Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Căpșunată
CĂPȘUNATĂ
Ingrediente
- 3 kg căpșune
- 1 kg zahăr
- 1 l alcool
- 2 l votcă
- zahăr vanilat
Mod de preparare
Se curăță 2 kg de fructe și se spală în mai multe
ape reci, după care se pun într-o damigeană de
sticlă și se acoperă cu jumătate din cantitatea de
zahăr.
Restul fructelor se spală și se zdrobesc, se pun
peste celelalte fructe întregi și se acoperă cu
restul de zahăr.
Amestecul se lasă la cald zece zile, timp în care
se scutură vasul, pentru ca siropul lăsat de fructe
să le acopere uniform.
Se pune alcoolul după zece zile, în amestec cu
votca, se adaugă zahăr vanilat și se leagă damigeana
cu celofan pus în două, peste dopul de plută care
acoperă gura damigenei încă de la începutul fermentației.
Căpșunată
CĂPȘUNATĂ
Ingrediente
- 3 kg căpșune
- 1 kg zahăr
- 1 l alcool
- 2 l votcă
- zahăr vanilat
Mod de preparare
Se curăță 2 kg de fructe și se spală în mai multe
ape reci, după care se pun într-o damigeană de
sticlă și se acoperă cu jumătate din cantitatea de
zahăr.
Restul fructelor se spală și se zdrobesc, se pun
peste celelalte fructe întregi și se acoperă cu
restul de zahăr.
Amestecul se lasă la cald zece zile, timp în care
se scutură vasul, pentru ca siropul lăsat de fructe
să le acopere uniform.
Se pune alcoolul după zece zile, în amestec cu
votca, se adaugă zahăr vanilat și se leagă damigeana
cu celofan pus în două, peste dopul de plută care
acoperă gura damigenei încă de la începutul fermentației.
Caisată
CAISATĂ
Ingrediente
- 2 kg caise
- 1 kg de zahăr
- 100 g sîmburi de caise
- 1 l alcool
- 2 l votcă
Mod de preparare
Se aleg fructele bine coapte, se curăță de sîmburi
și se zdrobesc cu o lingură de lemn.
Se pun într-o damigeană de sticlă împreună cu o
mînă de sîmburi de caise și 1 kg de zahăr tos.
Se lasă la cald timp de două săptămîni, pînă cînd
amestecul lasă atîta sirop cît să-l acoperă.
Atunci se adaugă alcoolul îndoit cu apă caldă și
votcă, atît cît să umple damigeana.
Vasul se sigilează și se păstrează cîteva luni
în cameră întunecoasă.
Caisată
CAISATĂ
Ingrediente
- 2 kg caise
- 1 kg de zahăr
- 100 g sîmburi de caise
- 1 l alcool
- 2 l votcă
Mod de preparare
Se aleg fructele bine coapte, se curăță de sîmburi
și se zdrobesc cu o lingură de lemn.
Se pun într-o damigeană de sticlă împreună cu o
mînă de sîmburi de caise și 1 kg de zahăr tos.
Se lasă la cald timp de două săptămîni, pînă cînd
amestecul lasă atîta sirop cît să-l acoperă.
Atunci se adaugă alcoolul îndoit cu apă caldă și
votcă, atît cît să umple damigeana.
Vasul se sigilează și se păstrează cîteva luni
în cameră întunecoasă.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții