Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Prăjitură Mimoza
PRĂJITURA MIMOZA
Pentru aluat
Ingrediente
- 250 g unt sau margarină
- 250 ml smîntînă
- 1 pahar de zahăr pudră
- sare
- 500 g făină
- 1 ou
Pentru cremă
1/2 l lapte
- 3 linguri făină
- 50 g unt
- 1 lămîie
- 150 g zahăr tos
Mod de preparare
Se freacă 5 minute margarina sau untul, care a stat la
temperatura camerei cîteva ore.
Se adaugă zahărul farin, conținuînd operația, apoi se
pune smîntîna și se încorporează bine.
Peste amestec se pune un praf de sare și un ou întreg,
se mai amestecă 5 minute, apoi se adaugă făina și se
frămîntă un aluat tare.
Se lasă o oră să se odihnească, după care se împarte în
patru.
Se întind foi groase de 1 cm care se coc pe rînd pe fundul
unei tăvi potrivit de mari.
Înainte de a pune aluatul, fundul tăvii se presară cu făină.
Se coc foile la foc iute, apoi se lasă pe un platou să se
răcească pînă a doua zi.
Se unge fiercare foaie cu cremă de lămîie, se așază una
peste alta și se taie forme geometrice, numai după ce
foile s-au înmuiat ușor.
Crema de lămîie se prepară astfel : se fierbe laptele
și se lasă să se răcorească, timp în care se freacă untul
cu zahărul și făina pusă în ploaie.
Peste crema obținută se toarnă laptele cald cîte puțin,
timp în care se amestecă cu o lingură ca să se omogenizeze.
Se pune din nou pe foc și se amestecă fără întrerupere,
ca să nu se prindă compoziția.
Se trage cratița de pe foc, se stoarce zeama de la o lămîie
și se pune coaja rasă de la jumătate de lămîie peste crema
de lapte, se amestecă din nou și se mai ține un minut pe foc mic.
Se lasă să se răcească bine înainte de a o folosi.
Se folosește cînd, pusă pe o farfurie, nu curge deloc.
Prăjitură Mimoza
PRĂJITURA MIMOZA
Pentru aluat
Ingrediente
- 250 g unt sau margarină
- 250 ml smîntînă
- 1 pahar de zahăr pudră
- sare
- 500 g făină
- 1 ou
Pentru cremă
1/2 l lapte
- 3 linguri făină
- 50 g unt
- 1 lămîie
- 150 g zahăr tos
Mod de preparare
Se freacă 5 minute margarina sau untul, care a stat la
temperatura camerei cîteva ore.
Se adaugă zahărul farin, conținuînd operația, apoi se
pune smîntîna și se încorporează bine.
Peste amestec se pune un praf de sare și un ou întreg,
se mai amestecă 5 minute, apoi se adaugă făina și se
frămîntă un aluat tare.
Se lasă o oră să se odihnească, după care se împarte în
patru.
Se întind foi groase de 1 cm care se coc pe rînd pe fundul
unei tăvi potrivit de mari.
Înainte de a pune aluatul, fundul tăvii se presară cu făină.
Se coc foile la foc iute, apoi se lasă pe un platou să se
răcească pînă a doua zi.
Se unge fiercare foaie cu cremă de lămîie, se așază una
peste alta și se taie forme geometrice, numai după ce
foile s-au înmuiat ușor.
Crema de lămîie se prepară astfel : se fierbe laptele
și se lasă să se răcorească, timp în care se freacă untul
cu zahărul și făina pusă în ploaie.
Peste crema obținută se toarnă laptele cald cîte puțin,
timp în care se amestecă cu o lingură ca să se omogenizeze.
Se pune din nou pe foc și se amestecă fără întrerupere,
ca să nu se prindă compoziția.
Se trage cratița de pe foc, se stoarce zeama de la o lămîie
și se pune coaja rasă de la jumătate de lămîie peste crema
de lapte, se amestecă din nou și se mai ține un minut pe foc mic.
Se lasă să se răcească bine înainte de a o folosi.
Se folosește cînd, pusă pe o farfurie, nu curge deloc.
Prăjitură cu Cremă de Ciocolată
PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ
Ingrediente
Pentru aluat
- 250 g unt
- 250 ml smîntînă
- 4 linguri de zahăr tos
- 1 ou
- sare
- 500 g făină
Pentru cremă
- 1/4 kg lapte praf
- 200 g zahăr tos
- 100 g unt
- 10 nuci tocate
- 3 linguri de cacao
- 1 lingură de rom
Mod de preparare
Se cerne făina într-un vas adînc, se adaugă untul
înmuiat pe foc moale, smîntîna, un ou întreg și un
praf de sare.
Un pahar de zahăr tos se pune într-un vas pe foc
moale, cu trei linguri de apă și se lasă pîna la
completa dizolvare.
Se pune siropul peste făină.
Se frămîntă un aluat tare, care se împarte în patru
părți.
Se întind foi din aluat imediat.
Se coc pe rînd pe fundul unei tăvi presărate cu făină.
Se lasă să se răcească, apoi se ung cu cremă, de
ciocolată și se așază una peste alta.
Se taie forme geometrice numai după ce s-a răcit bine ;
de preferință prăjitura se lasă la rece pînă a doua zi,
apoi se taie.
Crema se pregătește astfel : se cern laptele praf și cacaua
într-o cratiță cu gura largă, se amestecă bine pînă la
omogenizare, se toarnă peste amestec un sirop de zahăr
fierbinte, obținut din 200 g zahăr tos și un pahar de apă.
Se amestecă repede, ca să se încorporeze tot laptele
praf, se adaugă untul și nucile tocate mărunt și se
omogenizează crema.
Dacă arată ca o smîntînă groasă, se lasă să se răcească,
dacă este prea subțire, se pune pe foc și se mai îngroașă
cîteva minute.
Se parfumează cu o lingură de rom și se folosește numai rece.
Prăjitură cu Cremă de Ciocolată
PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ
Ingrediente
Pentru aluat
- 250 g unt
- 250 ml smîntînă
- 4 linguri de zahăr tos
- 1 ou
- sare
- 500 g făină
Pentru cremă
- 1/4 kg lapte praf
- 200 g zahăr tos
- 100 g unt
- 10 nuci tocate
- 3 linguri de cacao
- 1 lingură de rom
Mod de preparare
Se cerne făina într-un vas adînc, se adaugă untul
înmuiat pe foc moale, smîntîna, un ou întreg și un
praf de sare.
Un pahar de zahăr tos se pune într-un vas pe foc
moale, cu trei linguri de apă și se lasă pîna la
completa dizolvare.
Se pune siropul peste făină.
Se frămîntă un aluat tare, care se împarte în patru
părți.
Se întind foi din aluat imediat.
Se coc pe rînd pe fundul unei tăvi presărate cu făină.
Se lasă să se răcească, apoi se ung cu cremă, de
ciocolată și se așază una peste alta.
Se taie forme geometrice numai după ce s-a răcit bine ;
de preferință prăjitura se lasă la rece pînă a doua zi,
apoi se taie.
Crema se pregătește astfel : se cern laptele praf și cacaua
într-o cratiță cu gura largă, se amestecă bine pînă la
omogenizare, se toarnă peste amestec un sirop de zahăr
fierbinte, obținut din 200 g zahăr tos și un pahar de apă.
Se amestecă repede, ca să se încorporeze tot laptele
praf, se adaugă untul și nucile tocate mărunt și se
omogenizează crema.
Dacă arată ca o smîntînă groasă, se lasă să se răcească,
dacă este prea subțire, se pune pe foc și se mai îngroașă
cîteva minute.
Se parfumează cu o lingură de rom și se folosește numai rece.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții