Înghețată de Vanilie



ÎNGHEȚATĂ DE VANILIE


Ingrediente

- 650 ml lapte
- 250 g zahăr
- 5 ouă
- 1 baton de vanilie
- lămîie



Mod de preparare

Se amestecă pe foc mic zahărul în laptele cald,
se lasă pînă cînd zahărul se dizolvă bine, apoi
se ia vasul de pe foc și se pune vanilia.
Se bat ouăle și se adaugă treptat  peste lapte,
amestecînd cu o lingură de lemn în compoziție,
ca să nu se coaguleze.
Vasul se pune pe o tablă groasă așezată peste
flacăra aragazului, se ține la temperatura de
70 grade celsius pînă se îngroașă, apoi se strecoară
prin tifon.
Peste amestec se stoarce zeama de la o jumătate
de lămîie, se omogenizează și se toarnă în forme
speciale de înghețată.
Se introduc formele în congelator și se țin două ore.



Înghețată de Vanilie



ÎNGHEȚATĂ DE VANILIE


Ingrediente

- 650 ml lapte
- 250 g zahăr
- 5 ouă
- 1 baton de vanilie
- lămîie



Mod de preparare

Se amestecă pe foc mic zahărul în laptele cald,
se lasă pînă cînd zahărul se dizolvă bine, apoi
se ia vasul de pe foc și se pune vanilia.
Se bat ouăle și se adaugă treptat  peste lapte,
amestecînd cu o lingură de lemn în compoziție,
ca să nu se coaguleze.
Vasul se pune pe o tablă groasă așezată peste
flacăra aragazului, se ține la temperatura de
70 grade celsius pînă se îngroașă, apoi se strecoară
prin tifon.
Peste amestec se stoarce zeama de la o jumătate
de lămîie, se omogenizează și se toarnă în forme
speciale de înghețată.
Se introduc formele în congelator și se țin două ore.



Înghețată de Fistic



ÎNGHEȚATĂ DE FISTIC


Ingrediente

- 650 ml lapte
- 250 g zahăr tos
- 5 ouă
- colorant alimentar de fistic
- 2 linguri de rom



Mod de preparare

Se pune zahărul în lapte și se fierbe amestecul
pe foc  mic pînă cînd zahărul s-a dizolvat complet.
Se răcește compoziția un sfert de oră, se
parfumează cu două linguri de rom și se adaugă
ouăle bătute spumă, amestecînd fără întrerupere
ca să nu se coaguleze, se pune imediat pe foc mic
și se fierbe pînă la îngroșare.
Cînd amestecul s-a răcit, se strecoară prin tifon,
se amestecă cu două-trei linguri de colorant alimentar
de fistic, se toarnă în forme speciale și se ține în
congelator două ore.
Cînd se servește, înghețata trebuie să nu aibă particule
de gheață în compoziție.



Înghețată de Fistic



ÎNGHEȚATĂ DE FISTIC


Ingrediente

- 650 ml lapte
- 250 g zahăr tos
- 5 ouă
- colorant alimentar de fistic
- 2 linguri de rom



Mod de preparare

Se pune zahărul în lapte și se fierbe amestecul
pe foc  mic pînă cînd zahărul s-a dizolvat complet.
Se răcește compoziția un sfert de oră, se
parfumează cu două linguri de rom și se adaugă
ouăle bătute spumă, amestecînd fără întrerupere
ca să nu se coaguleze, se pune imediat pe foc mic
și se fierbe pînă la îngroșare.
Cînd amestecul s-a răcit, se strecoară prin tifon,
se amestecă cu două-trei linguri de colorant alimentar
de fistic, se toarnă în forme speciale și se ține în
congelator două ore.
Cînd se servește, înghețata trebuie să nu aibă particule
de gheață în compoziție.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții