Fursecuri cu Nuci 2



FURSECURI CU NUCI 2


Ingrediente


- 250 g margarină
- 1 pahar de smîntînă
- 100 g nuci măciate
- 2 linguri de coniac
- sare
- 250 g făină
- 200 g zahăr
- 3 linguri de zahăr pudră
- 2 ouă


Mod de preparare

Se freacă margarina spumă, se adaugă smîntîna și se
continuă operația.
Se pun gălbenușurile pe rînd, se amestecă bine, apoi
se adaugă zahărul.
Se lucrează cu o lingură de lemn, amestecînd energic.
Se adaugă coniacul, apoi albușurile bătute spumă.
Peste cremă se pune un praf de sare, apoi se adaugă
nucile măcinate și făina, în ploaie.
Se omogenizează amestecul, se ia cu lingurița din
compoziție și se pun grămăjoare pe o tavă neunsă.
Tava se introduce în cuptorul fierbinte, la foc mare,
pentru un sfert de oră.
Cînd se desprind de pe tavă, fursecurile se scot și se
pudrează cu zahăr farin.



Fursecuri cu Nuci 2



FURSECURI CU NUCI 2


Ingrediente


- 250 g margarină
- 1 pahar de smîntînă
- 100 g nuci măciate
- 2 linguri de coniac
- sare
- 250 g făină
- 200 g zahăr
- 3 linguri de zahăr pudră
- 2 ouă


Mod de preparare

Se freacă margarina spumă, se adaugă smîntîna și se
continuă operația.
Se pun gălbenușurile pe rînd, se amestecă bine, apoi
se adaugă zahărul.
Se lucrează cu o lingură de lemn, amestecînd energic.
Se adaugă coniacul, apoi albușurile bătute spumă.
Peste cremă se pune un praf de sare, apoi se adaugă
nucile măcinate și făina, în ploaie.
Se omogenizează amestecul, se ia cu lingurița din
compoziție și se pun grămăjoare pe o tavă neunsă.
Tava se introduce în cuptorul fierbinte, la foc mare,
pentru un sfert de oră.
Cînd se desprind de pe tavă, fursecurile se scot și se
pudrează cu zahăr farin.



Fursecuri cu Stafide



FURSECURI CU STAFIDE


Ingrediente

- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 10 nuci
- 50 g stafide
- 300 g făină
- sare


Mod de preparare

Se freacă 5 minute untul la temperatura camerei, după
care se adaugă zahărul și se continuă operația pînă la
completa dizolvare a cristalelor.
Se spală ouăle, se separă gălbenușurile, care se încorporează
pe rînd în crema de unt, se adaugă un praf de sare și se
parfumează cu rom sau coniac.
Se adaugă albușurile bătute spumă tare, apoi făina, în
ploaie.
Se amestecă energic și imediat se pun grămăjoare de aluat
pe tavă, iar peste ele se pun nuci tocate în amestec cu
stafide curățate și spălate.
Se coc la foc iute un sfert de oră, se micșorează focul
pentru încă 5 minute și se scot fursecurile pe un platou mare.
Se pudrează cu zahăr farin și se servesc reci.



Fursecuri cu Stafide



FURSECURI CU STAFIDE


Ingrediente

- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 10 nuci
- 50 g stafide
- 300 g făină
- sare


Mod de preparare

Se freacă 5 minute untul la temperatura camerei, după
care se adaugă zahărul și se continuă operația pînă la
completa dizolvare a cristalelor.
Se spală ouăle, se separă gălbenușurile, care se încorporează
pe rînd în crema de unt, se adaugă un praf de sare și se
parfumează cu rom sau coniac.
Se adaugă albușurile bătute spumă tare, apoi făina, în
ploaie.
Se amestecă energic și imediat se pun grămăjoare de aluat
pe tavă, iar peste ele se pun nuci tocate în amestec cu
stafide curățate și spălate.
Se coc la foc iute un sfert de oră, se micșorează focul
pentru încă 5 minute și se scot fursecurile pe un platou mare.
Se pudrează cu zahăr farin și se servesc reci.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții