Cornulețe cu Nuci în Compoziție



CORNULEȚE CU NUCI ÎN COMPOZIȚIE


Ingrediente

- 200 g unt
- 200 g nuci măcinate
- sare
- 300 g făină
- 200 g zahăr
- rom



Mod de preparare


Se lasă untul la temperatura camerei pentru a se
putea lucra repede.
Se freacă spumă, se adaugă zahărul și se continuă
operația încă un sfert de oră, după care se adaugă
un praf de sare și o lingură de rom, nucile măcinate
și făina proaspăt cernută.
Aluatul se frămîntă un sfert de oră, se lasă la rece
două ore și se lucrează după aceea la rece.
Se fac cornulețe de mărime potrivită și se așază pe
o tavă neunsă, apoi se introduc în cuptorul fierbinte.
Se coc o jumătate de oră la foc potrivit.
Se servesc pudrate cu zahăr farin.





Cornulețe cu Nuci în Compoziție



CORNULEȚE CU NUCI ÎN COMPOZIȚIE


Ingrediente

- 200 g unt
- 200 g nuci măcinate
- sare
- 300 g făină
- 200 g zahăr
- rom



Mod de preparare


Se lasă untul la temperatura camerei pentru a se
putea lucra repede.
Se freacă spumă, se adaugă zahărul și se continuă
operația încă un sfert de oră, după care se adaugă
un praf de sare și o lingură de rom, nucile măcinate
și făina proaspăt cernută.
Aluatul se frămîntă un sfert de oră, se lasă la rece
două ore și se lucrează după aceea la rece.
Se fac cornulețe de mărime potrivită și se așază pe
o tavă neunsă, apoi se introduc în cuptorul fierbinte.
Se coc o jumătate de oră la foc potrivit.
Se servesc pudrate cu zahăr farin.





Cornulețe



CORNULEȚE

Ingrediente

- 250 g margarină
- 7 linguri de apă caldă
- 1 lingură zeamă de lămîie
- sare
- 400 g făină
- 1 pahar marmeladă de fructe
- 10 nuci tocate


Mod de preparare

Se lasă margarina la temperatura camerei cîteva ore, după care
se freacă spumă.
Se clocotește apa pe foc, se adaugă o lingură de zeamă de lămîie
sau de oțet, un praf de sare și se încorporează în margarină,
amestecînd încet.
Cînd amestecul este omogen, se adaugă făina în ploaie, se amestecă
bine, apoi se frămîntă un aluat moale, care se lasă la rece două ore.
Se toacă nucile, se amestecă cu marmelada de fructe și se parfumează
cu coajă de lămîie.
Se întinde aluatul în foi mici, se taie în rază fiecare foaie, se pune
umplutura la capătul mai lat al aluatului, se rulează înspre partea
îngustă și se obțin în felul acesta cornulețe care se așează pe o tavă
neunsă : se coc la foc potrivit o jumătate de oră, după ce, la început,
focul a fost pentru cinci minute foarte iute.
Focul mare are calitatea de a opri margarina din aluat să se înmoaie.





Cornulețe



CORNULEȚE

Ingrediente

- 250 g margarină
- 7 linguri de apă caldă
- 1 lingură zeamă de lămîie
- sare
- 400 g făină
- 1 pahar marmeladă de fructe
- 10 nuci tocate


Mod de preparare

Se lasă margarina la temperatura camerei cîteva ore, după care
se freacă spumă.
Se clocotește apa pe foc, se adaugă o lingură de zeamă de lămîie
sau de oțet, un praf de sare și se încorporează în margarină,
amestecînd încet.
Cînd amestecul este omogen, se adaugă făina în ploaie, se amestecă
bine, apoi se frămîntă un aluat moale, care se lasă la rece două ore.
Se toacă nucile, se amestecă cu marmelada de fructe și se parfumează
cu coajă de lămîie.
Se întinde aluatul în foi mici, se taie în rază fiecare foaie, se pune
umplutura la capătul mai lat al aluatului, se rulează înspre partea
îngustă și se obțin în felul acesta cornulețe care se așează pe o tavă
neunsă : se coc la foc potrivit o jumătate de oră, după ce, la început,
focul a fost pentru cinci minute foarte iute.
Focul mare are calitatea de a opri margarina din aluat să se înmoaie.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții