Prăjitură Fulger



PRĂJITURĂ FULGER


Ingrediente

- 250 g unt
- 250 g nuci măcinate
- 4 ouă
- 500 g făină
- 250 g zahăr pudră
- 250 g zahăr tos
- 2 linguri de coniac



Mod de preparare

Se spală ouăle, se șterg și se sparg pe rînd.
Se separă gălbenușurile care se freacă cu
zahărul tos pînă cînd cristalele nu se mai
simt în compoziție, apoi se adaugă untul
și se continuă operația.
Se parfumează cu două linguri de coniac,
se adaugă un praf de sare și făină, în ploaie,
apoi se frămîntă un aluat tare care se întinde
foaie imediat și se împarte în două.
Se pune o foaie în tavă neunsă, se acoperă
cu jumătate din cantitate zahăr pudră și
nuci măcinate, se acoperă cu cealaltă foaie
și peste ea se pun albușurile bătute spumă
tare cu 100 g de zahăr pudră șu 100 g nuci
măcinate.
Compoziția se pune peste ultima foaie de aluat
și se introduce prăjitura în cuptor.
Se coace la foc potrivit, trei sferturi de oră.
Se servește tăiată forme geometrice, numai
după ce s-a răcit complet.




Prăjitură Fulger



PRĂJITURĂ FULGER


Ingrediente

- 250 g unt
- 250 g nuci măcinate
- 4 ouă
- 500 g făină
- 250 g zahăr pudră
- 250 g zahăr tos
- 2 linguri de coniac



Mod de preparare

Se spală ouăle, se șterg și se sparg pe rînd.
Se separă gălbenușurile care se freacă cu
zahărul tos pînă cînd cristalele nu se mai
simt în compoziție, apoi se adaugă untul
și se continuă operația.
Se parfumează cu două linguri de coniac,
se adaugă un praf de sare și făină, în ploaie,
apoi se frămîntă un aluat tare care se întinde
foaie imediat și se împarte în două.
Se pune o foaie în tavă neunsă, se acoperă
cu jumătate din cantitate zahăr pudră și
nuci măcinate, se acoperă cu cealaltă foaie
și peste ea se pun albușurile bătute spumă
tare cu 100 g de zahăr pudră șu 100 g nuci
măcinate.
Compoziția se pune peste ultima foaie de aluat
și se introduce prăjitura în cuptor.
Se coace la foc potrivit, trei sferturi de oră.
Se servește tăiată forme geometrice, numai
după ce s-a răcit complet.




Prăjitură cu Cremă de Lapte



PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE LAPTE


Ingrediente

Pentru aluat
Video prăjitura kinder cu ciocolată
- 200 g untură
- 1 ceașcă de apă caldă
- 5 ouă
- 400 g făină

Pentru cremă

- 1/2 litru lapte dulce
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri de făină
- 8 ouă
- 300 g zahăr
Video prăjitura kinder cu ciocolată

Mod de preparare

Laptele se fierbe și se răcește puțin pe marginea plitei.
Se adaugă zahărul vanilat în lapte și zahărul, care
trebuie să se dizolve.
Se spală ouăle, se sparg și se separă gălbenușurile, care
se bat cu telul pînă cînd arată ca o spumă.
Peste gălbenușuri se pune lapte încet, se amestecă, se
îngroașă pe foc, amestecînd ca să nu se prindă de
fundul vasului.
Se adaugă făina desfăcută în puțin lapte și se lasă să
fiarbă pînă cînd se îngroașă ca o smîntînă, apoi se ia de
pe foc și se răcește.
Se bat spumă tare albușurile, se pun peste cremă și se
amestecă încet pînă la completa omogenizare.
Se lasă să se răcească bine, apoi se folosește.
Aluatul se face din untură pusă să fiarbă cu un pahar de apă.
Cînd clocotește, se ia de pe foc și se adaugă făina, în ploaie,
amestecînd fără întrerupere, ca să nu se facă cocoloașe.
Se pun ouăle pe rînd și se omogenizează repede cu un
praf de sare.
Aluatul se folosește imediat.
Se ia cu lingura din aluat, se pun grămăjoare pe fundul
unei tăvi neunse și se coc la foc iute.
Se scot prăjiturile, care trebuie să arate ca niște gogoși
crescute, se lasă să se răcească apoi se taie căpăcele mici
și locul gol se umplu cu cremă de lapte.
Restul cremei se pune în cupe și se servește cu frișcă.
Video prăjitura kinder cu ciocolată

Prăjitură cu Cremă de Lapte



PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE LAPTE


Ingrediente

Pentru aluat
Video prăjitura kinder cu ciocolată
- 200 g untură
- 1 ceașcă de apă caldă
- 5 ouă
- 400 g făină

Pentru cremă

- 1/2 litru lapte dulce
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri de făină
- 8 ouă
- 300 g zahăr
Video prăjitura kinder cu ciocolată

Mod de preparare

Laptele se fierbe și se răcește puțin pe marginea plitei.
Se adaugă zahărul vanilat în lapte și zahărul, care
trebuie să se dizolve.
Se spală ouăle, se sparg și se separă gălbenușurile, care
se bat cu telul pînă cînd arată ca o spumă.
Peste gălbenușuri se pune lapte încet, se amestecă, se
îngroașă pe foc, amestecînd ca să nu se prindă de
fundul vasului.
Se adaugă făina desfăcută în puțin lapte și se lasă să
fiarbă pînă cînd se îngroașă ca o smîntînă, apoi se ia de
pe foc și se răcește.
Se bat spumă tare albușurile, se pun peste cremă și se
amestecă încet pînă la completa omogenizare.
Se lasă să se răcească bine, apoi se folosește.
Aluatul se face din untură pusă să fiarbă cu un pahar de apă.
Cînd clocotește, se ia de pe foc și se adaugă făina, în ploaie,
amestecînd fără întrerupere, ca să nu se facă cocoloașe.
Se pun ouăle pe rînd și se omogenizează repede cu un
praf de sare.
Aluatul se folosește imediat.
Se ia cu lingura din aluat, se pun grămăjoare pe fundul
unei tăvi neunse și se coc la foc iute.
Se scot prăjiturile, care trebuie să arate ca niște gogoși
crescute, se lasă să se răcească apoi se taie căpăcele mici
și locul gol se umplu cu cremă de lapte.
Restul cremei se pune în cupe și se servește cu frișcă.
Video prăjitura kinder cu ciocolată

Postare

  ANPC Termeni și Condiții