Parfe de Ciocolată



PARFE DE CIOCOLATĂ


Ingrediente

- 200 g zahăr
- 100 ml lapte
- 300 g frișcă
- 2 linguri de cacao
- 2 ouă
- vanilie



Mod de preparare

Se freacă cacaua cu două linguri de apă rece
pînă cînd arată ca o pastă omogenă.
Se pune în laptele cald, o dată cu ouăle întregi
- și zahărul.
Amestecul se fierbe pe foc mic, amestecînd
fără întrerupere, ca să nu se prindă de fundul
vasului.
Se ia de pe foc cînd compoziția s-a îngroșat
bine, se bate cu telul ca să nu se omogenizeze
și se amestecă la cald cu frișcă.
Se bate cîteva minute, apoi se pune în forme mici,
care se introduc în congelator.
După dorință, înghețata se parfumează cu vanilie
sau rom.



Parfe de Ciocolată



PARFE DE CIOCOLATĂ


Ingrediente

- 200 g zahăr
- 100 ml lapte
- 300 g frișcă
- 2 linguri de cacao
- 2 ouă
- vanilie



Mod de preparare

Se freacă cacaua cu două linguri de apă rece
pînă cînd arată ca o pastă omogenă.
Se pune în laptele cald, o dată cu ouăle întregi
- și zahărul.
Amestecul se fierbe pe foc mic, amestecînd
fără întrerupere, ca să nu se prindă de fundul
vasului.
Se ia de pe foc cînd compoziția s-a îngroșat
bine, se bate cu telul ca să nu se omogenizeze
și se amestecă la cald cu frișcă.
Se bate cîteva minute, apoi se pune în forme mici,
care se introduc în congelator.
După dorință, înghețata se parfumează cu vanilie
sau rom.



Înghețată de Vanilie



ÎNGHEȚATĂ DE VANILIE


Ingrediente

- 650 ml lapte
- 250 g zahăr
- 5 ouă
- 1 baton de vanilie
- lămîie



Mod de preparare

Se amestecă pe foc mic zahărul în laptele cald,
se lasă pînă cînd zahărul se dizolvă bine, apoi
se ia vasul de pe foc și se pune vanilia.
Se bat ouăle și se adaugă treptat  peste lapte,
amestecînd cu o lingură de lemn în compoziție,
ca să nu se coaguleze.
Vasul se pune pe o tablă groasă așezată peste
flacăra aragazului, se ține la temperatura de
70 grade celsius pînă se îngroașă, apoi se strecoară
prin tifon.
Peste amestec se stoarce zeama de la o jumătate
de lămîie, se omogenizează și se toarnă în forme
speciale de înghețată.
Se introduc formele în congelator și se țin două ore.



Înghețată de Vanilie



ÎNGHEȚATĂ DE VANILIE


Ingrediente

- 650 ml lapte
- 250 g zahăr
- 5 ouă
- 1 baton de vanilie
- lămîie



Mod de preparare

Se amestecă pe foc mic zahărul în laptele cald,
se lasă pînă cînd zahărul se dizolvă bine, apoi
se ia vasul de pe foc și se pune vanilia.
Se bat ouăle și se adaugă treptat  peste lapte,
amestecînd cu o lingură de lemn în compoziție,
ca să nu se coaguleze.
Vasul se pune pe o tablă groasă așezată peste
flacăra aragazului, se ține la temperatura de
70 grade celsius pînă se îngroașă, apoi se strecoară
prin tifon.
Peste amestec se stoarce zeama de la o jumătate
de lămîie, se omogenizează și se toarnă în forme
speciale de înghețată.
Se introduc formele în congelator și se țin două ore.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții