Prăjitură cu Gem de Porumbe



PRĂJITURĂ CU GEM DE PORUMBE


Ingrediente

- 150 g unt
- 150 ml de smîntînă
- sare
- 200 g făină
- 1 lingură de rom
- 1 lingură de zahăr
- 200 g gem de porumbe
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se ține untul la temperatura camerei, se freacă apoi spumă
cu o furculiță mare, se adaugă smîntîna, frecînd în continuare,
apoi se pune romul și o lingură de zahăr, se mai freacă energic
cinci minute
și se adaugă făina, în ploaie.
Se lasă furculița deoparte și se frămîntă un aluat potrivit care
trebuie să devină prin frămîntare pufos.
Se întinde imediat, sau se ține o oră la rece și apoi se întinde o
foaie groasă de 1 cm și se taie în forme geometrice cu un cuțit.
Se așază prăjiturile pe o tavă neunsă, se coc la foc iute și se lipesc
cu gem de porumbe, care este mai acrișor, două cîte două, cît
sînt calde.
Atenție, prăjiturile se lipesc calde, și nu fierbinți, pentru că asfel
se încruzesc.
Se pudrează cu zahăr farin din belșug și se servesc în aceeași zi.


Prăjitură cu Gem de Porumbe



PRĂJITURĂ CU GEM DE PORUMBE


Ingrediente

- 150 g unt
- 150 ml de smîntînă
- sare
- 200 g făină
- 1 lingură de rom
- 1 lingură de zahăr
- 200 g gem de porumbe
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se ține untul la temperatura camerei, se freacă apoi spumă
cu o furculiță mare, se adaugă smîntîna, frecînd în continuare,
apoi se pune romul și o lingură de zahăr, se mai freacă energic
cinci minute
și se adaugă făina, în ploaie.
Se lasă furculița deoparte și se frămîntă un aluat potrivit care
trebuie să devină prin frămîntare pufos.
Se întinde imediat, sau se ține o oră la rece și apoi se întinde o
foaie groasă de 1 cm și se taie în forme geometrice cu un cuțit.
Se așază prăjiturile pe o tavă neunsă, se coc la foc iute și se lipesc
cu gem de porumbe, care este mai acrișor, două cîte două, cît
sînt calde.
Atenție, prăjiturile se lipesc calde, și nu fierbinți, pentru că asfel
se încruzesc.
Se pudrează cu zahăr farin din belșug și se servesc în aceeași zi.


Prăjitură cu Gem de Prune



PRĂJITURĂ CU GEM DE PRUNE

Ingrediente

- 250 g margarină
- 1 ou
- 1 gălbenuș
- sare
- 1/2 lămîie
- 500 g de făină
- 4 albușuri
- 100 g zahăr farin
- 10 nuci
- 1 praf de copt
- 1 lingură de oțet
- gem

Mod de preparare

Se ține margarina la temperatura camerei și, cînd se poate lucra,
se freacă spumă cu un praf de sare.
Se adaugă un ou întreg și un gălbenuș, se cerne deasupra făină,
se pune peste amestec un praf de copt stins cu zeamă de lămîie
și puțină coajă rasă de lămîie.
Se frămîntă un aluat tare, care se ține la rece o oră.
Se unge o tavă cu unt, se ia trei sferturi din aluat și se întinde o
foaie din el.
Se așază foaia în tavă, se unge aluatul pe toată suprafața cu gem
de prune, se acoperă cu aluatul rămas, dat pe răzătoare, iar peste
aluat se pune o glazură din : patru albușuri bătute spumă tare cu
un pahar de zahăr pudră și zece nuci tocate mărunt sau măcinate.
Glazura se pune peste prăjitura, care se introduce în cuptor și se
coace trei sferturi de oră, la foc potrivit.
Se scoate cînd este gata, se lasă să se răcească, apoi se taie forme
geometrice și se servește pudrată cu zahăr farin.


Prăjitură cu Gem de Prune



PRĂJITURĂ CU GEM DE PRUNE

Ingrediente

- 250 g margarină
- 1 ou
- 1 gălbenuș
- sare
- 1/2 lămîie
- 500 g de făină
- 4 albușuri
- 100 g zahăr farin
- 10 nuci
- 1 praf de copt
- 1 lingură de oțet
- gem

Mod de preparare

Se ține margarina la temperatura camerei și, cînd se poate lucra,
se freacă spumă cu un praf de sare.
Se adaugă un ou întreg și un gălbenuș, se cerne deasupra făină,
se pune peste amestec un praf de copt stins cu zeamă de lămîie
și puțină coajă rasă de lămîie.
Se frămîntă un aluat tare, care se ține la rece o oră.
Se unge o tavă cu unt, se ia trei sferturi din aluat și se întinde o
foaie din el.
Se așază foaia în tavă, se unge aluatul pe toată suprafața cu gem
de prune, se acoperă cu aluatul rămas, dat pe răzătoare, iar peste
aluat se pune o glazură din : patru albușuri bătute spumă tare cu
un pahar de zahăr pudră și zece nuci tocate mărunt sau măcinate.
Glazura se pune peste prăjitura, care se introduce în cuptor și se
coace trei sferturi de oră, la foc potrivit.
Se scoate cînd este gata, se lasă să se răcească, apoi se taie forme
geometrice și se servește pudrată cu zahăr farin.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții