Înghețată de Fistic



ÎNGHEȚATĂ DE FISTIC


Ingrediente

- 650 ml lapte
- 250 g zahăr tos
- 5 ouă
- colorant alimentar de fistic
- 2 linguri de rom



Mod de preparare

Se pune zahărul în lapte și se fierbe amestecul
pe foc  mic pînă cînd zahărul s-a dizolvat complet.
Se răcește compoziția un sfert de oră, se
parfumează cu două linguri de rom și se adaugă
ouăle bătute spumă, amestecînd fără întrerupere
ca să nu se coaguleze, se pune imediat pe foc mic
și se fierbe pînă la îngroșare.
Cînd amestecul s-a răcit, se strecoară prin tifon,
se amestecă cu două-trei linguri de colorant alimentar
de fistic, se toarnă în forme speciale și se ține în
congelator două ore.
Cînd se servește, înghețata trebuie să nu aibă particule
de gheață în compoziție.



Înghețată de Fistic



ÎNGHEȚATĂ DE FISTIC


Ingrediente

- 650 ml lapte
- 250 g zahăr tos
- 5 ouă
- colorant alimentar de fistic
- 2 linguri de rom



Mod de preparare

Se pune zahărul în lapte și se fierbe amestecul
pe foc  mic pînă cînd zahărul s-a dizolvat complet.
Se răcește compoziția un sfert de oră, se
parfumează cu două linguri de rom și se adaugă
ouăle bătute spumă, amestecînd fără întrerupere
ca să nu se coaguleze, se pune imediat pe foc mic
și se fierbe pînă la îngroșare.
Cînd amestecul s-a răcit, se strecoară prin tifon,
se amestecă cu două-trei linguri de colorant alimentar
de fistic, se toarnă în forme speciale și se ține în
congelator două ore.
Cînd se servește, înghețata trebuie să nu aibă particule
de gheață în compoziție.



Înghețată de Ciocolată cu Frișcă



ÎNGHEȚATĂ DE CIOCOLATĂ CU FRIȘCĂ


Ingrediente


- 1/2 litru lapte
- 250 g zahăr tos
- 2 linguri de cacao
- 3 ouă
- vanilie
- 1 lingură de zeamil
- 150 g de frișcă



Mod de preparare


Se dizolvă cacaua în două linguri de apă frecînd
amestecul energic, pentru deplina omogenizare.
Se pune cacaua în lapte rece împreună cu zahărul
și se fierbe amestecul pe foc mic.
Se ia de pe foc și se lasă să se răcească un sfert de
oră, după care se adaugă vanilia și se omogenizează
amestecul.
Se bat spumă ouăle, se toarnă încet în lapte, amestecînd
cu o lingură de lemn, și se pune vasul din nou pe foc.
Se desface zeamilul în apă rece, se pune peste lapte,
se fierbe încet amestecînd fără întrerupere, ca să
nu se prindă compoziția de fundul vasului.
Cînd compoziția s-a îngroșat ca o smîntînă, se ia de pe
foc și se răcește, apoi se amestecă cu frișcă.
Se răstoarnă în forme speciale care se introduc pentru
două ore în congelator.



Înghețată de Ciocolată cu Frișcă



ÎNGHEȚATĂ DE CIOCOLATĂ CU FRIȘCĂ


Ingrediente


- 1/2 litru lapte
- 250 g zahăr tos
- 2 linguri de cacao
- 3 ouă
- vanilie
- 1 lingură de zeamil
- 150 g de frișcă



Mod de preparare


Se dizolvă cacaua în două linguri de apă frecînd
amestecul energic, pentru deplina omogenizare.
Se pune cacaua în lapte rece împreună cu zahărul
și se fierbe amestecul pe foc mic.
Se ia de pe foc și se lasă să se răcească un sfert de
oră, după care se adaugă vanilia și se omogenizează
amestecul.
Se bat spumă ouăle, se toarnă încet în lapte, amestecînd
cu o lingură de lemn, și se pune vasul din nou pe foc.
Se desface zeamilul în apă rece, se pune peste lapte,
se fierbe încet amestecînd fără întrerupere, ca să
nu se prindă compoziția de fundul vasului.
Cînd compoziția s-a îngroșat ca o smîntînă, se ia de pe
foc și se răcește, apoi se amestecă cu frișcă.
Se răstoarnă în forme speciale care se introduc pentru
două ore în congelator.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții