Chec Economic



CHEC ECONOMIC


Ingrediente

- 150 ml lapte dulce
- 200 g făină
- 2 ouă
- 2 linguri de unt topit
- 1/2 praf de copt
- sare
- 1/2 lămîie
- 100 g nuci măcinate
- 150 g zahăr
- 100 g rahat


Mod de preparare

Se separă gălbenușurile și se freacă spumă cu zahărul
și untul înmuiat pe foc.
Peste crema obținută se pune laptele călduț și se
amestecă încet ca să devină compoziție omogenă.
În amestec se adaugă praful de copt stins cu zeama de
la jumătate de lămîie, un praf de sare și coajă de lămîie.
Făinna se cerne și se adaugă treptat, apoi se omogenizează.
Se ung două tăvi mici cu unt, se tapetează cu făină, se pune
în fiecare cîte un strat de aluat gros de 2 - 3 cm.
La mijloc se pune un strat de nucă măcinată, în amestec cu
rahat tăiat mărunt, se acoperă cu restul de aluat și se pun
tăvile în cuptorul fierbinte.
Se coc la foc potrivit trei sferturi de oră, se răcesc puțin în tavă,
apoi se scot pe un platou și se pudrează cu zahăr farin.
Se taie numai reci.



Chec Economic



CHEC ECONOMIC


Ingrediente

- 150 ml lapte dulce
- 200 g făină
- 2 ouă
- 2 linguri de unt topit
- 1/2 praf de copt
- sare
- 1/2 lămîie
- 100 g nuci măcinate
- 150 g zahăr
- 100 g rahat


Mod de preparare

Se separă gălbenușurile și se freacă spumă cu zahărul
și untul înmuiat pe foc.
Peste crema obținută se pune laptele călduț și se
amestecă încet ca să devină compoziție omogenă.
În amestec se adaugă praful de copt stins cu zeama de
la jumătate de lămîie, un praf de sare și coajă de lămîie.
Făinna se cerne și se adaugă treptat, apoi se omogenizează.
Se ung două tăvi mici cu unt, se tapetează cu făină, se pune
în fiecare cîte un strat de aluat gros de 2 - 3 cm.
La mijloc se pune un strat de nucă măcinată, în amestec cu
rahat tăiat mărunt, se acoperă cu restul de aluat și se pun
tăvile în cuptorul fierbinte.
Se coc la foc potrivit trei sferturi de oră, se răcesc puțin în tavă,
apoi se scot pe un platou și se pudrează cu zahăr farin.
Se taie numai reci.



Chec Fin



CHEC FIN


Ingrediente

- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 8 gălbenușuri
- sare
- 10 nuci tocate
- 4 bucăți de rahat tăiat cuburi mici
- 1 lingură de rom
- 250 g făină
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu untul care a stat la temperatura
camerei pînă cînd devine cremă spumoasă.
Se adaugă zahărul și se continuă operația încă un sfert de oră.
Peste cremă obținută se adaugă un praf de sare, apoi nucile
tocate, rahatul tăiat cuburi mici, amoniacul stinsul cu oțet și
o lingură de rom.
Se omogenizează amestecul mereu cu furculiță într-un
singur sens.
Se pune făina cernută, cîte puțin, amestecînd pînă cînd se
încorporează bine.
Se răstoarnă compoziția în două tăvi unse cu unt și tapetate
cu făină și se coace trei sferturi de oră, după indicațiile 
date în rețetele anterioare.


Chec Fin



CHEC FIN


Ingrediente

- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 8 gălbenușuri
- sare
- 10 nuci tocate
- 4 bucăți de rahat tăiat cuburi mici
- 1 lingură de rom
- 250 g făină
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu untul care a stat la temperatura
camerei pînă cînd devine cremă spumoasă.
Se adaugă zahărul și se continuă operația încă un sfert de oră.
Peste cremă obținută se adaugă un praf de sare, apoi nucile
tocate, rahatul tăiat cuburi mici, amoniacul stinsul cu oțet și
o lingură de rom.
Se omogenizează amestecul mereu cu furculiță într-un
singur sens.
Se pune făina cernută, cîte puțin, amestecînd pînă cînd se
încorporează bine.
Se răstoarnă compoziția în două tăvi unse cu unt și tapetate
cu făină și se coace trei sferturi de oră, după indicațiile 
date în rețetele anterioare.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții