Marmeladă de Prune Decojite cu Nuci




MARMELADĂ DE PRUNE DECOJITE CU NUCI


Ingrediente

- 4 kg prune
- 1/2 kg zahăr
- 20 nuci
- vanilie



Mod de preparare


Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau
prune brumării.
Se spală și se decojesc, apoi se pun într-o cratiță
cu pereți dubli să fiarbă la foc viu.
Cînd amestecul începe să forfotească, se gustă dacă
este destul de dulce.
Se adaugă zahărul, se pun cîteva nuci tocate și se
parfumează cu vanilie.
Aceasta este o marmeladă fină, care se folosește ca
umplutură pentru fursecuri sau torturi din biscuiți
sau pișcoturi.
Cînd este gata, marmelada se toarnă fierbinte în borcane
calde, se leagă cu celofan și se învelesc în pături
pentru două zile.
Se etichetează și se pun în cămară la loc uscat.


Marmeladă de Prune Decojite cu Nuci




MARMELADĂ DE PRUNE DECOJITE CU NUCI


Ingrediente

- 4 kg prune
- 1/2 kg zahăr
- 20 nuci
- vanilie



Mod de preparare


Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau
prune brumării.
Se spală și se decojesc, apoi se pun într-o cratiță
cu pereți dubli să fiarbă la foc viu.
Cînd amestecul începe să forfotească, se gustă dacă
este destul de dulce.
Se adaugă zahărul, se pun cîteva nuci tocate și se
parfumează cu vanilie.
Aceasta este o marmeladă fină, care se folosește ca
umplutură pentru fursecuri sau torturi din biscuiți
sau pișcoturi.
Cînd este gata, marmelada se toarnă fierbinte în borcane
calde, se leagă cu celofan și se învelesc în pături
pentru două zile.
Se etichetează și se pun în cămară la loc uscat.


Marmeladă de Prune Brumării



MARMELADĂ DE PRUNE BRUMĂRII


Ingrediente

- 4 kg fructe
- 1 kg zahăr
- vanilie



Mod de preparare

Se aleg fructe foarte coapte, se spală și se
curăță de sîmburi.
Se trec prin mașina de tocat carne, se pun
într-o cratiță cu pereți groși și se fierbe piureul
obținut pînă cînd începe să forfotească.
Se adaugă zahărul, se continuă fierberea și se
face proba de gelificare.
Se gustă din marmeladă înainte de a pune
zahărul, pentru că zahărul nu se raportează
numai la cantitatea de fructe, ci și la procentul de
zahăr pe care aceste fructe îl conțin.
Prunele fiind mai dulci decît alte fructe, zahărul
trebuie potrivit după gustul gospodinei și după
experiența pe care o are în pregătirea marmeladelor.
Trebui să se știe că : marmelada se fierbe în vase cu
suprafață mare și cu pereții dubli ; nu se fierbe pe
foc mic ; nu se lasă nesupravegheată și se amestecă
în ea cu o lopățică de lemn tot timpul, atunci
cînd a început să se îngroașe.
Se sterilizează mai ales dacă se păstrează în cămara
improvizată, cum sînt cele din apartamentele de bloc.



Marmeladă de Prune Brumării



MARMELADĂ DE PRUNE BRUMĂRII


Ingrediente

- 4 kg fructe
- 1 kg zahăr
- vanilie



Mod de preparare

Se aleg fructe foarte coapte, se spală și se
curăță de sîmburi.
Se trec prin mașina de tocat carne, se pun
într-o cratiță cu pereți groși și se fierbe piureul
obținut pînă cînd începe să forfotească.
Se adaugă zahărul, se continuă fierberea și se
face proba de gelificare.
Se gustă din marmeladă înainte de a pune
zahărul, pentru că zahărul nu se raportează
numai la cantitatea de fructe, ci și la procentul de
zahăr pe care aceste fructe îl conțin.
Prunele fiind mai dulci decît alte fructe, zahărul
trebuie potrivit după gustul gospodinei și după
experiența pe care o are în pregătirea marmeladelor.
Trebui să se știe că : marmelada se fierbe în vase cu
suprafață mare și cu pereții dubli ; nu se fierbe pe
foc mic ; nu se lasă nesupravegheată și se amestecă
în ea cu o lopățică de lemn tot timpul, atunci
cînd a început să se îngroașe.
Se sterilizează mai ales dacă se păstrează în cămara
improvizată, cum sînt cele din apartamentele de bloc.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții