Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Tort Alb
TORT ALB
Ingrediente
- 8 albușuri
- 150 g zahăr
- 100 g stafide
- 2 linguri de rom
- 150 g nuci măcinate
- 150 g făină
- zahăr vanilat
Mod de preparare
Se bate albușurile cu telul pînă cînd devine spumă tare.
Se lucrează la cald, cu albușurile care au stat cîteva ore
la temperatura camerei.
În albușurile bătute se adaugă zahărul cîte puțin, continuînd
operația pînă la completa încorporare, apoi se pune făina,
în ploaie, amestecînd încet pentru ca albușul să nu cadă.
Se adaugă apoi nucile măcinate, se amestecă încet ca să se
obțină o pastă omogenă, în care se încorporează stafidele
ce au stat la macerat cu romul două ore.
Sr tapetează o formă rotundă cu hîrtie, se răstoarnă amestecul
în ea și se introduce în cuptorul fierbinte.
Se coace la foc iute, se scoate și se răcește în formă.
Se taie rece și se umple cu crema indicată la rețeta aceasta.
Tort Alb
TORT ALB
Ingrediente
- 8 albușuri
- 150 g zahăr
- 100 g stafide
- 2 linguri de rom
- 150 g nuci măcinate
- 150 g făină
- zahăr vanilat
Mod de preparare
Se bate albușurile cu telul pînă cînd devine spumă tare.
Se lucrează la cald, cu albușurile care au stat cîteva ore
la temperatura camerei.
În albușurile bătute se adaugă zahărul cîte puțin, continuînd
operația pînă la completa încorporare, apoi se pune făina,
în ploaie, amestecînd încet pentru ca albușul să nu cadă.
Se adaugă apoi nucile măcinate, se amestecă încet ca să se
obțină o pastă omogenă, în care se încorporează stafidele
ce au stat la macerat cu romul două ore.
Sr tapetează o formă rotundă cu hîrtie, se răstoarnă amestecul
în ea și se introduce în cuptorul fierbinte.
Se coace la foc iute, se scoate și se răcește în formă.
Se taie rece și se umple cu crema indicată la rețeta aceasta.
Tort cu Cremă de Cafea din Blat cu Foi
TORT CU CREMĂ DE CAFEA DIN BLAT CU FOI
Ingrediente
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de lapte
- 2 ouă
- 1/2 praf de copt
- 1 lingură de oțet
- 300 g făină
- sare
- cremă de cafea
Mod de preparare
Se bat ouăle întregi cu zahărul și laptele, folosind
un tel, pînă cînd amestecul devine omogen.
Peste amestec se adaugă praful de copt stins cu o
lingură de oțet, puțină sare, făina cernută, în ploaie,
amestecînd mereu.
Se frămîntă din amestec un aluat potrivit care se
împarte în trei părți egale.
Fiecare foaie, întinsă în grosime de 1 cm, se coace
pe fundul unei tăvi și se lasă să se răcească două ore.
Se face crema de ciocolată cu lapte praf exact ca în
această rețetă, se răcește și se folosește ungînd foile
una după alta și așezîndu-le suprapuse.
Tortul se ține la rece ca să se îmbrace tortul.
Se taie abia a doua zi.
Tort cu Cremă de Cafea din Blat cu Foi
TORT CU CREMĂ DE CAFEA DIN BLAT CU FOI
Ingrediente
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de lapte
- 2 ouă
- 1/2 praf de copt
- 1 lingură de oțet
- 300 g făină
- sare
- cremă de cafea
Mod de preparare
Se bat ouăle întregi cu zahărul și laptele, folosind
un tel, pînă cînd amestecul devine omogen.
Peste amestec se adaugă praful de copt stins cu o
lingură de oțet, puțină sare, făina cernută, în ploaie,
amestecînd mereu.
Se frămîntă din amestec un aluat potrivit care se
împarte în trei părți egale.
Fiecare foaie, întinsă în grosime de 1 cm, se coace
pe fundul unei tăvi și se lasă să se răcească două ore.
Se face crema de ciocolată cu lapte praf exact ca în
această rețetă, se răcește și se folosește ungînd foile
una după alta și așezîndu-le suprapuse.
Tortul se ține la rece ca să se îmbrace tortul.
Se taie abia a doua zi.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții