Cireșată



CIREȘATĂ


Ingrediente

- 2 kg cireșe amare
- 1 kg zahăr
- 1 l alcool
- 1 l votcă
- 1 l apă



Mod de preparare

Se curăță fructele de codițe și se spală cu
multă apă rece, apoi se pun într-o damigeană
de sticlă.
Se oprește 1/2 kg de fructe, se curăță de
sîmburi și se pun curățate în vasul de sticlă.
Sîmburii se zdrobesc cu o greutate, se clocotesc
cu 1 litru de apă și se răcesc.
Se păstrează la rece zece zile, cînd se strecoară
și lichidul obținute se amestecă cu alcoolul și
se pune peste fructele care au stat la macerat cu
1 kg de zahăr, timp de două săptămîni.
Se adaugă și votcă, pînă cînd damigeana se umple.
Se sigilează și se păstrează la rece, în cameră
uscată și bine aerisită.




Cireșată



CIREȘATĂ


Ingrediente

- 2 kg cireșe amare
- 1 kg zahăr
- 1 l alcool
- 1 l votcă
- 1 l apă



Mod de preparare

Se curăță fructele de codițe și se spală cu
multă apă rece, apoi se pun într-o damigeană
de sticlă.
Se oprește 1/2 kg de fructe, se curăță de
sîmburi și se pun curățate în vasul de sticlă.
Sîmburii se zdrobesc cu o greutate, se clocotesc
cu 1 litru de apă și se răcesc.
Se păstrează la rece zece zile, cînd se strecoară
și lichidul obținute se amestecă cu alcoolul și
se pune peste fructele care au stat la macerat cu
1 kg de zahăr, timp de două săptămîni.
Se adaugă și votcă, pînă cînd damigeana se umple.
Se sigilează și se păstrează la rece, în cameră
uscată și bine aerisită.




Afinată



AFINATĂ


Ingrediente


- 2 kg afine
- 1 kg zahăr
- 1 litru alcool
- 2 litri vodcă
- 4 plicuri de zahăr vanilat



Mod de preparare

Se curăță fructele de codițe și de frunze, se spală
în mai multe ape și se pun într-o damigeană de 5 l.
Se acoperă fructele cu 1 kg de zahăr și se lasă
două săptămîni la cald, timp necesar ca fructele să
fermenteze.
Cînd fructele au lăsat atîta sirop cît să le acopere,
se adaugă 1 litru de alcool dublu rafinat și votcă.
Înaine de a se pune peste fructe, alcoolul se poate
îndoi cu apă caldă.
Se amestecă bine și apoi se toarnă peste siropul
de fructe.
Se pune zahăr vanilat în damigeană și se sigilează
pînă cînd se folosește.



Afinată



AFINATĂ


Ingrediente


- 2 kg afine
- 1 kg zahăr
- 1 litru alcool
- 2 litri vodcă
- 4 plicuri de zahăr vanilat



Mod de preparare

Se curăță fructele de codițe și de frunze, se spală
în mai multe ape și se pun într-o damigeană de 5 l.
Se acoperă fructele cu 1 kg de zahăr și se lasă
două săptămîni la cald, timp necesar ca fructele să
fermenteze.
Cînd fructele au lăsat atîta sirop cît să le acopere,
se adaugă 1 litru de alcool dublu rafinat și votcă.
Înaine de a se pune peste fructe, alcoolul se poate
îndoi cu apă caldă.
Se amestecă bine și apoi se toarnă peste siropul
de fructe.
Se pune zahăr vanilat în damigeană și se sigilează
pînă cînd se folosește.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții