Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Fursecuri Șprițate cu Nuci
FURSECURI ȘPRIȚATE CU NUCI
Ingrediente
- 200 g zahăr
- 200 g nuci măcinate
- zahăr vanilat
- 4 albușuri
- 2 linguri de făină
- sare
- 1 păhărel de rom
- 1 păhărel sirop de dulceață
Mod de preparare
Se pune zahărul în amestec cu nucile măcinate într-o
cratiță emailată, cu gura largă.
Se amestecă albușurile nebătute cu zahărul și nucile,
la cald, pe marginea plitei, lucrînd cu o furculiță mai
mare, fără întrerupere, pînă la completa omogenizare.
După ce amestecul s-a răcit un sfert de oră, se adaugă
o lingură de făină, în ploaie, se amestecă, se parfumează
cu rom și se pune un praf de sare.
Se unge o tavă cu unt, se pune o hîrtie curată peste ea,
apoi se pun grămăjoare de aluat care se coc la foc potrivit.
Se scot desprinzîndu-le ușor de pe hîrtie, se ung cu un sirop
gros de dulceață de cireșe amare.
Se pot servi și calde.
Fursecuri Șprițate cu Nuci
FURSECURI ȘPRIȚATE CU NUCI
Ingrediente
- 200 g zahăr
- 200 g nuci măcinate
- zahăr vanilat
- 4 albușuri
- 2 linguri de făină
- sare
- 1 păhărel de rom
- 1 păhărel sirop de dulceață
Mod de preparare
Se pune zahărul în amestec cu nucile măcinate într-o
cratiță emailată, cu gura largă.
Se amestecă albușurile nebătute cu zahărul și nucile,
la cald, pe marginea plitei, lucrînd cu o furculiță mai
mare, fără întrerupere, pînă la completa omogenizare.
După ce amestecul s-a răcit un sfert de oră, se adaugă
o lingură de făină, în ploaie, se amestecă, se parfumează
cu rom și se pune un praf de sare.
Se unge o tavă cu unt, se pune o hîrtie curată peste ea,
apoi se pun grămăjoare de aluat care se coc la foc potrivit.
Se scot desprinzîndu-le ușor de pe hîrtie, se ung cu un sirop
gros de dulceață de cireșe amare.
Se pot servi și calde.
Fursecuri cu Nuci 3
FURSECURI CU NUCI 3
Ingrediente
- 250 g zahăr
- 5 albușuri
- 125 g făină
- 25 g unt
- 200 g miez de nucă măcinat
- zahăr vanilat
- sare
- zahăr pudră
Se bat albușurile cu zahărul spumă tare, după care
se adaugă un plic de zahăr vanilat, un praf de sare,
făina în ploaie și nucile măcinate, continuînd operația.
Din amestec se ia cu lingurița sau cu un poș special,
se pun grămăjoare pe tava unsă cu unt și se coc la foc
iute.
Fursecurile nu se coc cu ușa ermetic închisă, pentru
că aburul rezultat din coacerea lor acționează
asupra aluatului.
Fursecurile, fiind obținute din aluaturi fără praf de
copt, se pot consuma și calde.
Se servesc pudrate cu zahar farin.
Fursecuri cu Nuci 3
FURSECURI CU NUCI 3
Ingrediente
- 250 g zahăr
- 5 albușuri
- 125 g făină
- 25 g unt
- 200 g miez de nucă măcinat
- zahăr vanilat
- sare
- zahăr pudră
Se bat albușurile cu zahărul spumă tare, după care
se adaugă un plic de zahăr vanilat, un praf de sare,
făina în ploaie și nucile măcinate, continuînd operația.
Din amestec se ia cu lingurița sau cu un poș special,
se pun grămăjoare pe tava unsă cu unt și se coc la foc
iute.
Fursecurile nu se coc cu ușa ermetic închisă, pentru
că aburul rezultat din coacerea lor acționează
asupra aluatului.
Fursecurile, fiind obținute din aluaturi fără praf de
copt, se pot consuma și calde.
Se servesc pudrate cu zahar farin.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții