Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Prăjitură cu Unt
PRĂJITURĂ CU UNT
Ingrediente
- 250 g unt
- 300 g făină
- sare
- 1 ceașcă de vin alb
- 3 linguri de zahăr farin
Mod de preparare
Se cerne făina, se face o adîncitură în mijlocul castronului,
se pune un praf de sare, se adaugă jumătate din cantitatea
de unt și o ceașcă de 100 ml cu vin alb.
Se frămîntă un aluat tare, care se lasă la rece o oră, după
care se frămîntă din nou cu jumătate din untul rămas.
Se pune iar la rece și se mai frămîntă o dată cu untul rămas.
Din aluat se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie forme
geometrice, care se coc la foc iute și se scot cînd sînt
ușor rumenite.
Se pudrează cu zahăr farin din belșug și se servesc după
ce s-au răcit.
Prăjitură cu Unt
PRĂJITURĂ CU UNT
Ingrediente
- 250 g unt
- 300 g făină
- sare
- 1 ceașcă de vin alb
- 3 linguri de zahăr farin
Mod de preparare
Se cerne făina, se face o adîncitură în mijlocul castronului,
se pune un praf de sare, se adaugă jumătate din cantitatea
de unt și o ceașcă de 100 ml cu vin alb.
Se frămîntă un aluat tare, care se lasă la rece o oră, după
care se frămîntă din nou cu jumătate din untul rămas.
Se pune iar la rece și se mai frămîntă o dată cu untul rămas.
Din aluat se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie forme
geometrice, care se coc la foc iute și se scot cînd sînt
ușor rumenite.
Se pudrează cu zahăr farin din belșug și se servesc după
ce s-au răcit.
Prăjitură cu Nuci
PRĂJITURĂ CU NUCI
Ingrediente
- 250 g margarină
- 300 g zahăr farin
- 200 g nuci măcinate
- 4 ouă
- 400 g făină
- 1 praf de copt
- 1/2 lămîie
- vanilie
- 200 g zahăr tos
Mod de preparare
Se freacă margarina spumă, se adaugă zahărul și se continuă
operația pînă cînd amestecul devine cremă spumoasă.
Se pun gălbenușurile pe rînd, iar albușurile se păstrează separat.
În cremă se adaugă un praf de copt stins cu zeama de la
jumătate de lămîie, se parfumează cu coajă rasă de lămîie sau
de portocală, apoi se adaugă făina, în ploaie.
Se amestecă cu o lingură pînă la omogenizare.
Aluatul obținut curge.
Se pune într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină, se coace un
sfert de oră, apoi se scoate și se toarnă deasupra prăjiturii o
glazură obținută din cele patru albușuri bătute spumă tare împreună
cu nucile măcinate și zahărul farin.
Glazura se pune peste aluatul întărit, se întinde cu lama unui
cuțit pe toată suprafața prăjiturii și se continuă coacerea.
După o jumătate de oră, se scoate, se răcește la temperatura
camerei și se taie forme geometrice.
Prăjitură cu Nuci
PRĂJITURĂ CU NUCI
Ingrediente
- 250 g margarină
- 300 g zahăr farin
- 200 g nuci măcinate
- 4 ouă
- 400 g făină
- 1 praf de copt
- 1/2 lămîie
- vanilie
- 200 g zahăr tos
Mod de preparare
Se freacă margarina spumă, se adaugă zahărul și se continuă
operația pînă cînd amestecul devine cremă spumoasă.
Se pun gălbenușurile pe rînd, iar albușurile se păstrează separat.
În cremă se adaugă un praf de copt stins cu zeama de la
jumătate de lămîie, se parfumează cu coajă rasă de lămîie sau
de portocală, apoi se adaugă făina, în ploaie.
Se amestecă cu o lingură pînă la omogenizare.
Aluatul obținut curge.
Se pune într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină, se coace un
sfert de oră, apoi se scoate și se toarnă deasupra prăjiturii o
glazură obținută din cele patru albușuri bătute spumă tare împreună
cu nucile măcinate și zahărul farin.
Glazura se pune peste aluatul întărit, se întinde cu lama unui
cuțit pe toată suprafața prăjiturii și se continuă coacerea.
După o jumătate de oră, se scoate, se răcește la temperatura
camerei și se taie forme geometrice.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții