Pateuri cu Spanac



PATEURI CU SPANAC


Ingrediente

- Același aluat ca la pateurile cu carne

Pentru umplutură

- 1 kg spanac
- 100 g cașcaval
- 1 ou
- sare
- 1/2 lămîie
- 2 linguri de unt


Mod de preparare

Se pregătește aluatul ca la pateurile cu carne, după care se
împarte în patru părți egale și se pune pe fiecare foaie cîte
o parte din umplutură de spanac.
Spanacul se curăță, se spală frunză cu frunză, apoi se opărește
5 minute în apă care clocotește.
Se scurge, se toacă mărunt și se pune într-o cratiță emailată,
cu o lingură de unt, sare și felii subțiri de lămîie.
Se lasă să scadă bine, după care se ia de pe foc și se răcește
compoziția.
Se adaugă un gălbenuș crud și cașcaval ras, se potrivește de
sare și se așază umplutura pe foile de aluat.
Se rulează foile umplute, se așază într-o tavă neunsă, se taie
bucăți cu latura de 3 - 4 cm, se unge fiecare pateu cu albuș
bătut spumă și se introduce în cuptorul cald.
Se coc la foc potrivit, se scot cînd s-au rumenit ușor și se servesc
calde, lîngă must dulce sau bere de casă.


Pateuri cu Spanac



PATEURI CU SPANAC


Ingrediente

- Același aluat ca la pateurile cu carne

Pentru umplutură

- 1 kg spanac
- 100 g cașcaval
- 1 ou
- sare
- 1/2 lămîie
- 2 linguri de unt


Mod de preparare

Se pregătește aluatul ca la pateurile cu carne, după care se
împarte în patru părți egale și se pune pe fiecare foaie cîte
o parte din umplutură de spanac.
Spanacul se curăță, se spală frunză cu frunză, apoi se opărește
5 minute în apă care clocotește.
Se scurge, se toacă mărunt și se pune într-o cratiță emailată,
cu o lingură de unt, sare și felii subțiri de lămîie.
Se lasă să scadă bine, după care se ia de pe foc și se răcește
compoziția.
Se adaugă un gălbenuș crud și cașcaval ras, se potrivește de
sare și se așază umplutura pe foile de aluat.
Se rulează foile umplute, se așază într-o tavă neunsă, se taie
bucăți cu latura de 3 - 4 cm, se unge fiecare pateu cu albuș
bătut spumă și se introduce în cuptorul cald.
Se coc la foc potrivit, se scot cînd s-au rumenit ușor și se servesc
calde, lîngă must dulce sau bere de casă.


Pateuri cu Carne



PATEURI CU CARNE


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g de untură proaspătă
- 4 linguri de smîntînă
- 4 linguri de vin alb
- sare
- 2 gălbenușuri
- 300 g de făină

Pentru umplutură

- 250 g carne slabă
- 2 cepe
- sare
- 1 ou
- piper măcinat
- 1 ceșcuță de ulei
- mentă pisată


Mod de preparare

Se cerne făina și se împarte în două : 100 g se frămîntă cu untura
și un praf de sare, apoi se lasă la rece.
Făina rămasă se pune într-un castron adînc, se adaugă vinul, se
face o pastă moale, care se amestecă cu smîntîna și două gălbenușuri,
apoi se frămîntă bine un aluat din care se întinde o foaie groasă
și se lasă pe planșetă.
Se scoate aluatul cu untură de la rece, se întinde foaie și se așază
peste cealaltă.
Cele două foi se strîng una peste alta și se pun la rece pentru o oră.
Se frămîntă din nou un sfert de oră, se lasă să se odihnească la rece
încă o oră, după care se fac pateurile.
Se pregătește umplutura astfel : carnea se dă prin mașina de tocat,
se pune într-o cratiță emailată cu ceapa tocată și cu o ceșcuță de ulei.
Amestecul se călește pe foc mic pînă cînd scade zeama de carne de
tot, apoi se răcește amestecul, se adaugă un ou întreg și se sărează.
Se piperează după gust și se parfumează cu mentă pisată, se
omogenizează și se folosește rece.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 cm
și se pune umplutura pe fiecare foaie.
Se rulează, se taie în tavă bucăți care să arate ca pateurile, se ung
bucățile cu albuș bătut și se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se scot cînd s-au rumenit și se servesc calde, dar și reci, alături de must
dulce, vin fiert sau bere.



Pateuri cu Carne



PATEURI CU CARNE


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g de untură proaspătă
- 4 linguri de smîntînă
- 4 linguri de vin alb
- sare
- 2 gălbenușuri
- 300 g de făină

Pentru umplutură

- 250 g carne slabă
- 2 cepe
- sare
- 1 ou
- piper măcinat
- 1 ceșcuță de ulei
- mentă pisată


Mod de preparare

Se cerne făina și se împarte în două : 100 g se frămîntă cu untura
și un praf de sare, apoi se lasă la rece.
Făina rămasă se pune într-un castron adînc, se adaugă vinul, se
face o pastă moale, care se amestecă cu smîntîna și două gălbenușuri,
apoi se frămîntă bine un aluat din care se întinde o foaie groasă
și se lasă pe planșetă.
Se scoate aluatul cu untură de la rece, se întinde foaie și se așază
peste cealaltă.
Cele două foi se strîng una peste alta și se pun la rece pentru o oră.
Se frămîntă din nou un sfert de oră, se lasă să se odihnească la rece
încă o oră, după care se fac pateurile.
Se pregătește umplutura astfel : carnea se dă prin mașina de tocat,
se pune într-o cratiță emailată cu ceapa tocată și cu o ceșcuță de ulei.
Amestecul se călește pe foc mic pînă cînd scade zeama de carne de
tot, apoi se răcește amestecul, se adaugă un ou întreg și se sărează.
Se piperează după gust și se parfumează cu mentă pisată, se
omogenizează și se folosește rece.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 cm
și se pune umplutura pe fiecare foaie.
Se rulează, se taie în tavă bucăți care să arate ca pateurile, se ung
bucățile cu albuș bătut și se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se scot cînd s-au rumenit și se servesc calde, dar și reci, alături de must
dulce, vin fiert sau bere.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții