Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Prăjitură Economică
PRĂJITURĂ ECONOMICĂ
Ingrediente
- 1/2 l lapte bătut
- 3 linguri de ulei
- 1/2 lămîie
- 1/2 linguriță amoniac
- gem de prune
- 10 nuci măcinate
- 500 g de făină
- 3 linguri de zahăr pudră
Mod de preparare
Se pune laptele acru într-un vas adînc, se bate
cîteva minute, se adaugă uleiul cîte puțin,
continuînd operația, apoi se pune un praf de
sare și se stinge amoniacul cu zeama de la o
jumătate de lămîie.
Coaja de lămîie se amestecă și se frămîntă cu
mîna un sfert de oră.
Se întinde o foaie groasă de 1/2 cm, se taie
forme cu gura paharului și se pun în tava unsă
cu ulei să se coacă la foc potrivit.
Se scot cînd s-au rumenit, se lasă să se răcească,
apoi se lipesc două cîte două, cu gem de prune,
în amestec cu nuci măcinate după care se pudrează
cu zahăr farin.
Prăjitură Economică
PRĂJITURĂ ECONOMICĂ
Ingrediente
- 1/2 l lapte bătut
- 3 linguri de ulei
- 1/2 lămîie
- 1/2 linguriță amoniac
- gem de prune
- 10 nuci măcinate
- 500 g de făină
- 3 linguri de zahăr pudră
Mod de preparare
Se pune laptele acru într-un vas adînc, se bate
cîteva minute, se adaugă uleiul cîte puțin,
continuînd operația, apoi se pune un praf de
sare și se stinge amoniacul cu zeama de la o
jumătate de lămîie.
Coaja de lămîie se amestecă și se frămîntă cu
mîna un sfert de oră.
Se întinde o foaie groasă de 1/2 cm, se taie
forme cu gura paharului și se pun în tava unsă
cu ulei să se coacă la foc potrivit.
Se scot cînd s-au rumenit, se lasă să se răcească,
apoi se lipesc două cîte două, cu gem de prune,
în amestec cu nuci măcinate după care se pudrează
cu zahăr farin.
Savarină din Aluat cu Drojdie
SAVARINĂ DIN ALUAT CU DROJDIE
Ingrediente
Pentru aluat
- 3 ouă
- 250 g făină
- 1 lingură de zahăr
- drojdie de bere cît o nucă
- 1 cană de lapte dulce
- 75 g unt
Pentru umplut
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de apă
- 200 g fișcă
- gem de căpșune
- rom
Mod de preparare
Se freacă drojdia cu o lingură de zahăr și cu puțină făină.
Se amestecă și se lasă la dospit un sfert de oră.
Se cerne făina, se adaugă gălbenușurile, un praf de sare,
și drojdia.
Se frămîntă cu lapte călduț un aluat peste care se adaugă
albușurile bătute spumă și trei linguri de unt înmuiat.
Se frămîntă aluatul un sfert de oră, apoi se acoperă și se
lasă la dospit o jumătate de oră.
Se pune aluatul în forme speciale de savarină, se lasă
formele la căldură să mai crească aluatul, după care se
introduc în cuptorul cald și se coc la foc potrivit.
Cînd s-au rumenit ușor, se scot și se răcesc în forme.
Se lucrează fără a fi scoase din forme.
Se taie căpăcele, se însiropează, se umplu cu frișcă și
se colorează cu gem de căpșune sau de prune.
Se servesc după ce au stat la rece două ore, direct în
formele în care s-au făcut, sau așezate pe un platou mai mare.
Savarină din Aluat cu Drojdie
SAVARINĂ DIN ALUAT CU DROJDIE
Ingrediente
Pentru aluat
- 3 ouă
- 250 g făină
- 1 lingură de zahăr
- drojdie de bere cît o nucă
- 1 cană de lapte dulce
- 75 g unt
Pentru umplut
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de apă
- 200 g fișcă
- gem de căpșune
- rom
Mod de preparare
Se freacă drojdia cu o lingură de zahăr și cu puțină făină.
Se amestecă și se lasă la dospit un sfert de oră.
Se cerne făina, se adaugă gălbenușurile, un praf de sare,
și drojdia.
Se frămîntă cu lapte călduț un aluat peste care se adaugă
albușurile bătute spumă și trei linguri de unt înmuiat.
Se frămîntă aluatul un sfert de oră, apoi se acoperă și se
lasă la dospit o jumătate de oră.
Se pune aluatul în forme speciale de savarină, se lasă
formele la căldură să mai crească aluatul, după care se
introduc în cuptorul cald și se coc la foc potrivit.
Cînd s-au rumenit ușor, se scot și se răcesc în forme.
Se lucrează fără a fi scoase din forme.
Se taie căpăcele, se însiropează, se umplu cu frișcă și
se colorează cu gem de căpșune sau de prune.
Se servesc după ce au stat la rece două ore, direct în
formele în care s-au făcut, sau așezate pe un platou mai mare.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții