Căpșunată



CĂPȘUNATĂ

Ingrediente

- 3 kg căpșune
- 1 kg zahăr
- 1 l alcool
- 2 l votcă
- zahăr vanilat





Mod de preparare

Se curăță 2 kg de fructe și se spală în mai multe
ape reci, după care se pun într-o damigeană de
sticlă și se acoperă cu jumătate din cantitatea de
zahăr.
Restul fructelor se spală și se zdrobesc, se pun
peste celelalte fructe întregi și se acoperă cu
restul de zahăr.
Amestecul se lasă la cald zece zile, timp în care
se scutură vasul, pentru ca siropul lăsat de fructe
să le acopere uniform.
Se pune alcoolul după zece zile, în amestec cu
votca, se adaugă zahăr vanilat și se leagă damigeana
cu celofan pus în două, peste dopul de plută care
acoperă gura damigenei încă de la începutul fermentației.




Căpșunată



CĂPȘUNATĂ

Ingrediente

- 3 kg căpșune
- 1 kg zahăr
- 1 l alcool
- 2 l votcă
- zahăr vanilat





Mod de preparare

Se curăță 2 kg de fructe și se spală în mai multe
ape reci, după care se pun într-o damigeană de
sticlă și se acoperă cu jumătate din cantitatea de
zahăr.
Restul fructelor se spală și se zdrobesc, se pun
peste celelalte fructe întregi și se acoperă cu
restul de zahăr.
Amestecul se lasă la cald zece zile, timp în care
se scutură vasul, pentru ca siropul lăsat de fructe
să le acopere uniform.
Se pune alcoolul după zece zile, în amestec cu
votca, se adaugă zahăr vanilat și se leagă damigeana
cu celofan pus în două, peste dopul de plută care
acoperă gura damigenei încă de la începutul fermentației.




Caisată




CAISATĂ


Ingrediente

- 2 kg caise
- 1 kg de zahăr
- 100 g sîmburi de caise
- 1 l alcool
- 2 l votcă




Mod de preparare

Se aleg fructele bine coapte, se curăță de sîmburi
și se zdrobesc cu o lingură de lemn.
Se pun într-o damigeană de sticlă împreună cu o
mînă de sîmburi de caise și 1 kg de zahăr tos.
Se lasă la cald timp de două săptămîni, pînă cînd
amestecul lasă atîta sirop cît să-l acoperă.
Atunci se adaugă alcoolul îndoit cu apă caldă și
votcă, atît cît să umple damigeana.
Vasul se sigilează și se păstrează cîteva luni
în cameră întunecoasă.



Caisată




CAISATĂ


Ingrediente

- 2 kg caise
- 1 kg de zahăr
- 100 g sîmburi de caise
- 1 l alcool
- 2 l votcă




Mod de preparare

Se aleg fructele bine coapte, se curăță de sîmburi
și se zdrobesc cu o lingură de lemn.
Se pun într-o damigeană de sticlă împreună cu o
mînă de sîmburi de caise și 1 kg de zahăr tos.
Se lasă la cald timp de două săptămîni, pînă cînd
amestecul lasă atîta sirop cît să-l acoperă.
Atunci se adaugă alcoolul îndoit cu apă caldă și
votcă, atît cît să umple damigeana.
Vasul se sigilează și se păstrează cîteva luni
în cameră întunecoasă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții