Pișcoturi Non Plus Ultra



PIȘCOTURI NON PLUS ULTRA


Ingrediente

- 150 g unt
- 250 g zahăr
- 4 ouă
- sare
- zahăr vanilat
- 350 g făină
- gem
- zahăr pudră
- 1 lingură de rom
- 1 albuș bătut spumă tare


Mod de preparare


Se cerne făina și se lasă într-un castron adînc.
Se freacă untul spumă cu zahărul tos și cele
patru gălbenușuri, se adaugă un praf de sare
și albușurile bătute spumă.
Amestecul se parfumează cu zahăr vanilat și
o lingură de rom și se pune peste făină.
Se frămîntă un aluat tare, care se întinde foaie
groasă de 1/2 cm și se taie forme geometrice
cu lama ascuțită a unui cuțit.
Pișcoturile se pun în tava neunsă, se coc la foc
potrivit o jumătate de oră, după ce s-au trecut
prin albuș de ou bătut spumă tare împreună cu un
pahar de zahăr pudră.
Se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se lasă să se răcească un sfert de oră, apoi se ung
pișcoturile pe deasupra cu marmeladă de porumbe,
care este acrișoară.
Se unesc două cîte două, din care unul este uns
cu marmeladă, iar celălalt nu este uns.
Se pot servi călduțe dar, ca orice prăjitură, și pișcoturile
sînt bune numai reci.



Pișcoturi Non Plus Ultra



PIȘCOTURI NON PLUS ULTRA


Ingrediente

- 150 g unt
- 250 g zahăr
- 4 ouă
- sare
- zahăr vanilat
- 350 g făină
- gem
- zahăr pudră
- 1 lingură de rom
- 1 albuș bătut spumă tare


Mod de preparare


Se cerne făina și se lasă într-un castron adînc.
Se freacă untul spumă cu zahărul tos și cele
patru gălbenușuri, se adaugă un praf de sare
și albușurile bătute spumă.
Amestecul se parfumează cu zahăr vanilat și
o lingură de rom și se pune peste făină.
Se frămîntă un aluat tare, care se întinde foaie
groasă de 1/2 cm și se taie forme geometrice
cu lama ascuțită a unui cuțit.
Pișcoturile se pun în tava neunsă, se coc la foc
potrivit o jumătate de oră, după ce s-au trecut
prin albuș de ou bătut spumă tare împreună cu un
pahar de zahăr pudră.
Se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se lasă să se răcească un sfert de oră, apoi se ung
pișcoturile pe deasupra cu marmeladă de porumbe,
care este acrișoară.
Se unesc două cîte două, din care unul este uns
cu marmeladă, iar celălalt nu este uns.
Se pot servi călduțe dar, ca orice prăjitură, și pișcoturile
sînt bune numai reci.



Pișcoturi Guetrin



PIȘCOTURI GUETRIN


Ingrediente

- 75 g unt
- 75 g zahăr tos
- 3 ouă
- 3 ceșcuțe de lapte dulce
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1/2 lămîie
- sare
- marmeladă de caise
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se freacă untul spumă cu zahărul tos.
Se obține o cremă spumoasă care se
parfumează cu coaja rasă de la jumătate
de lămîie și se stinge cu amoniac înmuiat
în zeama de la lămîia folosită.
Se pune peste cremă sare, apoi se toarnă
cîte puțin laptele rece.
Se continuă operația pînă cînd crema este
omogenă.
Făina se adaugă în ploaie și se, frămîntă
timp de un sfert de oră un aluat tare, care
se întinde imediat.
Se taie forme geometrice, care se așază în
tavă neunsă, apoi se introduc în cuptorul
fierbinte.
Se coc la foc potrivit și se scot după ce s-au
rumenit puțin.
Se lasă să se răcească un sfert de oră, apoi
se lipesc două cîte două, cu marmeladă de
caise sau de porumbe.
Se răcesc înainte de a se servi.
Se pudrează cu zahăr farin.



Pișcoturi Guetrin



PIȘCOTURI GUETRIN


Ingrediente

- 75 g unt
- 75 g zahăr tos
- 3 ouă
- 3 ceșcuțe de lapte dulce
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1/2 lămîie
- sare
- marmeladă de caise
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se freacă untul spumă cu zahărul tos.
Se obține o cremă spumoasă care se
parfumează cu coaja rasă de la jumătate
de lămîie și se stinge cu amoniac înmuiat
în zeama de la lămîia folosită.
Se pune peste cremă sare, apoi se toarnă
cîte puțin laptele rece.
Se continuă operația pînă cînd crema este
omogenă.
Făina se adaugă în ploaie și se, frămîntă
timp de un sfert de oră un aluat tare, care
se întinde imediat.
Se taie forme geometrice, care se așază în
tavă neunsă, apoi se introduc în cuptorul
fierbinte.
Se coc la foc potrivit și se scot după ce s-au
rumenit puțin.
Se lasă să se răcească un sfert de oră, apoi
se lipesc două cîte două, cu marmeladă de
caise sau de porumbe.
Se răcesc înainte de a se servi.
Se pudrează cu zahăr farin.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții