Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Savarină cu Pesmet
SAVARINĂ CU PESMET
Ingrediente
Pentru aluat
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de pesmet
- sare
- zahăr vanilat
Pentru umplut
- 3 linguri de zahăr tos
- 3 linguri de apă
- 1 lingură de rom
- frișcă
- gem
Mod de preparare
Se spală puăle și se separă gălbenușurile care se
freacă spumă cinci linguri de zahăr, apoi se
adaugă pesmetul proaspăt cernut și se continuă
operația.
Se pune un praf de sare și un plic de zahăr vanilat,
se adaugă albușurile bătute spumă tare și se
omogenizează încet, așa cum se procedează atunci
cînd în compoziție intră albuș bătut.
Se pune aluat în forme speciale de savarină și se
coc la foc potrivit.
Se scot și se răcesc un sfert de oră, apoi se taie
căpăcele și se însiropează cu sirop de zahăr rece,
parfumat cu rom.
Se umplu cu frișcă, se acoperă cu căpăcelele tăiate,
peste care se pune gem de căpșune și se lasă
prăjiturile la rece.
Savarină cu Pesmet
SAVARINĂ CU PESMET
Ingrediente
Pentru aluat
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de pesmet
- sare
- zahăr vanilat
Pentru umplut
- 3 linguri de zahăr tos
- 3 linguri de apă
- 1 lingură de rom
- frișcă
- gem
Mod de preparare
Se spală puăle și se separă gălbenușurile care se
freacă spumă cinci linguri de zahăr, apoi se
adaugă pesmetul proaspăt cernut și se continuă
operația.
Se pune un praf de sare și un plic de zahăr vanilat,
se adaugă albușurile bătute spumă tare și se
omogenizează încet, așa cum se procedează atunci
cînd în compoziție intră albuș bătut.
Se pune aluat în forme speciale de savarină și se
coc la foc potrivit.
Se scot și se răcesc un sfert de oră, apoi se taie
căpăcele și se însiropează cu sirop de zahăr rece,
parfumat cu rom.
Se umplu cu frișcă, se acoperă cu căpăcelele tăiate,
peste care se pune gem de căpșune și se lasă
prăjiturile la rece.
Savarină
SAVARINĂ
Ingrediente
Pentru aluat
- 8 ouă
- 8 linguri de zahăr
- 8 linguri de făină
- linguri de nuci măcinate
- vanilie
Pentru umplut
- 3 linguri de zahăr tos
- 3 linguri de apă
- 1 lingură de rom
- frișcă
Mod de preparare
Se spală ouăle, se sparg și se separă gălbenușurile care
se bat spumă, apoi se freacă bine cu zahărul necesar.
În cremă se pun nucile măcinate și un praf de sare.
Separat se bat albușurile spumă tare împreună cu făina
pusă în ploaie și se amestecă cu gălbenușurile.
Se pune un praf de sare, apoi se parfumează cu vanilie
și se omogenizează bine.
Se unge o tavă mare de plăcintă cu o lingură de unt și se
răstoarnă compoziția în ea, apoi se coace la foc potrivit
o jumătate de oră.
La sfîrșit se mărește focul pentru 5 minute, ca prăjitura
să se rumenească ușor.
Se răcește în tavă un sfert de oră, se desprind marginile
cu un cuțit și se răstoarnă ușor pe un platou.
Se taie pătrate sau alte forme geometrice, se umplu
pătratele cu frișcă, se pune deasupra fiecărui pătrat căpăcelul
care a fost tăiat din foaie întreagă, se colorează cu gem
de căpșune și se lasă la rece.
Se servește bine însiropată, după ce a stat la rece două ore.
Savarină
SAVARINĂ
Ingrediente
Pentru aluat
- 8 ouă
- 8 linguri de zahăr
- 8 linguri de făină
- linguri de nuci măcinate
- vanilie
Pentru umplut
- 3 linguri de zahăr tos
- 3 linguri de apă
- 1 lingură de rom
- frișcă
Mod de preparare
Se spală ouăle, se sparg și se separă gălbenușurile care
se bat spumă, apoi se freacă bine cu zahărul necesar.
În cremă se pun nucile măcinate și un praf de sare.
Separat se bat albușurile spumă tare împreună cu făina
pusă în ploaie și se amestecă cu gălbenușurile.
Se pune un praf de sare, apoi se parfumează cu vanilie
și se omogenizează bine.
Se unge o tavă mare de plăcintă cu o lingură de unt și se
răstoarnă compoziția în ea, apoi se coace la foc potrivit
o jumătate de oră.
La sfîrșit se mărește focul pentru 5 minute, ca prăjitura
să se rumenească ușor.
Se răcește în tavă un sfert de oră, se desprind marginile
cu un cuțit și se răstoarnă ușor pe un platou.
Se taie pătrate sau alte forme geometrice, se umplu
pătratele cu frișcă, se pune deasupra fiecărui pătrat căpăcelul
care a fost tăiat din foaie întreagă, se colorează cu gem
de căpșune și se lasă la rece.
Se servește bine însiropată, după ce a stat la rece două ore.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții