Șerbet de Portocale



ȘERBET DE PORTOCALE


Ingrediente

- 3 portocale
- 1 1/4 kg zahăr
- 1/2 lămîie




Mod de preparare


Se taie două portocale și se stoarce zeama.
Se pune și pulpa fructelor într-un castron
de porțelan și se opăresc cu 1/3 litri apă
clocotită.
Se răcește totul acoperit, după care se strecoară
prin tifon.
Zeama limpezită se pune la fiert cu zahărul
pînă cînd devine un sirop spumos.
Se trage cratița de pe foc și cînd se freacă se
adaugă zeama de la o portocală și zeama de la
jumătate de lămîie.
Șerbetul se pune în borcane curate și se așează
într-o cameră aerisită, unde se păstrează și mai
mult de un an.


Șerbet de Portocale



ȘERBET DE PORTOCALE


Ingrediente

- 3 portocale
- 1 1/4 kg zahăr
- 1/2 lămîie




Mod de preparare


Se taie două portocale și se stoarce zeama.
Se pune și pulpa fructelor într-un castron
de porțelan și se opăresc cu 1/3 litri apă
clocotită.
Se răcește totul acoperit, după care se strecoară
prin tifon.
Zeama limpezită se pune la fiert cu zahărul
pînă cînd devine un sirop spumos.
Se trage cratița de pe foc și cînd se freacă se
adaugă zeama de la o portocală și zeama de la
jumătate de lămîie.
Șerbetul se pune în borcane curate și se așează
într-o cameră aerisită, unde se păstrează și mai
mult de un an.


Șerbet de Trandafir



ȘERBET DE TRANDAFIR


Ingrediente

- 1 kg zahăr
- 300 g petale de flori
- 1/2 linguriță sare de lămîie



Mod de preparare


Se curăță petalele de trandafiri de partea albă,
se cîntăresc după ce s-au curățat și se pun să
fiarbă într-un litru de apă care clocotește.
Se fierbe acoperit pînă cînd apa scade la
jumătate, apoi se pune într-un castron curat și
se curat acoperit, după care se strecoară
prin tifon.
Zeama de trandafiri se pune cu 1 kg de zahăr
să fiarbă pe foc viu.
Cînd siropul face bășici înseamnă că este aproape
gata.
Se ia din el o lingură, se dizolva sarea de lămîie
și se pune din nou în sirop.
Se trage cratița de pe foc și se răcește doar un sfert
de oră.
Se freacă energic pînă cînd devine mat și se leagă
ca orice șerbet.




Șerbet de Trandafir



ȘERBET DE TRANDAFIR


Ingrediente

- 1 kg zahăr
- 300 g petale de flori
- 1/2 linguriță sare de lămîie



Mod de preparare


Se curăță petalele de trandafiri de partea albă,
se cîntăresc după ce s-au curățat și se pun să
fiarbă într-un litru de apă care clocotește.
Se fierbe acoperit pînă cînd apa scade la
jumătate, apoi se pune într-un castron curat și
se curat acoperit, după care se strecoară
prin tifon.
Zeama de trandafiri se pune cu 1 kg de zahăr
să fiarbă pe foc viu.
Cînd siropul face bășici înseamnă că este aproape
gata.
Se ia din el o lingură, se dizolva sarea de lămîie
și se pune din nou în sirop.
Se trage cratița de pe foc și se răcește doar un sfert
de oră.
Se freacă energic pînă cînd devine mat și se leagă
ca orice șerbet.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții