 1 lingură de smîntînă
Mod de preparare
Se lasă margarina la temperatura camerei, după care se freacă
spumă timp de zece minute.
Se pune peste margarină brînză de vaci, se adaugă un praf de
sare și se amestecă energic timp de un sfert de oră.
Se adaugă făina și se frămîntă un aluat tare, care se lasă să se
odihnească la rece timp de o oră.
Se pregătește umplutura astfel : brînza sărată se dă pe răzătoare,
se amestecă cu o lingură de smîntînă, se adaugă zahăr, dacă
brînza este prea sărată, și un gălbenuș de ou.
Se întinde aluatul foaie, se taie pătrate mici, se pune umplutură
pe un colț și se strîng colțurile pateurilor, care se ung cu albuș
bătut spumă.
Se coc pateurile la foc iute, se scot cînd s-au rumenit ușor și se
lasă să se răcească puțin.
Se servesc alături de must dulce sau bere de casă.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții