Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Tort Ieftin cu Mere Rase
TORT IEFTIN CU MERE RASE
Ingrediente
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de lapte
- 6 linguri de zahăr
- 300 g făină
- sare
- 3 ouă
- 1/2 linguriță amoniac
- 1/2 lămîie
- 1 kg mere
- 200 g frișcă
Mod de preparare
Se sparg într-un vas adînc și se bat spumă
cu zahărul, iar cînd amestecul a devenit
cremă spumoasă, se adaugă uleiul cîte puțin,
bătînd în continuu, pentru ca uleiul să nu taie
crema.
Se încorporează cu atenție laptele, se adaugă
praf de copt sau amoniac stins cu zeama de la
o jumătate de lămîie, se parfumează cu coaja de
lămîie și se adaugă făina, în ploaie.
Se frămîntă un aluat mai moale, care se împarte
în trei părți egale.
Foile de aluat se coc de fundu unei tăvi, se lasă
să alunece pe un platou, apoi se ung cu mere în
amestec cu frișcă.
Merele se curăță de coajă, se dau pe răzătoare și
se călesc pe foc mic.
Se lasă să se răcească, apoi se amestecă ușor cu
frișcă.
Amestecul se pune între foile tortului și se lasă să
stea cîteva ore înainte de a-l tăia.
Tort Ieftin cu Mere Rase
TORT IEFTIN CU MERE RASE
Ingrediente
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de lapte
- 6 linguri de zahăr
- 300 g făină
- sare
- 3 ouă
- 1/2 linguriță amoniac
- 1/2 lămîie
- 1 kg mere
- 200 g frișcă
Mod de preparare
Se sparg într-un vas adînc și se bat spumă
cu zahărul, iar cînd amestecul a devenit
cremă spumoasă, se adaugă uleiul cîte puțin,
bătînd în continuu, pentru ca uleiul să nu taie
crema.
Se încorporează cu atenție laptele, se adaugă
praf de copt sau amoniac stins cu zeama de la
o jumătate de lămîie, se parfumează cu coaja de
lămîie și se adaugă făina, în ploaie.
Se frămîntă un aluat mai moale, care se împarte
în trei părți egale.
Foile de aluat se coc de fundu unei tăvi, se lasă
să alunece pe un platou, apoi se ung cu mere în
amestec cu frișcă.
Merele se curăță de coajă, se dau pe răzătoare și
se călesc pe foc mic.
Se lasă să se răcească, apoi se amestecă ușor cu
frișcă.
Amestecul se pune între foile tortului și se lasă să
stea cîteva ore înainte de a-l tăia.
Tort Ieftin
TORT IEFTIN
Ingrediente
- 200 g zahăr
- 60 g unt
- 1/2 kg frișcă
- 200 g marmeladă de caise
- 100 g nuci măcinate
- 150 g făină
- 2 ouă
Mod de preparare
Se pregătește aluatul astfel : se freacă ouăle întregi
cu zahărul pînă cînd devine cremă spumoasă.
Se adaugă untul frecat separat zece minute, împreună
cu făina, pusă în ploaie.
Se omogenizează bine și se frămîntă un aluat elastic,
care se întinde foaie groasă și se coace într-o formă
rotundă.
Se scoate din cuptor cîbd s-a rumenit ușor și se lasă
să se răcească o jumătate de oră în formă.
Crema se pregătește astfel : se amestecă nucile măcinate
cu gemul sau marmelada de caise, se adaugă frișca
și se omogenizează.
Cînd blatul s-a răcit, se taie felii în rază, se ung feliile
cu cremă, se unesc două cîte două și se lasă pe platou.
Tortul se servește numai după ce s-a răcit.
Tort Ieftin
TORT IEFTIN
Ingrediente
- 200 g zahăr
- 60 g unt
- 1/2 kg frișcă
- 200 g marmeladă de caise
- 100 g nuci măcinate
- 150 g făină
- 2 ouă
Mod de preparare
Se pregătește aluatul astfel : se freacă ouăle întregi
cu zahărul pînă cînd devine cremă spumoasă.
Se adaugă untul frecat separat zece minute, împreună
cu făina, pusă în ploaie.
Se omogenizează bine și se frămîntă un aluat elastic,
care se întinde foaie groasă și se coace într-o formă
rotundă.
Se scoate din cuptor cîbd s-a rumenit ușor și se lasă
să se răcească o jumătate de oră în formă.
Crema se pregătește astfel : se amestecă nucile măcinate
cu gemul sau marmelada de caise, se adaugă frișca
și se omogenizează.
Cînd blatul s-a răcit, se taie felii în rază, se ung feliile
cu cremă, se unesc două cîte două și se lasă pe platou.
Tortul se servește numai după ce s-a răcit.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții