Prăjitură Rusească



PRĂJITURĂ RUSEASCĂ


Ingrediente

- 500 g telemea
- 200 g unt
- 250 g smîntînă
- 200 g zahăr
- 4 linguri cu dulceață de vișine
- 3 ouă
- 3 linguri de făină
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se dă telemeaua pe răzătoare și se pune într-un vas adînc.
Separat se freacă spumă untul cu zahărul pînă cînd devine
cremă spumoasă, apoi se adaugă smîntîna și se continuă
operația.
În amestec se pun gălbenușurile pe rînd, apoi fructele din
dulceață și albușurile bătute spumă tare.
Compoziția obținută se pune peste brînza sărată, se
omogenizează lucrînd cu o furculiță de jos în sus, ca să nu
se taie albușurile, apoi se pune într-o tavă unsă cu unt.
Tava se pune pe o cratiță cu apă care fierbe și se introduce
în cuptor pentru trei sferturi de oră.
Se scoate cînd este gata și se pudrează cu zahăr farin.
Se taie felii și se pudrează pe un platou, numai după ce
s-a răcit.



Prăjitură Rusească



PRĂJITURĂ RUSEASCĂ


Ingrediente

- 500 g telemea
- 200 g unt
- 250 g smîntînă
- 200 g zahăr
- 4 linguri cu dulceață de vișine
- 3 ouă
- 3 linguri de făină
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se dă telemeaua pe răzătoare și se pune într-un vas adînc.
Separat se freacă spumă untul cu zahărul pînă cînd devine
cremă spumoasă, apoi se adaugă smîntîna și se continuă
operația.
În amestec se pun gălbenușurile pe rînd, apoi fructele din
dulceață și albușurile bătute spumă tare.
Compoziția obținută se pune peste brînza sărată, se
omogenizează lucrînd cu o furculiță de jos în sus, ca să nu
se taie albușurile, apoi se pune într-o tavă unsă cu unt.
Tava se pune pe o cratiță cu apă care fierbe și se introduce
în cuptor pentru trei sferturi de oră.
Se scoate cînd este gata și se pudrează cu zahăr farin.
Se taie felii și se pudrează pe un platou, numai după ce
s-a răcit.



Prăjitură cu Iaurt



PRĂJITURĂ CU IAURT


Ingrediente

- 1/4 l iaurt
- 2 ouă
- 1 pahar de zahăr
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1/2 lămîie
- 400 g făină
- nuci tocate
- 50 g stafide
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se pune iaurtul într-un castron adînc, se bate cîteva
minute cu telul, apoi se pun gălbenușurile pe rînd,
continuînd operația.
Separat se freacă zahărul cu uleiul adăugat cîte puțin,
peste crema obținută se pune făina cernută, în ploaie,
se amestecă bine și se omogenizează cele două compoziții.
Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu făină și se toarnă
compoziția în ea, după ce s-a parfumat cu coajă rasă de
lămîie și s-a adăugat amoniacul stins, cu zeama de lămîie.
În compoziție se adaugă stafidele curățate și spălate și
cteva nuci tocate.
Se coace la foc potrivit, se lasă să se răcească puțin în
formă, apoi se pudrează cu zahăr farin și se scoate pe
un platou.



Prăjitură cu Iaurt



PRĂJITURĂ CU IAURT


Ingrediente

- 1/4 l iaurt
- 2 ouă
- 1 pahar de zahăr
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1/2 lămîie
- 400 g făină
- nuci tocate
- 50 g stafide
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se pune iaurtul într-un castron adînc, se bate cîteva
minute cu telul, apoi se pun gălbenușurile pe rînd,
continuînd operația.
Separat se freacă zahărul cu uleiul adăugat cîte puțin,
peste crema obținută se pune făina cernută, în ploaie,
se amestecă bine și se omogenizează cele două compoziții.
Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu făină și se toarnă
compoziția în ea, după ce s-a parfumat cu coajă rasă de
lămîie și s-a adăugat amoniacul stins, cu zeama de lămîie.
În compoziție se adaugă stafidele curățate și spălate și
cteva nuci tocate.
Se coace la foc potrivit, se lasă să se răcească puțin în
formă, apoi se pudrează cu zahăr farin și se scoate pe
un platou.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții