Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pateuri cu Carne
PATEURI CU CARNE
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g de untură proaspătă
- 4 linguri de smîntînă
- 4 linguri de vin alb
- sare
- 2 gălbenușuri
- 300 g de făină
Pentru umplutură
- 250 g carne slabă
- 2 cepe
- sare
- 1 ou
- piper măcinat
- 1 ceșcuță de ulei
- mentă pisată
Mod de preparare
Se cerne făina și se împarte în două : 100 g se frămîntă cu untura
și un praf de sare, apoi se lasă la rece.
Făina rămasă se pune într-un castron adînc, se adaugă vinul, se
face o pastă moale, care se amestecă cu smîntîna și două gălbenușuri,
apoi se frămîntă bine un aluat din care se întinde o foaie groasă
și se lasă pe planșetă.
Se scoate aluatul cu untură de la rece, se întinde foaie și se așază
peste cealaltă.
Cele două foi se strîng una peste alta și se pun la rece pentru o oră.
Se frămîntă din nou un sfert de oră, se lasă să se odihnească la rece
încă o oră, după care se fac pateurile.
Se pregătește umplutura astfel : carnea se dă prin mașina de tocat,
se pune într-o cratiță emailată cu ceapa tocată și cu o ceșcuță de ulei.
Amestecul se călește pe foc mic pînă cînd scade zeama de carne de
tot, apoi se răcește amestecul, se adaugă un ou întreg și se sărează.
Se piperează după gust și se parfumează cu mentă pisată, se
omogenizează și se folosește rece.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 cm
și se pune umplutura pe fiecare foaie.
Se rulează, se taie în tavă bucăți care să arate ca pateurile, se ung
bucățile cu albuș bătut și se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se scot cînd s-au rumenit și se servesc calde, dar și reci, alături de must
dulce, vin fiert sau bere.
Pateuri cu Carne
PATEURI CU CARNE
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g de untură proaspătă
- 4 linguri de smîntînă
- 4 linguri de vin alb
- sare
- 2 gălbenușuri
- 300 g de făină
Pentru umplutură
- 250 g carne slabă
- 2 cepe
- sare
- 1 ou
- piper măcinat
- 1 ceșcuță de ulei
- mentă pisată
Mod de preparare
Se cerne făina și se împarte în două : 100 g se frămîntă cu untura
și un praf de sare, apoi se lasă la rece.
Făina rămasă se pune într-un castron adînc, se adaugă vinul, se
face o pastă moale, care se amestecă cu smîntîna și două gălbenușuri,
apoi se frămîntă bine un aluat din care se întinde o foaie groasă
și se lasă pe planșetă.
Se scoate aluatul cu untură de la rece, se întinde foaie și se așază
peste cealaltă.
Cele două foi se strîng una peste alta și se pun la rece pentru o oră.
Se frămîntă din nou un sfert de oră, se lasă să se odihnească la rece
încă o oră, după care se fac pateurile.
Se pregătește umplutura astfel : carnea se dă prin mașina de tocat,
se pune într-o cratiță emailată cu ceapa tocată și cu o ceșcuță de ulei.
Amestecul se călește pe foc mic pînă cînd scade zeama de carne de
tot, apoi se răcește amestecul, se adaugă un ou întreg și se sărează.
Se piperează după gust și se parfumează cu mentă pisată, se
omogenizează și se folosește rece.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 cm
și se pune umplutura pe fiecare foaie.
Se rulează, se taie în tavă bucăți care să arate ca pateurile, se ung
bucățile cu albuș bătut și se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se scot cînd s-au rumenit și se servesc calde, dar și reci, alături de must
dulce, vin fiert sau bere.
Pateuri cu Ciuperci
PATEURI CU CIUPERCI
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- 2 ouă
- sare
- 500 g făină
Pentru umplutură
- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- mentă pisată
- 1 lingură de smîntînă
Mod de preparare
Se cerne făina, se adîncește în mijlocul castroului atît cît este
necesar să încapă smîntîna și jumătate din cantitatea de
margarină, topită pe foc moale.
Se adaugă un praf de sare, ouăle întregi și se frămîntă un aluat
tare care se lasă să se odihnească la rece o oră.
Se scoate și se unge cu jumătate din margarina rămasă, se frămîntă
la rece un sfert de oră, și se ține din nou aluatul la rece o oră.
Se repetă operația, după care se împarte aluatul în patru și se întind
foi groase de 1 cm, pe care se pune umplutura de ciuperci.
Umplutura se pregătește din ciupercile curățate și spălate în mai
multe ape reci, tăiate mărunt și călite în ulei fierbinte, împreună
cu ceapa tocată mărunt.
Cînd amestecul nu mai are sos, iar ceapa a devenit sticloasă, se lasă
să se răcească, se sărează și se piperează după gust, se parfumează
cu mentă pisată mărunt și se adaugă gălbenușul.
Amestecul se subțiază cu o lingură sau două de smîntînă.
Bucățile de aluat cu umplutură se rulează pe lungul foilor, se pun
pe rînd în tava neunsă, se taie felii groase, care se ung cu albușul
bătut spumă.
Se introduc în cuptorul fierbinte și se coc la foc potrivit pînă se
rumenesc ușor.
Pateurile cu ciuperci sînt picante și se servesc cu bere, must dulce
sau vin nou.
Pateuri cu Ciuperci
PATEURI CU CIUPERCI
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- 2 ouă
- sare
- 500 g făină
Pentru umplutură
- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- mentă pisată
- 1 lingură de smîntînă
Mod de preparare
Se cerne făina, se adîncește în mijlocul castroului atît cît este
necesar să încapă smîntîna și jumătate din cantitatea de
margarină, topită pe foc moale.
Se adaugă un praf de sare, ouăle întregi și se frămîntă un aluat
tare care se lasă să se odihnească la rece o oră.
Se scoate și se unge cu jumătate din margarina rămasă, se frămîntă
la rece un sfert de oră, și se ține din nou aluatul la rece o oră.
Se repetă operația, după care se împarte aluatul în patru și se întind
foi groase de 1 cm, pe care se pune umplutura de ciuperci.
Umplutura se pregătește din ciupercile curățate și spălate în mai
multe ape reci, tăiate mărunt și călite în ulei fierbinte, împreună
cu ceapa tocată mărunt.
Cînd amestecul nu mai are sos, iar ceapa a devenit sticloasă, se lasă
să se răcească, se sărează și se piperează după gust, se parfumează
cu mentă pisată mărunt și se adaugă gălbenușul.
Amestecul se subțiază cu o lingură sau două de smîntînă.
Bucățile de aluat cu umplutură se rulează pe lungul foilor, se pun
pe rînd în tava neunsă, se taie felii groase, care se ung cu albușul
bătut spumă.
Se introduc în cuptorul fierbinte și se coc la foc potrivit pînă se
rumenesc ușor.
Pateurile cu ciuperci sînt picante și se servesc cu bere, must dulce
sau vin nou.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții