Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Șerbet de Cireșe Amare
ȘERBET DE CIREȘE AMARE
Ingrediente
- 1 kg zahăr
- 1 kg fructe
- 100 g sîmburi de cireșe
Mod de preparare
Se folosește zahăr fără impurități.
Se pune zahărul cu 1/2 litru apă și
un pahar de zeamă rece de sîmburi,
pe foc mare, să fiarbă.
Zeama de sîmburi se obține astfel :
se fărîmă sîmburi cu o greutate, se
spală și se pun să fiarbă cu o cană de
apă iar cînd apa a scăzut la un pahar,
se trage vasul de pe foc.
Cînd siropul este bine legat ( se ia cu
lingurița din el și se lasă pe farfurie :
dacă siropul rămîne bob legat, este gata
și se ia de pe foc ), se adaugă sucul de
cireșe amare obținut prin zdrobirea unui
kilogram de fructe și limpezit de pe o zi
pe alta la rece.
Se mai fierbe ca să se lege destul de tare
și cînd siropul este bob legat, se trage cratița
de pe foc.
Se freacă energic, după ce s-a încercat
temperatura siropului și, cînd șerbetul este
gata, se pune în borcane, se etichetează și
se leagă.
Se păstrează la rece, în cămară aerisită și curată.
Șerbet de Cireșe Amare
ȘERBET DE CIREȘE AMARE
Ingrediente
- 1 kg zahăr
- 1 kg fructe
- 100 g sîmburi de cireșe
Mod de preparare
Se folosește zahăr fără impurități.
Se pune zahărul cu 1/2 litru apă și
un pahar de zeamă rece de sîmburi,
pe foc mare, să fiarbă.
Zeama de sîmburi se obține astfel :
se fărîmă sîmburi cu o greutate, se
spală și se pun să fiarbă cu o cană de
apă iar cînd apa a scăzut la un pahar,
se trage vasul de pe foc.
Cînd siropul este bine legat ( se ia cu
lingurița din el și se lasă pe farfurie :
dacă siropul rămîne bob legat, este gata
și se ia de pe foc ), se adaugă sucul de
cireșe amare obținut prin zdrobirea unui
kilogram de fructe și limpezit de pe o zi
pe alta la rece.
Se mai fierbe ca să se lege destul de tare
și cînd siropul este bob legat, se trage cratița
de pe foc.
Se freacă energic, după ce s-a încercat
temperatura siropului și, cînd șerbetul este
gata, se pune în borcane, se etichetează și
se leagă.
Se păstrează la rece, în cămară aerisită și curată.
Șerbeturi
ȘERBETURI
Șerbeturile sînt preparate dulci din zahăr și suc
de fructe, care necesită cîteva condiții speciale :
cînd se freacă siropul de zahăr și fructe trebuie
avut în vedere faptul că : dacă siropul este prea
fierbinte, șerbetul se zaharisește și munca este
zadarnică ; dacă se freacă atunci cînd s-a răcit de
tot, trebuie frecat prea mult.
De aceea se stabilește temperatura potrivită astfel :
se pune mîna pe fundul cratiței în care a fiert siropul.
Dacă mîna rămîne la aceeași temperatură, nu simpte
nici cald, nici rece, este timpul potrivit ca să se
pornească operația.
Siropul se freacă energic cu un meleșteu de lemn curat,
întreținut de gospodină ca să nu se aibă miros de
la alte întrebuințări.
Se freacă într-un singur sens și se lasă din mînă numai
cînd siropul își schimbă luciul și devine mat.
În același timp, amestecul se ține legat cînd se ia din el
cu lingurița.
Se folosesc vase curate, fără miros de mîncare, cu pereții dubli.
Șerbeturi
ȘERBETURI
Șerbeturile sînt preparate dulci din zahăr și suc
de fructe, care necesită cîteva condiții speciale :
cînd se freacă siropul de zahăr și fructe trebuie
avut în vedere faptul că : dacă siropul este prea
fierbinte, șerbetul se zaharisește și munca este
zadarnică ; dacă se freacă atunci cînd s-a răcit de
tot, trebuie frecat prea mult.
De aceea se stabilește temperatura potrivită astfel :
se pune mîna pe fundul cratiței în care a fiert siropul.
Dacă mîna rămîne la aceeași temperatură, nu simpte
nici cald, nici rece, este timpul potrivit ca să se
pornească operația.
Siropul se freacă energic cu un meleșteu de lemn curat,
întreținut de gospodină ca să nu se aibă miros de
la alte întrebuințări.
Se freacă într-un singur sens și se lasă din mînă numai
cînd siropul își schimbă luciul și devine mat.
În același timp, amestecul se ține legat cînd se ia din el
cu lingurița.
Se folosesc vase curate, fără miros de mîncare, cu pereții dubli.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții