Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Prăjitură cu Gem de Prune
PRĂJITURĂ CU GEM DE PRUNE
Ingrediente
- 250 g margarină
- 1 ou
- 1 gălbenuș
- sare
- 1/2 lămîie
- 500 g de făină
- 4 albușuri
- 100 g zahăr farin
- 10 nuci
- 1 praf de copt
- 1 lingură de oțet
- gem
Mod de preparare
Se ține margarina la temperatura camerei și, cînd se poate lucra,
se freacă spumă cu un praf de sare.
Se adaugă un ou întreg și un gălbenuș, se cerne deasupra făină,
se pune peste amestec un praf de copt stins cu zeamă de lămîie
și puțină coajă rasă de lămîie.
Se frămîntă un aluat tare, care se ține la rece o oră.
Se unge o tavă cu unt, se ia trei sferturi din aluat și se întinde o
foaie din el.
Se așază foaia în tavă, se unge aluatul pe toată suprafața cu gem
de prune, se acoperă cu aluatul rămas, dat pe răzătoare, iar peste
aluat se pune o glazură din : patru albușuri bătute spumă tare cu
un pahar de zahăr pudră și zece nuci tocate mărunt sau măcinate.
Glazura se pune peste prăjitura, care se introduce în cuptor și se
coace trei sferturi de oră, la foc potrivit.
Se scoate cînd este gata, se lasă să se răcească, apoi se taie forme
geometrice și se servește pudrată cu zahăr farin.
Prăjitură cu Gem de Prune
PRĂJITURĂ CU GEM DE PRUNE
Ingrediente
- 250 g margarină
- 1 ou
- 1 gălbenuș
- sare
- 1/2 lămîie
- 500 g de făină
- 4 albușuri
- 100 g zahăr farin
- 10 nuci
- 1 praf de copt
- 1 lingură de oțet
- gem
Mod de preparare
Se ține margarina la temperatura camerei și, cînd se poate lucra,
se freacă spumă cu un praf de sare.
Se adaugă un ou întreg și un gălbenuș, se cerne deasupra făină,
se pune peste amestec un praf de copt stins cu zeamă de lămîie
și puțină coajă rasă de lămîie.
Se frămîntă un aluat tare, care se ține la rece o oră.
Se unge o tavă cu unt, se ia trei sferturi din aluat și se întinde o
foaie din el.
Se așază foaia în tavă, se unge aluatul pe toată suprafața cu gem
de prune, se acoperă cu aluatul rămas, dat pe răzătoare, iar peste
aluat se pune o glazură din : patru albușuri bătute spumă tare cu
un pahar de zahăr pudră și zece nuci tocate mărunt sau măcinate.
Glazura se pune peste prăjitura, care se introduce în cuptor și se
coace trei sferturi de oră, la foc potrivit.
Se scoate cînd este gata, se lasă să se răcească, apoi se taie forme
geometrice și se servește pudrată cu zahăr farin.
Prăjitură din Aluat Franțuzesc
PRĂJITURĂ DIN ALUAT FRANȚUZESC
Ingrediente
- 250 g făină
- 200 g unt
- 1 ceașcă de apă
- sare
- 1 pahar gem de caise
- nuci
Mod de preparare
Se cerne făina într-un castron adînc și se face la mijloc o groapă
mică, în care se pune un praf de sare și o ceașcă de apă caldă.
Se topește jumătate din cantitatea de unt și se pune peste făină,
după care se frămîntă un aluat tare, care se lasă la rece să se
odihnească.
După o oră se scoate, se întinde o foaie care se unge pe toată
suprafața cu unt, se împăturește foaia de aluat și se frămîntă un
sfert de oră.
Se lasă iar la rece, apoi se repetă operația cu untul rămas.
Cînd aluatul se poate folosi, se întinde o foaie groasă de 1 cm, și
se taie forme geometrice cu un cuțit ascuțit sau cu gura paharului,
care se pun pe tava neunsă și se coc, la foc potrivit, douăzeci
de minute.
Dacă prăjiturile se desprind de pe tavă, sînt aproape gata.
Se mai lasă să se rumenească ușor, se scot și se răcesc zece minute.
Se lipesc două cîte două, cu gem de caise în amestec cu nuci tocate.
Se pudrează cu zahăr farin.
Prăjitură din Aluat Franțuzesc
PRĂJITURĂ DIN ALUAT FRANȚUZESC
Ingrediente
- 250 g făină
- 200 g unt
- 1 ceașcă de apă
- sare
- 1 pahar gem de caise
- nuci
Mod de preparare
Se cerne făina într-un castron adînc și se face la mijloc o groapă
mică, în care se pune un praf de sare și o ceașcă de apă caldă.
Se topește jumătate din cantitatea de unt și se pune peste făină,
după care se frămîntă un aluat tare, care se lasă la rece să se
odihnească.
După o oră se scoate, se întinde o foaie care se unge pe toată
suprafața cu unt, se împăturește foaia de aluat și se frămîntă un
sfert de oră.
Se lasă iar la rece, apoi se repetă operația cu untul rămas.
Cînd aluatul se poate folosi, se întinde o foaie groasă de 1 cm, și
se taie forme geometrice cu un cuțit ascuțit sau cu gura paharului,
care se pun pe tava neunsă și se coc, la foc potrivit, douăzeci
de minute.
Dacă prăjiturile se desprind de pe tavă, sînt aproape gata.
Se mai lasă să se rumenească ușor, se scot și se răcesc zece minute.
Se lipesc două cîte două, cu gem de caise în amestec cu nuci tocate.
Se pudrează cu zahăr farin.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții