Vișinată



VIȘINATĂ


Ingrediente

- 2 kg vișine
- 1 kg zahăr
- 100 g sîmburi de vișine
- 1 l alcool
- 1 l votcă



Mod de preparare

Se curăță fructele și se spală, apoi se pun
într-o damigeană de sticlă, acoperite cu
1 kg de zahăr.
Se adaugă o mînă de sîmburi de vișine sau
cireșe amare peste fructe, se lasă la macerat,
la temperatura unei camere încălzite, timp de
două săptămîni.
Se mișcă damigeana cîteva zile, mai ales spre
sfîrșitul perioadei de macerație.
Cînd fructele sînt acoperite cu sirop, se adaugă
alcoolul și se leagă damigeana cu celofan
pus în două pe deasupra dopului de plută.



Vișinată



VIȘINATĂ


Ingrediente

- 2 kg vișine
- 1 kg zahăr
- 100 g sîmburi de vișine
- 1 l alcool
- 1 l votcă



Mod de preparare

Se curăță fructele și se spală, apoi se pun
într-o damigeană de sticlă, acoperite cu
1 kg de zahăr.
Se adaugă o mînă de sîmburi de vișine sau
cireșe amare peste fructe, se lasă la macerat,
la temperatura unei camere încălzite, timp de
două săptămîni.
Se mișcă damigeana cîteva zile, mai ales spre
sfîrșitul perioadei de macerație.
Cînd fructele sînt acoperite cu sirop, se adaugă
alcoolul și se leagă damigeana cu celofan
pus în două pe deasupra dopului de plută.



Cornată



CORNATĂ


Ingrediente

- 2 kg coarne
- 1 1/2 kg zahăr
- 1 l alcool
- 1 l votcă
- zahăr vanilat



Mod de preparare

Coanele se spală în mai multe ape și se curăță
de codițe și de frunze.
Se împart în două părți : jumătate se pun într-o
damigeană de sticlă și se acoperă cu 1 kg de
zahăr, iar coarnele rămase se pun într-un vas de
tablă și se desfac de sîmburi.
Se zdrobesc fructele cu mîna, apoi se pun peste
celelalte.
Se acoperă cu restul de zahăr, se adaugă cîteva
pachete de zahăr vanilat și se lasă la macerat
timp de trei săptămîni.
Se acoperă siropul fructelor cu un litru de alcool,
se mai lasă o zi sau două, după care se adaugă votcă
și puțină apă, atît cît băutura să nu fie prea tare.
Se sigilează damigeana și se lasă la întuneric pînă
cînd se poate folosi.
Timpul necesar pentru ca băutura să devină omogenă
este de trei luni.



Cornată



CORNATĂ


Ingrediente

- 2 kg coarne
- 1 1/2 kg zahăr
- 1 l alcool
- 1 l votcă
- zahăr vanilat



Mod de preparare

Coanele se spală în mai multe ape și se curăță
de codițe și de frunze.
Se împart în două părți : jumătate se pun într-o
damigeană de sticlă și se acoperă cu 1 kg de
zahăr, iar coarnele rămase se pun într-un vas de
tablă și se desfac de sîmburi.
Se zdrobesc fructele cu mîna, apoi se pun peste
celelalte.
Se acoperă cu restul de zahăr, se adaugă cîteva
pachete de zahăr vanilat și se lasă la macerat
timp de trei săptămîni.
Se acoperă siropul fructelor cu un litru de alcool,
se mai lasă o zi sau două, după care se adaugă votcă
și puțină apă, atît cît băutura să nu fie prea tare.
Se sigilează damigeana și se lasă la întuneric pînă
cînd se poate folosi.
Timpul necesar pentru ca băutura să devină omogenă
este de trei luni.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții