Prăjitură din Aluat Evreiesc



PRĂJITURĂ DIN ALUAT EVREIESC


Ingrediente


- 4 ouă
- 1 ceșcuță de ulei
- 150 g făină
- sare
- coajă de lămîie
- marmeladă de caise




Mod de preparare


Se sparg ouăle într-un castron adînc, se bat spumă,
se amestecă cu uleiul pus cîte puțin, se adaugă un
praf de sare, coajă de lămîie rasă și făină cernută.
Se frămîntă un aluat potrivit, se întinde o foaie
imediat, se taie forme cu gura paharului și se coc la
foc potrivit o jumătate de oră.
Se scot și se lipesc două cîte două cu gem de caise.




Prăjitură din Aluat Evreiesc



PRĂJITURĂ DIN ALUAT EVREIESC


Ingrediente


- 4 ouă
- 1 ceșcuță de ulei
- 150 g făină
- sare
- coajă de lămîie
- marmeladă de caise




Mod de preparare


Se sparg ouăle într-un castron adînc, se bat spumă,
se amestecă cu uleiul pus cîte puțin, se adaugă un
praf de sare, coajă de lămîie rasă și făină cernută.
Se frămîntă un aluat potrivit, se întinde o foaie
imediat, se taie forme cu gura paharului și se coc la
foc potrivit o jumătate de oră.
Se scot și se lipesc două cîte două cu gem de caise.




Prăjitură cu Miere



PRĂJITURĂ CU MIERE


Ingrediente

- 300 g zahăr
- 100 g miere
- 500 g făină
- 2 ouă
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1/2 lămîie
- 100 ml lapte dulce
- sare
- 2 linguri de zahăr pudră


Mod de preparare

Se pune mierea într-un castron adînc și se freacă
cu gălbenușurile.
Cînd amestecul este omogen, se adaugă zahărul
și se continuă operația pînă cînd devine cremă
spumoasă.
Se adaugă albușurile bătute spumă tare, amoniacul
stins cu zeama de lămîie, iar coaja de lămîie se pune
rasă, amestecată cu o lingură de zahăr.
Se încorporează făina și laptele.
Se frămîntă un aluat potrivit care se poate întinde.
Se iau din aluat bucăți mici, care se pun pe o tavă
unsă cu unt sau cu ulei și se coc la foc potrivit.
Se scot după o jumătate de oră și se pudrează cu
zahăr farin.
Se servesc după ce s-au răcit.



Prăjitură cu Miere



PRĂJITURĂ CU MIERE


Ingrediente

- 300 g zahăr
- 100 g miere
- 500 g făină
- 2 ouă
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1/2 lămîie
- 100 ml lapte dulce
- sare
- 2 linguri de zahăr pudră


Mod de preparare

Se pune mierea într-un castron adînc și se freacă
cu gălbenușurile.
Cînd amestecul este omogen, se adaugă zahărul
și se continuă operația pînă cînd devine cremă
spumoasă.
Se adaugă albușurile bătute spumă tare, amoniacul
stins cu zeama de lămîie, iar coaja de lămîie se pune
rasă, amestecată cu o lingură de zahăr.
Se încorporează făina și laptele.
Se frămîntă un aluat potrivit care se poate întinde.
Se iau din aluat bucăți mici, care se pun pe o tavă
unsă cu unt sau cu ulei și se coc la foc potrivit.
Se scot după o jumătate de oră și se pudrează cu
zahăr farin.
Se servesc după ce s-au răcit.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții