Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Tort cu Mere Întregi
TORT CU MERE RECI
Ingrediente
Pentru blat
- 10 mere întregi
- 75 g unt
- 6 linguri de zahăr
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
- 8 linguri de apă rece
- sare
Pentru sirop
- 100 g zahăr
- 100 ml apă
- 2 linguri de rom
- frișcă
Mod de preparare
Se curăță merele de coajă și de semințe.
Se golesc cu vîrful unui cuțit și se pun
pentru cinci minute în apă cu sare care
clocotește.
Se scot și se scurg, timp în care pun șase
linguri de zahăr într-o cratiță cu pereții
înalți, se ține cratița pe foc pentru ca zahărul
să devină arămiu, se adaugă untul și se
întinde pe toată suprafața cratiței, apoi se
ia cratița de pe foc.
Se pun merele scurse unele lîngă altele, se
toarnă deasupra lor un aluat de pandișpan
și se coace tortul la foc potrivit, 40 de minute.
Se scoate, se răcește în formă, se răstoarnă,
după ce s-a însiropat, pe un platou, se acoperă
cu frișcă și se servește după ce a stat la rece două ore.
Tort cu Mere Întregi
TORT CU MERE RECI
Ingrediente
Pentru blat
- 10 mere întregi
- 75 g unt
- 6 linguri de zahăr
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
- 8 linguri de apă rece
- sare
Pentru sirop
- 100 g zahăr
- 100 ml apă
- 2 linguri de rom
- frișcă
Mod de preparare
Se curăță merele de coajă și de semințe.
Se golesc cu vîrful unui cuțit și se pun
pentru cinci minute în apă cu sare care
clocotește.
Se scot și se scurg, timp în care pun șase
linguri de zahăr într-o cratiță cu pereții
înalți, se ține cratița pe foc pentru ca zahărul
să devină arămiu, se adaugă untul și se
întinde pe toată suprafața cratiței, apoi se
ia cratița de pe foc.
Se pun merele scurse unele lîngă altele, se
toarnă deasupra lor un aluat de pandișpan
și se coace tortul la foc potrivit, 40 de minute.
Se scoate, se răcește în formă, se răstoarnă,
după ce s-a însiropat, pe un platou, se acoperă
cu frișcă și se servește după ce a stat la rece două ore.
Tort cu Blat de Nescafe
TORT CU BLAT DE NESCAFE
Ingrediente
Pentru blat
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr tos
- 6 linguri de făină
- 8 linguri de apă rece
- sare
Pentru sirop
- 150 g zahăr
- 200 ml apă
- 50 g nescafe
- crema de ciocolată cu lapte praf vezi aici
Mod de preparare
Se separă gălbenușurile și se bat spumă cu opt
linguri de apă rece.
Apa face aluatul mai pufos și-l ajută să crească
la copt.
Se adaugă zahărul, se continuă operația și se
adaugă făina, în ploaie, și un praf de sare cînd
amestecul a devenit omogen.
Se bat albușurile spumă, se pun peste aluat și
se răstoarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt și
tapetată cu făină.
Se coace la foc potrivit, se răcește în tavă și se
scoate cu atenție.
Se taie în două pe lat, se însiropează cu sirop fiert
pe foc mic și parfumat cu nescafe.
Se umple cu crema amintită sau cu orice altă
cremă, se ține la rece cîteva ore, după care se taie
felii și se servește acoperit cu cremă sau cu frișcă.
Tort cu Blat de Nescafe
TORT CU BLAT DE NESCAFE
Ingrediente
Pentru blat
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr tos
- 6 linguri de făină
- 8 linguri de apă rece
- sare
Pentru sirop
- 150 g zahăr
- 200 ml apă
- 50 g nescafe
- crema de ciocolată cu lapte praf vezi aici
Mod de preparare
Se separă gălbenușurile și se bat spumă cu opt
linguri de apă rece.
Apa face aluatul mai pufos și-l ajută să crească
la copt.
Se adaugă zahărul, se continuă operația și se
adaugă făina, în ploaie, și un praf de sare cînd
amestecul a devenit omogen.
Se bat albușurile spumă, se pun peste aluat și
se răstoarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt și
tapetată cu făină.
Se coace la foc potrivit, se răcește în tavă și se
scoate cu atenție.
Se taie în două pe lat, se însiropează cu sirop fiert
pe foc mic și parfumat cu nescafe.
Se umple cu crema amintită sau cu orice altă
cremă, se ține la rece cîteva ore, după care se taie
felii și se servește acoperit cu cremă sau cu frișcă.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții