Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Tort cu Cireșe
TORT CU CIREȘE
Ingrediente
- 1 kg cireșe mari
- 250 g unt
- 250 g făină
- sare
- 1 ceașcă de apă caldă
- 200 g zahăr tos
- 1 lingură de rom
Mod de preparare
Se spală cireșele și se curăță de sîmburi.
Se lasă într-o farfurie cît timp se pregătește
aluatul.
Se cerne făina, se pune un praf de sare și se
adaugă jumătate din cantitatea de unt, topit
pe foc mic.
Se frămîntă cu o ceașcă de apă caldă un
aluat potrivit care se lasă la rece o jumătate
de oră.
Se scoate, se unge cu jumătate din untul rămas,
se frămîntă din nou, se lasă iar la rece.
După ultima operație, aluatul se lasă să stea o
oră și se folosește ca blat pentru tortul de fructe.
Se folosește o cratiță cu pereții înalți, unde se
pune aluatul întins, foaie groasă.
Cratița se introduce în cuptorul fierbinte, se lasă la
foc mare cinci minute, după care se micșorează
focul și se continuă coacerea.
După o jumătate de oră se pun cireșele în cratiță,
se răspîndesc în mod egal pe toată suprafața și se
mai lasă zece minute în cuptor.
Se fierbe un sirop gros din zahăr, apă și rom și se
toarnă cald peste fructe.
Se ține tortul la temperatura camerei, se taie felii
în rază atunci cînd s-a răcit de tot și este bine însiropat.
Tort cu Cireșe
TORT CU CIREȘE
Ingrediente
- 1 kg cireșe mari
- 250 g unt
- 250 g făină
- sare
- 1 ceașcă de apă caldă
- 200 g zahăr tos
- 1 lingură de rom
Mod de preparare
Se spală cireșele și se curăță de sîmburi.
Se lasă într-o farfurie cît timp se pregătește
aluatul.
Se cerne făina, se pune un praf de sare și se
adaugă jumătate din cantitatea de unt, topit
pe foc mic.
Se frămîntă cu o ceașcă de apă caldă un
aluat potrivit care se lasă la rece o jumătate
de oră.
Se scoate, se unge cu jumătate din untul rămas,
se frămîntă din nou, se lasă iar la rece.
După ultima operație, aluatul se lasă să stea o
oră și se folosește ca blat pentru tortul de fructe.
Se folosește o cratiță cu pereții înalți, unde se
pune aluatul întins, foaie groasă.
Cratița se introduce în cuptorul fierbinte, se lasă la
foc mare cinci minute, după care se micșorează
focul și se continuă coacerea.
După o jumătate de oră se pun cireșele în cratiță,
se răspîndesc în mod egal pe toată suprafața și se
mai lasă zece minute în cuptor.
Se fierbe un sirop gros din zahăr, apă și rom și se
toarnă cald peste fructe.
Se ține tortul la temperatura camerei, se taie felii
în rază atunci cînd s-a răcit de tot și este bine însiropat.
Tort cu Mere
TORT CU MERE
Ingrediente
- 250 g unt
- 250 g făină
- 1 kg mere
- 4 linguri de zahăr
- 3 linguri de zahăr pudră
- lingură de rom
- scorțișoară pisată
Mod de preparare
Se spală merele, se curăță de coajă și se taie felii
subțiri care se presară cu zahăr și se stropesc cu rom.
Se parfumează cu puțină scorțișoară pisată și se
lasă la rece o oră.
Se frămîntă un aluat franțuzesc din 125 g unt, o
ceașcă de apă caldă și făină, care se pune la rece o
oră, apoi se frămîntă din nou cu restul de unt.
Aluatul se ține la rece încă o oră, apoi se împarte
în două părți egale și se întind foi, care se pun într-o
tavă rotundă, neunsă, să se coacă doar pe jumătate.
Foile se coc pe rînd.
Se pune umplutura de mere pe o foaie astfel pregătită,
se acoperă cu foaia rămasă și se continuă coacerea.
Se scoate cînd aluatul s-a rumenit ușor, se răcește în
tavă și se taie felii, în rază, care se servesc simple,
sau acoperite cu frișcă.
Tort cu Mere
TORT CU MERE
Ingrediente
- 250 g unt
- 250 g făină
- 1 kg mere
- 4 linguri de zahăr
- 3 linguri de zahăr pudră
- lingură de rom
- scorțișoară pisată
Mod de preparare
Se spală merele, se curăță de coajă și se taie felii
subțiri care se presară cu zahăr și se stropesc cu rom.
Se parfumează cu puțină scorțișoară pisată și se
lasă la rece o oră.
Se frămîntă un aluat franțuzesc din 125 g unt, o
ceașcă de apă caldă și făină, care se pune la rece o
oră, apoi se frămîntă din nou cu restul de unt.
Aluatul se ține la rece încă o oră, apoi se împarte
în două părți egale și se întind foi, care se pun într-o
tavă rotundă, neunsă, să se coacă doar pe jumătate.
Foile se coc pe rînd.
Se pune umplutura de mere pe o foaie astfel pregătită,
se acoperă cu foaia rămasă și se continuă coacerea.
Se scoate cînd aluatul s-a rumenit ușor, se răcește în
tavă și se taie felii, în rază, care se servesc simple,
sau acoperite cu frișcă.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții