Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Prăjitură cu Nuci și Curmale
PRĂJITURĂ CU NUCI ȘI CURMALE
Ingrediente
- 500 g curmale
- 200 g nuci măcinate
- 150 g zahăr pudrpă
- 4 ouă
- vanilie
- praf de copt
- 200 g făină
- 3 linguri de coniac
- 1 portocală
- oțet
Mod de preparare
Untul se freacă spumă cu zahărul, se adaugă gălbenușurile
pe rînd, apoi albușurile bătute spumă, se stinge praful de
copt cu o lingură de oțet și se pune peste amestec, se adaugă
nucile măcinate și curmalele tocate mărunt, apoi făina, în ploaie.
Amestecul se omogenizează, se parfumează cu vanilie și trei
linguri de coniac.
Se unge o tavă mare de prăjitură cu unt, se tapetează cu făină,
și se răstoarnă compoziția în tavă.
Se coace prăjitura la foc potrivit, primele cinci minute focul
fiind mai tare, apoi potrivit.
După trei sferturi de oră, prăjitura se scoate, se răcește o jumătate
de oră în tavă și se taie felii.
Se servește stropită cu zeamă de portocală sau, după gust, cu frișcă.
Prăjitură cu Nuci și Curmale
PRĂJITURĂ CU NUCI ȘI CURMALE
Ingrediente
- 500 g curmale
- 200 g nuci măcinate
- 150 g zahăr pudrpă
- 4 ouă
- vanilie
- praf de copt
- 200 g făină
- 3 linguri de coniac
- 1 portocală
- oțet
Mod de preparare
Untul se freacă spumă cu zahărul, se adaugă gălbenușurile
pe rînd, apoi albușurile bătute spumă, se stinge praful de
copt cu o lingură de oțet și se pune peste amestec, se adaugă
nucile măcinate și curmalele tocate mărunt, apoi făina, în ploaie.
Amestecul se omogenizează, se parfumează cu vanilie și trei
linguri de coniac.
Se unge o tavă mare de prăjitură cu unt, se tapetează cu făină,
și se răstoarnă compoziția în tavă.
Se coace prăjitura la foc potrivit, primele cinci minute focul
fiind mai tare, apoi potrivit.
După trei sferturi de oră, prăjitura se scoate, se răcește o jumătate
de oră în tavă și se taie felii.
Se servește stropită cu zeamă de portocală sau, după gust, cu frișcă.
Prăjitură cu Smîntînă
PRĂJITURĂ CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 10 linguri de ulei
- 10 linguri de smîntînă
- 10 linguri de zahăr
- 1/2 lămîie
- sare
- 500 g făină
- 1/2 linguriță de amoniac
- 200 g gem de caise
- zahăr pudră
Mod de preparare
Se bate smîntîna cu telul, se adaugă uleiul treptat, apoi se
adaugă cîte o lingură de zahăr, continuînd operația.
Amestecul trebuie să arate ca o smîntînă groasă.
Se pune un praf de sare, apoi se rade coaja de la o
jumătate de lămîie și se stinge amoniacul cu zeamă de lămîie.
Se amestecă ușor cu o lingură, după care se pune făina cernută
și se frămîntă un aluat potrivit, care se întinde imediat.
Se împarte aluatul în două părți egale, se întind foi de mărimea
tăvii de plăcintă, și se pun într-o tavă neunsă cu gem de caise
între ele și puțină coajă de lămîie.
Se coc la foc iute, se răcesc în tavă și se taie forme geometrice
înainte de a se pune prăjiturile pe platou, direct în tavă în
care s-au făcut.
Prăjitură cu Smîntînă
PRĂJITURĂ CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 10 linguri de ulei
- 10 linguri de smîntînă
- 10 linguri de zahăr
- 1/2 lămîie
- sare
- 500 g făină
- 1/2 linguriță de amoniac
- 200 g gem de caise
- zahăr pudră
Mod de preparare
Se bate smîntîna cu telul, se adaugă uleiul treptat, apoi se
adaugă cîte o lingură de zahăr, continuînd operația.
Amestecul trebuie să arate ca o smîntînă groasă.
Se pune un praf de sare, apoi se rade coaja de la o
jumătate de lămîie și se stinge amoniacul cu zeamă de lămîie.
Se amestecă ușor cu o lingură, după care se pune făina cernută
și se frămîntă un aluat potrivit, care se întinde imediat.
Se împarte aluatul în două părți egale, se întind foi de mărimea
tăvii de plăcintă, și se pun într-o tavă neunsă cu gem de caise
între ele și puțină coajă de lămîie.
Se coc la foc iute, se răcesc în tavă și se taie forme geometrice
înainte de a se pune prăjiturile pe platou, direct în tavă în
care s-au făcut.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții