Cremă de Cafea



CREMĂ DE CAFEA


Ingrediente

- 200 g unt
- 2 linguri de cafea naturală
- 4 gălbenușuri
- 2 linguri de coniac



Mod de preparare


Untul se freacă spumă cu zahărul pînă la
completa dizolvare a cristalelor, apoi se
adaugă gălbenușurile pe rînd.
În crema omogenă se pune cafeaua cernută,
se parfumează cu două linguri de coniac și
se lasă la rece.
Se folosește pentru fursecurile cu unt sau
pentru tortul alb.



Cremă de Cafea



CREMĂ DE CAFEA


Ingrediente

- 200 g unt
- 2 linguri de cafea naturală
- 4 gălbenușuri
- 2 linguri de coniac



Mod de preparare


Untul se freacă spumă cu zahărul pînă la
completa dizolvare a cristalelor, apoi se
adaugă gălbenușurile pe rînd.
În crema omogenă se pune cafeaua cernută,
se parfumează cu două linguri de coniac și
se lasă la rece.
Se folosește pentru fursecurile cu unt sau
pentru tortul alb.



Cremă de Cacao



CREMĂ DE CACAO


Ingrediente

- 200 g unt
- 3 linguri de făină
- 1/2 l lapte dulce
- 2 linguri de cacao
- vanilie


Mod de preparare

Se freacă untul, ținut la temperatura camerei,
pînă cînd ajunge o cremă spumoasă, apoi se
pune zahărul și se continuă operația pînă cînd
cristalele de zahăr se dizolvă complet.
Se adaugă cacaua cernută proaspăt și se amestecă
pînă la omogenizare.
Se încălzește laptele pe foc, se amestecă cu făina
pusă în ploaie, se îngroașă pe foc și se parfumează
cu vanilie.
Se lucrează la foc mic, amestecînd fără întrerupere,
ca să nu se prindă de cratiță.
Se răcește, puțin, apoi se amestecă încet cu crema
de unt.
După ce s-a răcit complet, se folosește pentru a umple
prăjituri și torturi.



Cremă de Cacao



CREMĂ DE CACAO


Ingrediente

- 200 g unt
- 3 linguri de făină
- 1/2 l lapte dulce
- 2 linguri de cacao
- vanilie


Mod de preparare

Se freacă untul, ținut la temperatura camerei,
pînă cînd ajunge o cremă spumoasă, apoi se
pune zahărul și se continuă operația pînă cînd
cristalele de zahăr se dizolvă complet.
Se adaugă cacaua cernută proaspăt și se amestecă
pînă la omogenizare.
Se încălzește laptele pe foc, se amestecă cu făina
pusă în ploaie, se îngroașă pe foc și se parfumează
cu vanilie.
Se lucrează la foc mic, amestecînd fără întrerupere,
ca să nu se prindă de cratiță.
Se răcește, puțin, apoi se amestecă încet cu crema
de unt.
După ce s-a răcit complet, se folosește pentru a umple
prăjituri și torturi.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții