Cornulețe cu Smîntînă



CORNULEȚE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 200 g untură
- 100 ml smîntînă
- sare
- 2 linguri de coniac
- 400 g făină
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 lingură de zahăr
- 1 albuș
- 1 lingură de rom
- 10 nuci tocate


Mod de preparare

Se înmoaie untura la temperatura camerei, se freacă spumă
cu smîntînă, se adaugă două linguri de coniac, un praf de
sare, făina cernută și se frămîntă un aluat nisipos care se
lasă la rece.
Se scoate, după o oră, se întind foi groase de 1 cm, se taie
în rază și se umplu cornulețele cu amestec de : albuș bătut
spumă tare cu o lingură de zahăr pudră și cu zahăr vanilat.
În loc de zahăr vanilat se poate folosi rom.
Se pun nucile tocate mărunt în albuș și se omogenizează cu
telul, bătînd fără întrerupere, pentru că albușul cade repede
și nu mai poate fi reparat.
Cornulețele se coc la foc potrivit, dar se țin la început cinci
minute la foc iute.
Se scot și se pudrează calde cu zahăr farin, apoi se lasă să se
răcească.


Cornulețe cu Smîntînă



CORNULEȚE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 200 g untură
- 100 ml smîntînă
- sare
- 2 linguri de coniac
- 400 g făină
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 lingură de zahăr
- 1 albuș
- 1 lingură de rom
- 10 nuci tocate


Mod de preparare

Se înmoaie untura la temperatura camerei, se freacă spumă
cu smîntînă, se adaugă două linguri de coniac, un praf de
sare, făina cernută și se frămîntă un aluat nisipos care se
lasă la rece.
Se scoate, după o oră, se întind foi groase de 1 cm, se taie
în rază și se umplu cornulețele cu amestec de : albuș bătut
spumă tare cu o lingură de zahăr pudră și cu zahăr vanilat.
În loc de zahăr vanilat se poate folosi rom.
Se pun nucile tocate mărunt în albuș și se omogenizează cu
telul, bătînd fără întrerupere, pentru că albușul cade repede
și nu mai poate fi reparat.
Cornulețele se coc la foc potrivit, dar se țin la început cinci
minute la foc iute.
Se scot și se pudrează calde cu zahăr farin, apoi se lasă să se
răcească.


Cornulețe cu Ulei și Untură



CORNULEȚE CU ULEI ȘI UNTURĂ


Ingrediente

- 100 g untură
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte rece
- drojdie de bere
- 1/2 praf de copt
- coajă de lămîie sau rom
- 500 g făină
- 10 nuci tocate
- gem de caise
- oțet


Mod de preparare

Se înmoaie untura, se freacă spumă, se adaugă treptat uleiul
și se continuă operația ca să se încorporeze bine, la fel se
procedează și cu laptele, apoi se pune drojdie de bere frecată
cu zahăr sau înmuiată în laptele cald.
Se stinge praful de copt cu o lingură de oțet și se pune peste
amestecul omogen.
Se parfumează cu o lingură de rom sau coajă rasă de lămîie,
se adaugă făina proaspăt cernută și se frămîntă un sfert de oră,
un aluat mai moale care se lasă la rece.
După o oră se scoate aluatul, se împarte în mai multe părți,
se întind foi groase de 1 cm și se taie în rază.
Se face o umplutură cu gem de caise și nuci tocate și se
umplu cornulețele, care se așază pe o tavă neunsă și se intrduc
în cuptorul fierbinte.
Se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Cînd cornulețele se desprind de pe tavă sînt aproape coapte
și se mai lasă în cuptor decît zece minute.
Se scot și se pudrează cu zahăr farin.
Se servesc numai reci.



Cornulețe cu Ulei și Untură



CORNULEȚE CU ULEI ȘI UNTURĂ


Ingrediente

- 100 g untură
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte rece
- drojdie de bere
- 1/2 praf de copt
- coajă de lămîie sau rom
- 500 g făină
- 10 nuci tocate
- gem de caise
- oțet


Mod de preparare

Se înmoaie untura, se freacă spumă, se adaugă treptat uleiul
și se continuă operația ca să se încorporeze bine, la fel se
procedează și cu laptele, apoi se pune drojdie de bere frecată
cu zahăr sau înmuiată în laptele cald.
Se stinge praful de copt cu o lingură de oțet și se pune peste
amestecul omogen.
Se parfumează cu o lingură de rom sau coajă rasă de lămîie,
se adaugă făina proaspăt cernută și se frămîntă un sfert de oră,
un aluat mai moale care se lasă la rece.
După o oră se scoate aluatul, se împarte în mai multe părți,
se întind foi groase de 1 cm și se taie în rază.
Se face o umplutură cu gem de caise și nuci tocate și se
umplu cornulețele, care se așază pe o tavă neunsă și se intrduc
în cuptorul fierbinte.
Se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Cînd cornulețele se desprind de pe tavă sînt aproape coapte
și se mai lasă în cuptor decît zece minute.
Se scot și se pudrează cu zahăr farin.
Se servesc numai reci.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții