Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Dulceață de Coacăze
DULCEAȚĂ DE COACĂZE
Coacăzele sînt albe și roșii.
Ele au o substanță albuminoidă care gelatinizează
foarte tare siropul, de aceea nu se pune decît un
pahar de 1/4 de kg plin cu coacăze curățate de
sîmburi pentru 1 kg de zahăr.
Se aleg coacăze cu bobul cît mai mare, care au numai
una sau două semințe.
Cu un ac de păr din sîrm subțire se scot semințele,
pînă se obține un pahar de apă cu vîrf de fructe curățate.
În acest timp din zahăr și 1/2 litru apă se leagă un sirop.
Coacăzele sînt fructe fragile și siropul trebuie bine
legat înainte.
Se pune zeama de la 1/2 lămîie și fructele, vanilia.
Se lasă 1/2 oră pe marginea mașinii ca să-și lase apa, apoi
se fierb ca dulcețurile anterioare.
Se lasă să se răcească, apoi se pune în borcane.
Siropul va fi mai mult, dar se gelatinizează dacă se răcește
ca o peltea.
Dulceața se face mai mult din coacăze roșii, fiind mai
aspectuoasă.
Dulceață de Coacăze
DULCEAȚĂ DE COACĂZE
Coacăzele sînt albe și roșii.
Ele au o substanță albuminoidă care gelatinizează
foarte tare siropul, de aceea nu se pune decît un
pahar de 1/4 de kg plin cu coacăze curățate de
sîmburi pentru 1 kg de zahăr.
Se aleg coacăze cu bobul cît mai mare, care au numai
una sau două semințe.
Cu un ac de păr din sîrm subțire se scot semințele,
pînă se obține un pahar de apă cu vîrf de fructe curățate.
În acest timp din zahăr și 1/2 litru apă se leagă un sirop.
Coacăzele sînt fructe fragile și siropul trebuie bine
legat înainte.
Se pune zeama de la 1/2 lămîie și fructele, vanilia.
Se lasă 1/2 oră pe marginea mașinii ca să-și lase apa, apoi
se fierb ca dulcețurile anterioare.
Se lasă să se răcească, apoi se pune în borcane.
Siropul va fi mai mult, dar se gelatinizează dacă se răcește
ca o peltea.
Dulceața se face mai mult din coacăze roșii, fiind mai
aspectuoasă.
Dulceață de Struguri
DULCEAȚĂ DE STRUGURI
Ingrediente
- 1 kg zahăr
- 1 kg fructe curățate de coajă și semințe
- vanilie
- lămîie
Mod de preparare
Pentru dulceață se aleg struguri mari, cu coajă groasă,
miezul mai compact ( nu apătos ) și bine copți.
Se curăță ușor coaja cu mîna.
Se trage din partea unde a fost prinsă codița înspre
vîrf, apoi cu o scobitoare se scot semințele.
În cratița smîlțuită se pun un rînd de struguri, un rînd
de zahar, 1/2 baton de vailie despicat în două și sucul
de la o lămîie.
Se lasă pe marginea mașinii 1/2 oră să-și lase apa, apoi
se fierbe la foc tare ca orice dulceață, pînă se leagă ca să
cadă 3 picături de sirop alăturea și fructele plutesc în
tot siropul.
Atunci se trage la o parte și se culege spuma.
Dulceața se face numai din struguri albi.
Cînd este aproape de sfîrșit trebuie să fim atenți să nu
se lege prea tare, că se caramelizează zahărul si-i
schimbă culoarea și gustul.
Dacă se folosește zahăr vanilat se pune numai cînd este
gata dulceața, ca să-și păstreze aroma.
Se acoperă apoi cu un șervet udat cu apă rece și se
pune în borcane cînd este rece.
Dulceață de Struguri
DULCEAȚĂ DE STRUGURI
Ingrediente
- 1 kg zahăr
- 1 kg fructe curățate de coajă și semințe
- vanilie
- lămîie
Mod de preparare
Pentru dulceață se aleg struguri mari, cu coajă groasă,
miezul mai compact ( nu apătos ) și bine copți.
Se curăță ușor coaja cu mîna.
Se trage din partea unde a fost prinsă codița înspre
vîrf, apoi cu o scobitoare se scot semințele.
În cratița smîlțuită se pun un rînd de struguri, un rînd
de zahar, 1/2 baton de vailie despicat în două și sucul
de la o lămîie.
Se lasă pe marginea mașinii 1/2 oră să-și lase apa, apoi
se fierbe la foc tare ca orice dulceață, pînă se leagă ca să
cadă 3 picături de sirop alăturea și fructele plutesc în
tot siropul.
Atunci se trage la o parte și se culege spuma.
Dulceața se face numai din struguri albi.
Cînd este aproape de sfîrșit trebuie să fim atenți să nu
se lege prea tare, că se caramelizează zahărul si-i
schimbă culoarea și gustul.
Dacă se folosește zahăr vanilat se pune numai cînd este
gata dulceața, ca să-și păstreze aroma.
Se acoperă apoi cu un șervet udat cu apă rece și se
pune în borcane cînd este rece.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții