Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Limbi de Pisică
LIMBI DE PISICĂ
Ingrediente
- 250 g frișcă
- 250 g făină
- 5 albușuri
- 250 g zahăr
- zahăr vanilat
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare
Se pune frișca într-un vas adînc împreună cu zahărul
și se bate amestecul cu telul, pînă cînd cristalele de zahăr
nu se mai simt în compoziție.
Se adaugă făină, în ploaie, continuînd operația pînă la
completa omogenizare.
Se bat albușurile, spumă tare și se pun peste amestecul
de frișcă și zahăr, se omogenizează, se parfumează cu
zahăr vanilat, se pune un praf de sare, se amestecă cu
telul încă două minute, apoi se fac fursecuri ; se unge
o tavă cu ulei, se tapetează cu făină, se pun grămăjoare
din aluat cu o linguriță, dînd forma unor limbi de pisică,
la distanțe egale, și se introduce tava în cuptor.
Fursecurile se apasă puțin la mijloc cu o linguriță.
Se coc la foc potrivit, apoi se scot și se pudrează cu
zahăr farin.
După gust, fursecurile se pot glasa cu un amestec de
ciocolată fiartă, un gălbenuș și un albuș bătut spumă tare,
bine omogenizate.
Limbi de Pisică
LIMBI DE PISICĂ
Ingrediente
- 250 g frișcă
- 250 g făină
- 5 albușuri
- 250 g zahăr
- zahăr vanilat
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare
Se pune frișca într-un vas adînc împreună cu zahărul
și se bate amestecul cu telul, pînă cînd cristalele de zahăr
nu se mai simt în compoziție.
Se adaugă făină, în ploaie, continuînd operația pînă la
completa omogenizare.
Se bat albușurile, spumă tare și se pun peste amestecul
de frișcă și zahăr, se omogenizează, se parfumează cu
zahăr vanilat, se pune un praf de sare, se amestecă cu
telul încă două minute, apoi se fac fursecuri ; se unge
o tavă cu ulei, se tapetează cu făină, se pun grămăjoare
din aluat cu o linguriță, dînd forma unor limbi de pisică,
la distanțe egale, și se introduce tava în cuptor.
Fursecurile se apasă puțin la mijloc cu o linguriță.
Se coc la foc potrivit, apoi se scot și se pudrează cu
zahăr farin.
După gust, fursecurile se pot glasa cu un amestec de
ciocolată fiartă, un gălbenuș și un albuș bătut spumă tare,
bine omogenizate.
Pricomigdale
PRICOMIGDALE
Ingrediente
- 5 albușuri
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de zahăr farin
- 250 g zahăr tos
- 150 g nuci măcinate
- 1 lingură de rom
Mod de preparare
Nucile măcinate se pun într-o farfurie și se amestecă
cu jumătate din cantitate de zahăr tos.
Restul zahărului se pune peste albușuri, în timp ce
acestea se bat spumă tare.
Spuma de ouă se încălzește pe marginea plitei, se
adaugă în ea o lingură de făină, o lingură de rom, și un
praf de sare.
Se omogenizează, apoi se toarnă încet amestecul de
zahăr și nuci măcinte.
Se lucrează la cald, fără însă a fierbe amestecul.
Se ia cu linguriță din amestec și se pun grămăjoare pe
o tavă unsă, pe care s-a pus o hîrtie curată.
Coacerea se face la foc potrivit, dar tava se introduce
în cuptorul fierbinte.
Se coc cu ușa la cuptor puțin întredeschisă, pentru a
lăsa aburi rezultați prin coacerea aluatului să iasă afară.
Se umezește foaia de hîrtie cu apă, se desprind ușor
fursecurile și se pudrează cu zahăr farin.
Pricomigdale
PRICOMIGDALE
Ingrediente
- 5 albușuri
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de zahăr farin
- 250 g zahăr tos
- 150 g nuci măcinate
- 1 lingură de rom
Mod de preparare
Nucile măcinate se pun într-o farfurie și se amestecă
cu jumătate din cantitate de zahăr tos.
Restul zahărului se pune peste albușuri, în timp ce
acestea se bat spumă tare.
Spuma de ouă se încălzește pe marginea plitei, se
adaugă în ea o lingură de făină, o lingură de rom, și un
praf de sare.
Se omogenizează, apoi se toarnă încet amestecul de
zahăr și nuci măcinte.
Se lucrează la cald, fără însă a fierbe amestecul.
Se ia cu linguriță din amestec și se pun grămăjoare pe
o tavă unsă, pe care s-a pus o hîrtie curată.
Coacerea se face la foc potrivit, dar tava se introduce
în cuptorul fierbinte.
Se coc cu ușa la cuptor puțin întredeschisă, pentru a
lăsa aburi rezultați prin coacerea aluatului să iasă afară.
Se umezește foaia de hîrtie cu apă, se desprind ușor
fursecurile și se pudrează cu zahăr farin.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții