Cacao



CACAO


Ingrediente

- 1 linguriță de cacao
- 2 lingurițe de zahăr
- 1 ceașcă de apă fiartă





Mod de preparare


Se pune apa să clocotească, se adaugă cacaua
frecată spumă cu două linguri de apă rece și
două lingurițe de zahăr.
Se clocotește un minut și se trage vasul de pe foc.
Se servește imediat.





Cacao



CACAO


Ingrediente

- 1 linguriță de cacao
- 2 lingurițe de zahăr
- 1 ceașcă de apă fiartă





Mod de preparare


Se pune apa să clocotească, se adaugă cacaua
frecată spumă cu două linguri de apă rece și
două lingurițe de zahăr.
Se clocotește un minut și se trage vasul de pe foc.
Se servește imediat.





Vin de Vișine



VIN DE VIȘINE


Ingrediente

- 5 kg vișine
- 10 l apă
- 3 kg zahăr
- drojdie de bere



Mod de preparare

Se spală fructele, se curăță de codițe și se pun
într-un vas mare de sticlă acoperite cu zahăr.
O lingură de zahăr se freacă împreună cu drojdia
de bere cît o nucă, pînă cînd aceasta devine lichidă.
Se pune peste fructe.
Din fructe se păstrează jumătate de cantitate, care
se zdrobesc cu mîna pentru a grăbi fermentația.
Vasul se umple apoi cu apă rece și se lasă la cald să
fermenteze conținutul șase zile.
Se amestecă în fiecare zi în vas.
Cînd fermentația a încetat, vinul se scoate din vasul
în care a stat și se toarnă în sticle mici, care se
leagă și se pasteurizează în bain-marie.
Se păstrează la rece, peste iarnă.




Vin de Vișine



VIN DE VIȘINE


Ingrediente

- 5 kg vișine
- 10 l apă
- 3 kg zahăr
- drojdie de bere



Mod de preparare

Se spală fructele, se curăță de codițe și se pun
într-un vas mare de sticlă acoperite cu zahăr.
O lingură de zahăr se freacă împreună cu drojdia
de bere cît o nucă, pînă cînd aceasta devine lichidă.
Se pune peste fructe.
Din fructe se păstrează jumătate de cantitate, care
se zdrobesc cu mîna pentru a grăbi fermentația.
Vasul se umple apoi cu apă rece și se lasă la cald să
fermenteze conținutul șase zile.
Se amestecă în fiecare zi în vas.
Cînd fermentația a încetat, vinul se scoate din vasul
în care a stat și se toarnă în sticle mici, care se
leagă și se pasteurizează în bain-marie.
Se păstrează la rece, peste iarnă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții