Chec cu Miere



CHEC CU MIERE


Ingrediente

- 100 g miere
- 6 ouă
- 100 g nuci tocate
- 50 g zahăr
- 50 g stafide
- 1/2 linguriță amoniac
- 1/2 lămîie
- 100 g unt
- 300 g de făină


Mod de preparare

Se pune mierea într-un castron adînc și se freacă
cu gălbenușurile și cu zahărul.
Gălbenușurile se pun pe rînd.
Se amestecă pînă cînd nu se mai simt cristalele de
zahăr în compoziție.
Atunci se pun nucile tocate mărunt, stafidele și
untul înmuiat pe foc.
Se omogenizează și se lasă deoparte.
Separat se bat albușurile spumă tare, peste ele se
adaugă făina în ploaie, se amestecă cele două
compoziții, se omogenizează amestecînd încet, și
se adaugă un praf de copt sau amoniac stins cu zeama
de la o jumătate de lămîie.
Se rade coaja de lămîie peste compoziție și se împarte
în două.
Se pune în tăvi, se introduc tăvile în cuptorul fierbinte
și se coc checurile la foc potrivit, după ce au stat la foc
iute un sfert de oră.
Se taie numai cînd sînt reci.



Chec cu Miere



CHEC CU MIERE


Ingrediente

- 100 g miere
- 6 ouă
- 100 g nuci tocate
- 50 g zahăr
- 50 g stafide
- 1/2 linguriță amoniac
- 1/2 lămîie
- 100 g unt
- 300 g de făină


Mod de preparare

Se pune mierea într-un castron adînc și se freacă
cu gălbenușurile și cu zahărul.
Gălbenușurile se pun pe rînd.
Se amestecă pînă cînd nu se mai simt cristalele de
zahăr în compoziție.
Atunci se pun nucile tocate mărunt, stafidele și
untul înmuiat pe foc.
Se omogenizează și se lasă deoparte.
Separat se bat albușurile spumă tare, peste ele se
adaugă făina în ploaie, se amestecă cele două
compoziții, se omogenizează amestecînd încet, și
se adaugă un praf de copt sau amoniac stins cu zeama
de la o jumătate de lămîie.
Se rade coaja de lămîie peste compoziție și se împarte
în două.
Se pune în tăvi, se introduc tăvile în cuptorul fierbinte
și se coc checurile la foc potrivit, după ce au stat la foc
iute un sfert de oră.
Se taie numai cînd sînt reci.



Chec Colorat



CHEC COLORAT


Ingrediente

- 200 ml lapte dulce
- 1 ou
- 100 ml ulei
- sare
- praf de copt
- 2 linguri de cacao
- 100 g zahăr tos
- 1/2 lămîie
- 300 g făină
- zahăr vanilat


Mod de preparare

Zahărul se freacă cremă cu oul întreg, iar cînd
cristalele de zahăr nu se mai simt, se toarnă uleiul
treptat.
Se pune un praf de sare, se stinge praful de copt
cu zeama de la o jumătate de lămîie, se parfumează
amestecul cu coajă de lămîie și se omogenizează,
după care se adaugă laptele încet.
Făina cernută proaspăt se adaugă în ploaie, se amestecă
în continuare și se ia o parte din compoziție.
Se ung tăvile cu unt, se tapetează cu făină și se toarnă
aluat în fiecare din tăvi.
Aluatul oprit se amestecă cu două linguri de cacao
cernută proaspăt, se parfumează cu zahăr vanilat și
se pune în cantități egale peste aluatul din tăvi.
Checurile se coc trei sferturi de oră, se răcesc puțin
în tăvi și se scot pe un platou unde se pudrează cu
zahăr farin.



Chec Colorat



CHEC COLORAT


Ingrediente

- 200 ml lapte dulce
- 1 ou
- 100 ml ulei
- sare
- praf de copt
- 2 linguri de cacao
- 100 g zahăr tos
- 1/2 lămîie
- 300 g făină
- zahăr vanilat


Mod de preparare

Zahărul se freacă cremă cu oul întreg, iar cînd
cristalele de zahăr nu se mai simt, se toarnă uleiul
treptat.
Se pune un praf de sare, se stinge praful de copt
cu zeama de la o jumătate de lămîie, se parfumează
amestecul cu coajă de lămîie și se omogenizează,
după care se adaugă laptele încet.
Făina cernută proaspăt se adaugă în ploaie, se amestecă
în continuare și se ia o parte din compoziție.
Se ung tăvile cu unt, se tapetează cu făină și se toarnă
aluat în fiecare din tăvi.
Aluatul oprit se amestecă cu două linguri de cacao
cernută proaspăt, se parfumează cu zahăr vanilat și
se pune în cantități egale peste aluatul din tăvi.
Checurile se coc trei sferturi de oră, se răcesc puțin
în tăvi și se scot pe un platou unde se pudrează cu
zahăr farin.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții