Prăjitură de Malaga



PRĂJITURĂ DE MALAGA


Ingrediente

- 250 g franzelă
- 100 g unt
- 2 linguri de rom
- 3 ouă
- 3 linguri dulceață de fructe
- 1 cană de lapte dulce
- 100 g prune coapte
- 100 g curmale
- 100 g struguri parfumați
- 1 portocală


Mod de preparare

Se spală fructele ( prunele, curmalele și strugurii ),
se înlătură sîmburii și semințele, și se pun într-un
castron, acoperite cu zahăr și stropite cu rom.
Se lasă o oră la rece.
Separat se pregătește blatul : se taie franzela felii
subțiri, se curăță de coajă, se pune într-un vas adînc
și se acoperă cu lapte fierbinte.
Se fărîmă cu mîna, se amestecă apoi cu 100 g zahăr
pudră și cu untul topit.
Se omogenizează și se pun peste amestec fructele
macerate.
Separat se bat ouăle întregi, se toarnă peste amestec, se
amestecă ușor și se răstoarnă într-o formă unsă cu unt
și tapetată cu făină.
Se pune deasupra prăjiturii o portocală desfăcută felii.
După gust, în compoziție se pot pune fructele din dulceață.
Se coace prăjitura o oră, la foc potrivit.
Se răcește în tavă, se taie felii și se pudrează cu zahăr farin.


Prăjitură de Malaga



PRĂJITURĂ DE MALAGA


Ingrediente

- 250 g franzelă
- 100 g unt
- 2 linguri de rom
- 3 ouă
- 3 linguri dulceață de fructe
- 1 cană de lapte dulce
- 100 g prune coapte
- 100 g curmale
- 100 g struguri parfumați
- 1 portocală


Mod de preparare

Se spală fructele ( prunele, curmalele și strugurii ),
se înlătură sîmburii și semințele, și se pun într-un
castron, acoperite cu zahăr și stropite cu rom.
Se lasă o oră la rece.
Separat se pregătește blatul : se taie franzela felii
subțiri, se curăță de coajă, se pune într-un vas adînc
și se acoperă cu lapte fierbinte.
Se fărîmă cu mîna, se amestecă apoi cu 100 g zahăr
pudră și cu untul topit.
Se omogenizează și se pun peste amestec fructele
macerate.
Separat se bat ouăle întregi, se toarnă peste amestec, se
amestecă ușor și se răstoarnă într-o formă unsă cu unt
și tapetată cu făină.
Se pune deasupra prăjiturii o portocală desfăcută felii.
După gust, în compoziție se pot pune fructele din dulceață.
Se coace prăjitura o oră, la foc potrivit.
Se răcește în tavă, se taie felii și se pudrează cu zahăr farin.


Prăjitură cu Mere și Scorțișoară



PRĂJITURĂ CU MERE ȘI SCORȚIȘOARĂ


Ingrediente
Video prăjitura kinder cu ciocolată
- 9 linguri de ulei
- 9 linguri de zahăr
- 9 linguri de lapte dulce
- 9 linguri de făină
- sare
- 1/2 lămîie
- praf de copt
- vanilie
- 3 ouă
- 1 kg mere
- scorțișoară
Video prăjitura kinder cu ciocolată

Mod de preparare

Se separă gălbenușurile care se freacă spumă cu
uleiul adăugat cîte puțin.
Se adaugă zahărul, apoi cîte o lingură de făină,
și una de lapte, ca să nu se taie amestecul.
Se pune un praf de sare în amestec, se stinge praful
de copt cu zeama de la o jumătate de lămîie și se
pune o dată cu coajă de lămîie, apoi se adagă restul
de făină.
Amestecul trebuie să curgă.
Merele se curăță de coajă, se taie felii subțiri și se
lasă să stea la rece cu puțină scorțișoară deasupra,
cît timp se pregătește aluatul.
Se unge o tavă mare cu unt, se tapetează cu făină, se
pun merele peste aluat și se amestecă ușor, după
care se răstoarnă în tavă.
Se coace prăjitura la foc potrivit trei sferturi de oră,
se răcește în tavă și se taie după ce s-a răcit.
Se servește pudrate cu zahăr farin.
Video prăjitura kinder cu ciocolată

Prăjitură cu Mere și Scorțișoară



PRĂJITURĂ CU MERE ȘI SCORȚIȘOARĂ


Ingrediente
Video prăjitura kinder cu ciocolată
- 9 linguri de ulei
- 9 linguri de zahăr
- 9 linguri de lapte dulce
- 9 linguri de făină
- sare
- 1/2 lămîie
- praf de copt
- vanilie
- 3 ouă
- 1 kg mere
- scorțișoară
Video prăjitura kinder cu ciocolată

Mod de preparare

Se separă gălbenușurile care se freacă spumă cu
uleiul adăugat cîte puțin.
Se adaugă zahărul, apoi cîte o lingură de făină,
și una de lapte, ca să nu se taie amestecul.
Se pune un praf de sare în amestec, se stinge praful
de copt cu zeama de la o jumătate de lămîie și se
pune o dată cu coajă de lămîie, apoi se adagă restul
de făină.
Amestecul trebuie să curgă.
Merele se curăță de coajă, se taie felii subțiri și se
lasă să stea la rece cu puțină scorțișoară deasupra,
cît timp se pregătește aluatul.
Se unge o tavă mare cu unt, se tapetează cu făină, se
pun merele peste aluat și se amestecă ușor, după
care se răstoarnă în tavă.
Se coace prăjitura la foc potrivit trei sferturi de oră,
se răcește în tavă și se taie după ce s-a răcit.
Se servește pudrate cu zahăr farin.
Video prăjitura kinder cu ciocolată

Postare

  ANPC Termeni și Condiții