Vinete Murate



VINETE MURATE


Ingrediente

- 2 - 3 kg vinete
- 2 kg gogonele
- 2 kg morcovi
- 1 varză roșie
- sare
- 1 conopidă
- 2 țeline cu frunze
- piper boabe
- mărar uscat



Mod de preparare

Se spală vinetele, li se taie cozile, apoi se taie
felii groase.
Se curăță și se spală morcovii și țelina, se taie
rondele și se amestecă cu feliile de vinete.
Varza se taie în patru, iar conopida se desface
buchete.
Legumele se pun într-un vas mare, apoi se așază
straturi într-un borcan de sticlă curat și uscat.
Se pun boabe de piper, frunze de țelină și mărar
uscat printre ele, se acoperă cu saramură și se lasă
două zile acoperite cu o farfurie.
Se leagă după ce legumele s-au înmuiat de tot și
sînt acoperite cu lichid.
Se păstrează în cămară și se servesc ca salata asortată
lîngă mîncăruri de iarnă.



Vinete Murate



VINETE MURATE


Ingrediente

- 2 - 3 kg vinete
- 2 kg gogonele
- 2 kg morcovi
- 1 varză roșie
- sare
- 1 conopidă
- 2 țeline cu frunze
- piper boabe
- mărar uscat



Mod de preparare

Se spală vinetele, li se taie cozile, apoi se taie
felii groase.
Se curăță și se spală morcovii și țelina, se taie
rondele și se amestecă cu feliile de vinete.
Varza se taie în patru, iar conopida se desface
buchete.
Legumele se pun într-un vas mare, apoi se așază
straturi într-un borcan de sticlă curat și uscat.
Se pun boabe de piper, frunze de țelină și mărar
uscat printre ele, se acoperă cu saramură și se lasă
două zile acoperite cu o farfurie.
Se leagă după ce legumele s-au înmuiat de tot și
sînt acoperite cu lichid.
Se păstrează în cămară și se servesc ca salata asortată
lîngă mîncăruri de iarnă.



Fasole Verde la Sticlă



FOSOLE VERDE LA STICLĂ


Ingrediente

- 2 kg fasole verde fără ațe
- 2 kg roșii
- 4 legături de pătrunjel verde
- 100 g sare
- 1 ceșcuță de ulei



Mod de preparare


Se curăță fasolea de codițe și de vîrfuri, se la
fiert în apă care clocotește.
Se adaugă sarea în timpul fierberii și se lasă
pe foc pînă cînd se înmoaie fasolea.
Se adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri,
verdeață tocată și o ceașcă de ulei.
Se fierbe destul de mult, ca să poată fi consumată
așa cum a fost conservată, pentru că fasolea fiartă
pe jumătate se întărește și nu mai poate fi folosită.
Fasolea se răcește și se pune în sticle cu gîtul larg,
împreună cu zeama în care a fiert.
Se leagă sticlele cu celofan pus în două și se păstrează
în cămară ca orice conservă.



Fasole Verde la Sticlă



FOSOLE VERDE LA STICLĂ


Ingrediente

- 2 kg fasole verde fără ațe
- 2 kg roșii
- 4 legături de pătrunjel verde
- 100 g sare
- 1 ceșcuță de ulei



Mod de preparare


Se curăță fasolea de codițe și de vîrfuri, se la
fiert în apă care clocotește.
Se adaugă sarea în timpul fierberii și se lasă
pe foc pînă cînd se înmoaie fasolea.
Se adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri,
verdeață tocată și o ceașcă de ulei.
Se fierbe destul de mult, ca să poată fi consumată
așa cum a fost conservată, pentru că fasolea fiartă
pe jumătate se întărește și nu mai poate fi folosită.
Fasolea se răcește și se pune în sticle cu gîtul larg,
împreună cu zeama în care a fiert.
Se leagă sticlele cu celofan pus în două și se păstrează
în cămară ca orice conservă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții