Fursecuri cu Ulei



FURSECURI CU ULEI


Ingrediente

- 200 ml ulei
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 300 g făină
- sare
- 3 linguri de zahăr pudră


Mod de preparare

Se spală ouăle și se separă gălbenușurile care se
freacă spumă cu zahărul.
Cînd crema a devenit spumoasă, se pune treptat
uleiul, continuînd operația pînă la completa omogenizare.
Peste crema obținută se adaugă un praf de sare, puțin
rom și făină, în ploaie.
La jumătatea timpului de încorporare a făinii, se pun
în amestec albușurile bătute spumă tare.
Se pune restul făinii, se omogenizează cu lingura și
se fac fursecurile imediat : se ia din compoziție cu o
linguriță, se pun grămăjoare mici, cu distanță între
ele, pe o tavă neunsă, care se introduce în cuptorul
fierbinte pentru un sfert de oră.
Fursecurile sînt gata cînd se desprind de pe tavă și
au marginea ușor aurie.
Se pudrează cu zahăr farin și se lasă de pe o zi pe alta.


Fursecuri cu Ulei



FURSECURI CU ULEI


Ingrediente

- 200 ml ulei
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 300 g făină
- sare
- 3 linguri de zahăr pudră


Mod de preparare

Se spală ouăle și se separă gălbenușurile care se
freacă spumă cu zahărul.
Cînd crema a devenit spumoasă, se pune treptat
uleiul, continuînd operația pînă la completa omogenizare.
Peste crema obținută se adaugă un praf de sare, puțin
rom și făină, în ploaie.
La jumătatea timpului de încorporare a făinii, se pun
în amestec albușurile bătute spumă tare.
Se pune restul făinii, se omogenizează cu lingura și
se fac fursecurile imediat : se ia din compoziție cu o
linguriță, se pun grămăjoare mici, cu distanță între
ele, pe o tavă neunsă, care se introduce în cuptorul
fierbinte pentru un sfert de oră.
Fursecurile sînt gata cînd se desprind de pe tavă și
au marginea ușor aurie.
Se pudrează cu zahăr farin și se lasă de pe o zi pe alta.


Plum-Cake ( Chec )



PLUM-CAKE ( CHEC )


Ingrediente

- 125 g unt
- 125 g făină
- 125 g zahăr pudră
- 4 ouă
- sare
- 100 g stafide
- 1 lingură de fructe confiate
- 3 linguri de rom


Mod de preparare

Se freacă untul 5 minute pînă cînd arată ca o cremă.
Peste el se pune zahărul și se continuă operația încă
un sfert de oră.
Ouăle se pun pe rînd, iar cînd amestecul este omogen,
se adaugă stafidele și cojile de portocală confiate, se
parfumează cu trei linguri de rom și se amestecă bine.
Făina se toarnă în ploaie, se omogenizează și se
răstoarnă totul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
Se coace la foc iute zece minute, apoi se micșorează
focul și se mai coace o jumătate de oră.
Se taie după ce s-a răcit.



Plum-Cake ( Chec )



PLUM-CAKE ( CHEC )


Ingrediente

- 125 g unt
- 125 g făină
- 125 g zahăr pudră
- 4 ouă
- sare
- 100 g stafide
- 1 lingură de fructe confiate
- 3 linguri de rom


Mod de preparare

Se freacă untul 5 minute pînă cînd arată ca o cremă.
Peste el se pune zahărul și se continuă operația încă
un sfert de oră.
Ouăle se pun pe rînd, iar cînd amestecul este omogen,
se adaugă stafidele și cojile de portocală confiate, se
parfumează cu trei linguri de rom și se amestecă bine.
Făina se toarnă în ploaie, se omogenizează și se
răstoarnă totul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
Se coace la foc iute zece minute, apoi se micșorează
focul și se mai coace o jumătate de oră.
Se taie după ce s-a răcit.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții