Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Tort de Struguri
TORT DE STRUGURI
Ingrediente
- 1 kg struguri parfumați
- 200 g nuci
- 200 g zahăr tos
- 1/2 kg făină
- sare
- 1 lingură unt
- 1 ou
- 2 linguri de untură
Mod de preparare
Se cerne făina și se frămîntă cu o ceașcă de apă
și două linguri de untură, pînă cînd aluatul face
bășici.
Se lasă să se odihnească la rece o jumătate de oră,
se frămîntă din nou și se împarte în patru.
Se unge o tavă cu unt și se tapetează cu făină.
Se întinde prima foaie de aluat, se unge cu puțin
unt și se acoperă cu boabe de struguri, spălați și
curățați de codițe.
Se pune următoarea foaie de aluat și se repetă
operația.
La fel se procedează cu restul aluatului și strugurilor.
Se introduce forma în cuptorul cald și se coace
tortul la foc potrivit, o jumătate de oră.
Cînd s-a rumenit ușor aluatul, se stinge focul.
Tortul se răcește, înainte de a fi tăiat, la temperatura
camerei.
Se servește tăiat felii, acoperit cu frișcă.
Tort de Struguri
TORT DE STRUGURI
Ingrediente
- 1 kg struguri parfumați
- 200 g nuci
- 200 g zahăr tos
- 1/2 kg făină
- sare
- 1 lingură unt
- 1 ou
- 2 linguri de untură
Mod de preparare
Se cerne făina și se frămîntă cu o ceașcă de apă
și două linguri de untură, pînă cînd aluatul face
bășici.
Se lasă să se odihnească la rece o jumătate de oră,
se frămîntă din nou și se împarte în patru.
Se unge o tavă cu unt și se tapetează cu făină.
Se întinde prima foaie de aluat, se unge cu puțin
unt și se acoperă cu boabe de struguri, spălați și
curățați de codițe.
Se pune următoarea foaie de aluat și se repetă
operația.
La fel se procedează cu restul aluatului și strugurilor.
Se introduce forma în cuptorul cald și se coace
tortul la foc potrivit, o jumătate de oră.
Cînd s-a rumenit ușor aluatul, se stinge focul.
Tortul se răcește, înainte de a fi tăiat, la temperatura
camerei.
Se servește tăiat felii, acoperit cu frișcă.
Tort cu Caise
TORT CU CAISE
Ingrediente
- 250 g unt
- 250 g făină
- 1 ceașcă lapte
- 1/2 kg gem de caise
- 1/4 caise proaspete
- 10 nuci tocate
- 2 linguri de coniac
- sare
Mod de preparare
Se cerne făina, se pune un praf de sare, se adaugă
jumătate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se
adaugă laptele călduț și se frămîntă un aluat tare
care se lasă la rece o jumătate de oră.
Se unge aluatul cu jumătate din untul rămas, se
frămîntă din nou un sfert de oră, apoi se puna la rece
pentru altă jumătate de oră.
Operația se mai repetă o dată, după care aluatul se
împarte în patru părți egale și se fac din el foi care
se coc pe fundul unei tăvi.
Tava se presară cu făină.
Foile se scot, se lasă să alunece pe un platou, ca să
nu se rupă, se ung cu marmeladă de caise în amestec
cu nuci tocate și se suprapun.
Se așază jumătăți de fructe proaspete peste ultima
foaie și se lasă pînă a doua zi la rece.
Fructele se stropesc cu coniac și se pudrează cu zahăr.
Se taie pătrate și se servește tortul acoperit cu frișcă
sau simplu.
Tort cu Caise
TORT CU CAISE
Ingrediente
- 250 g unt
- 250 g făină
- 1 ceașcă lapte
- 1/2 kg gem de caise
- 1/4 caise proaspete
- 10 nuci tocate
- 2 linguri de coniac
- sare
Mod de preparare
Se cerne făina, se pune un praf de sare, se adaugă
jumătate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se
adaugă laptele călduț și se frămîntă un aluat tare
care se lasă la rece o jumătate de oră.
Se unge aluatul cu jumătate din untul rămas, se
frămîntă din nou un sfert de oră, apoi se puna la rece
pentru altă jumătate de oră.
Operația se mai repetă o dată, după care aluatul se
împarte în patru părți egale și se fac din el foi care
se coc pe fundul unei tăvi.
Tava se presară cu făină.
Foile se scot, se lasă să alunece pe un platou, ca să
nu se rupă, se ung cu marmeladă de caise în amestec
cu nuci tocate și se suprapun.
Se așază jumătăți de fructe proaspete peste ultima
foaie și se lasă pînă a doua zi la rece.
Fructele se stropesc cu coniac și se pudrează cu zahăr.
Se taie pătrate și se servește tortul acoperit cu frișcă
sau simplu.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții